Monday, March 25, 2019

Pembuli di pejabat atau 'office bully'

Assalammualaikum semua. Lama betul tak update kan, maklumlah kolin memang sibuk awal-awal tahun. Okaylah hari ini kolin nak berkongsi dengan korang semua satu tajuk iaitu pembuli di pejabat atau 'office bully'. Mesti korang terfikir ada ker dalam opis si pembuli. Hellooo...kalau kat sekolah ada pembuli, jangan ingat di pejabat tiada tau. Pembuli biasanya yang berpangkat lebih dari kita dan bergaji lebih dari kita. Cuma mungkin dia kurang "KASIH SAYANG" itu sebab dia suka membuli orang rendah dari dia. Bab hati yang ada di dalam seseorang tu susah kita nak nilai. Hanya yang Esa sahaja tau. Tapi wujud ye korang !! Wujud!


faham tak gambar atas tu. Si pembuli dalam pejabat mereka akan menyukarkan kerja kita. Dia akan buat kita susah, sampai kita tak boleh bernafas dan akhirnya kita berhenti atau beredar dari situ. Itu lah pembuli, bila kita bertindak mereka akan ingat kita cabar dia. Tapi tau tak, kita dah stress dan hampir hilang pedoman dengan tindakan buli dia tu. Bila lah orang begini nak dapat hidayah ye.

Wednesday, March 20, 2019

Part 4: Gili Trawangan, Lombok

Assalammualaikum semua. Sambungan dari Part 3 dah naik bot dan dah sampai Gili Trawangan. Benda pertama tour guide kami Mr. Bagus (ni nombor telefon dia +62 852 0518 6403) cari basikal untuk kami. Mulanya kami semua tercenggang-cenggang kena naik basikal ker. Akhirnya kami akur sebab kalau korang ke sini nak ronda pulau Gili Trawangan tu memang kena naik basikal. Tak ada motor, tak ada kereta !!! So mengayuh la kami beramai-ramai. 



Monday, March 18, 2019

Peribahasa Twitter

Assalammualaikum korang semua. Salam hari Isnin, hari ini kolin nak kongsi dengan korang satu peribahasa yang bukan lah peribahasa atau lebih kepada kata-kata kat 'twitter' lah. Kelakar kadang-kadang ada juga benarnya...

Nah korang baca kat bawah tu. Ayat memula dan okay sangat. Wah tabahnya, suruh bersabar sekali bawah tu SANTAU hahahha. 



Thursday, March 14, 2019

Melawat Ali Imran kat asrama

Assalammualaikum korang semua, semoga sihat selalu. Buat pengetahuan korang, anak kolin yang bujang dah pun masuk asrama. Iyee, baru form one...tapi dah masuk asrama -mami sedih

Tapi itu dah pilihan dia dah takdir juga kan. Memula tu memang dia bersemangat sangat nak masuk asrama. Tapi bila nak masuk seminggu dua merengek nak balik rumah. Tak mahu duduk asrama, mungkin dia 'homesick' dan rasa macam terkongkong kut. Memula kolin memang nak keluarkan dia tau. Sebab kolin sendiri rasa kehilangan dia dalam rumah. Maklumlah anak cuma 2 orang bukan ramai pun. Bila ali imran ke asrama, kolin melalak oiiiiii

kadang datang bawak lappy dan movie. Dapat dia tengok sejam dua kan. Kadang bagi main game, melayan budak masuk asrama.

Wednesday, March 13, 2019

Part 3: Trip To Lombok

Assalammualaikum semua. Punya lah leka sampai lupa nak update trip ke Lombok Disember 2018 wei. Okay kolin sambung dari Part One dan Part Two okay. Banyak gambar sebenarnya, tapi kita keep it short and sweet untuk semua pembaca blog kesayangan hahaha. 

Okay..sambungan dari Part Two tu, supir kami  nama dia Bagus jemput kami di hotel. Kalau korang nak tahu, kolin set semua supir dan tour malam masa sampai kat Lombok. Ada dekat 5 supir kolin contact once sampai sana, last-last sekali Bagus ini yang sudi ambil rate kami. Kami bagi dia 700,000 rupiah untuk seorang bagi 2 hari. Harga tu siap semua tour dan makan ye. So kami tinggal bawa duit kalau nak pergi jalan-jalan sahaja. Murah ker tidak, tak tahulah. Tapi berbaloi laa dah bawak pun 3 juta rupiah hahahaha. Bayar untuk 2 hari makan dan tour cuma dalam RM200 lebih sahaja. Happy dah kut....Okay jom ke tempat pertama!!!

Disebabkan hari sampai dah tengah malam, kolin dan kawan-kawan tak nampak pemandangan sangat pun. Tapi bila dah bergerak dalam kereta tuuu...Alahaii...breathtaking !!!! Lawanya Lombok weiii..lawa membiru lautnya. Kami berhenti di tempat pertama iaitu MALAKA. Tempat cantik untuk bergambar laa. Kita suka weiiii ! Sengih tuu meleret ajee hahahha



Dah aku baju hijau duk kat huruf A warna hijau. HAaa nasib laa mak kau hijau ye. Tempat ni melepak-lepak aje, sambil menikmati pemandangan. 

Thursday, March 7, 2019

ATOK 'Asam Pedas' di Selangor

Assalammualaikum semua, semoga hari-hari korang lebih bersinar dan sihat selalu. Kali ini kolin nak berkongsi tempat makan yang memang fokus kepada asam pedas. Dan rezeki kolin lah pergi sebelah petang yang tinggal ASAM PEDAS IKAN SEMBILANG aje yang tinggal. Ingat nak merasa asam pedas daging tetel tapi dah habis. Korang kalau nak pergi, pergi dari lunch dan sebelum jam 6 petang ye. Kalau tak memang abissssss...kalau nak mudah macam kolin dari KL gunakan waze sahaja. Memang terus sampai, gerai atau kedai ini simple sahaja berdekatan dengan kunci air dan ada kolam memancing di seberang jalan.

 tengok rupa pun dah tau rasa tu camner kan. Masa menaip ni pun teringat-ingat laa asam pedas ini. Kolin bukan lah peminat tapi sesekali melayan lah jugak.

Tuesday, March 5, 2019

Jambatan Panjang di Pantai Murni, Yan Kedah

Assalammualaikum dan apa khabar semua? Rasanya kolin pernah berkongsi pasal Pantai Murni yang terletak di Daerah Yan, Kedah Darul Aman. Tapi dedulu tak ada apa sangat tarikan disini. Maklumlah pantai sini mana boleh nak mandi manda. Tapi sekarang dah tular atau viral wei kat facebook. Sure korang kalau ke utara jangan lah lupa singgah kat Yan ye. Kolin beruntung berjodoh dengan orang sini. Rezeki!!

Friday, March 1, 2019

Resort Awana Genting Highland


Assalammualaikum kesayangan semua! Hari ini dah Jumaat, bermakna esok dah cuti 2 hari. Buat korang yang tak tau nak kemana cuti ni, kolin nak bagitau tempat baru untuk korang explore bersama kesayangan okay. Penginapan kolin 2 malam di  
Resort Awana Genting Highland 

Memang destinasi sesuai untuk sekeluarga. Nak murah, booking melalui Agoda okay, kolin memang booking guna aplikasi tu aje senang. Jangan lupa download apps tu kalau nak senang aku bukan duta Agoda yeee



Friday, February 22, 2019

SLINGAPP BANTU GOLONGAN MUDA MENCARI PEKERJAAN



Assalammualaikum korang semua ! Di hari jumaat ini kolin nak kongsi dengan korang semua satu Aplikasi baru buat yang mencari pekerjaan iaitu "SLINGAPP" haaa mesti korang macam pelik apa laa aplikasi kolin nak kongsi ni kan...Baca terus okay..kalau bukan tuk korang, mungkin boleh bagitahu kawan-kawan atau adik-adik kita yang lain tu...





Thursday, February 21, 2019

TOP TurboClean Ultra Concentrated Detergent dengan 5x kuasa cucian

Assalammualaikum semua ! Kalau dah jiwa mak-mak semua benda nak cuba betul tak. Kalau dapat cuba dan dapat jimat lagi best. Barang berkualiti dan yang pasti kita nak yang terbaik. Pakaian atau baju memang kolin basuh hari-hari lah. Mana boleh cuti sehari pun, kalau tak cuci sehari sure penuh bakul dan mesin. Disebabkan itu pencuci baju sangat lah penting. Pantang ada yang inovasi best memang kolin cuba. 




Wednesday, February 20, 2019

Restoran Ikan Bakar Din, Kepala Batas Pulau Pinang

Assalammualaikum korang semua !!!

Aku ada satu perangai hahaha, pergi kedai makan sedap dan suka kongsi kat sini. Macam rasa tak 'aci' aje nak simpan dalam perut sendiri. Kalau tak sedap kekadang share juga, tapi lebih suka bagitahu kat tuan punya kedai supaya dia boleh baiki kelemahan mereka. Tapi yang ini sedap laaaa, ini kolin jumpa masa balik raya kampung raya cina yang lalu. 

Restoran ini kat tepi jalan aje, yang penting dari jauh memang dah nampak berasap-asap dah. Maklumlah mereka memang bakar ikan, daging, kambing, sotong dalam kadar yang banyak. Tempat makan pun banyak jangan risau. Cuma kalau dah waktu puncak memang padat lah wei. Lauk pauk segala macam ada, siapa yang nak ke utara dan nak rasa betul-betul 'authentic' atau asli punya, mai sini weii. Hampa sure tak menyesal !!! 

RESTORAN IKAN BAKAR DIN



Tuesday, February 19, 2019

ZACT Whitening Tooth Paste untuk gigi putih dan penghapus bau mulut !

Assalammualaikum korang semua, kolin harap hari Selasa hari ini memberikan sejuta kebahagian kepada semua yang sudi mengunjungi blog sendu kolin ni ye. 

Hari ini nak berkongsi pasal ubat gigi ZACT. Siapa pernah pakai? Haa kolin pernah laa, lelagi suami kolin yang seorang perokok. Yang kita kuat minum teh dan kopi ni jangan lah ingat gigi pun tak jadi kuning ye. Itu sebab ada dua variasi ubat gigi ZACT yang kolin nak berkongsi hari ini. Teh dan kopi tuuu ada pigmen yang tinggi dan boleh buat gigi kita nampak kotor dan nafas berbau tau. Nak selamat korang minum lah air masak ajelaaaa



Monday, February 18, 2019

Kedai Makan IKAN BAKAR SEMPORNA di Kepong, Kuala Lumpur

Assalammualaikum semua...yeahhh baru balik cuti wei. Baru ada masa nak menaip dan berkongsi cerita dengan uols tau. Kali ini kolin memang terasa wajib kongsi. Buat korang yang rindukan masakan Sabah tu....ikan bakar, rumpai laut, sambal belacan mereka sila lah ke kedai makan ini. Sure hilang rindu!!


Jangan berangan kedai tu cantik dan besar  ye. Kedainya cuma 'food court' yang kecil aje. Tapi mereka tambah meja lah, cuma kalau musim hujan tak ada payung tu masalah sikit. Tapi makanan yang mereka sajikan memang tip top !!! Satu lagi terus terang agak lambat sikit masa nak kira dan nak tunggu hidangan. Sebab mereka sendiri baru laa 'viral' kan. So agak terkial-kial nak handle ramai orang serbu kedai makanan mereka. Bab tu kolin tak jadi marah, sebab kalau korang pergi tengok FB tu dia dah kata, kenapa lambat. Baru nak belajar hadapi dengan pelanggan yang ramai selepas viral. 

Thursday, February 14, 2019

CARRIE JUNIOR BUBBLY BAR wangi betul lah !

Assalammualaikum korang semua !!!

Dah mandi ker belum tu?! CARRIE JUNIOR memang satu jenama yang kolin memang suka sangat guna. Dan buat kali ini kolin nak share dengan korang semua CARRIE JUNIOR BUBBLY BAR iaitu dalam bentuk sabun mandi yang super wangi!! Sabun buku yang ada hiasan imej 3D Carrie yang timbul di permukaan ada 3 warna terang yang menarik iaitu merah jambu, hijau dan biru. Dan kolin dapatkan untuk si Alisa Maisara warna biru. Bau wangi tu, kat luar kotak dah boleh bau uuiiii.



Wednesday, February 13, 2019

PRESTASI PPZ-MAIWP 2019


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera


Buat semua korang-korang yang sudah melaksanakan ibadah berzakat TAHNIAH buat semua ya. Kali ini kolin nak berkongsi mengenai Prestasi PPZ-MAIWP untuk tahun 2019 yang telah pun mengumumkan kutipan zakat bagi tahun lepas 2018. Pengumuman telah berlangsung dengan penuh meriah di Hotel Everly Putrajaya oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Agama), Dato’ Seri Dr. Mujahid Yusof. Ditemani oleh Pengerusi MAIWP, Dato’ Sri Syed Hussien Abd Kadir, Pengerusi PPZ-MAIWP, Datuk Che Mat Che Ali. Hadir sama Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan / Setiausaha MAIWP, Tuan Hj Mohd Ajib Ismail dan Ketua Pegawai Eksekutif PPZ-MAIWP, Tuan Haji Ahmad Shukri Yusoff.




Buat makluman korang, PPZ-MAIWP adalah merupakan institusi zakat yang menguruskan KUTIPAN ZAKAT manakala Majlis Agama  Islam  Wilayah Persekutuan (MAIWP) dan Baitulmal-MAIWP MEMBUAT AGIHAN secara langsung dan tidak langsung di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan.

Tuesday, February 5, 2019

Happy Chinese New Year 2019


Buat semua pengunjung blog kolin yang meraikan SELAMAT TAHUN BARU CINA, GONG XI FA CAI

Semoga tahun baru kali ini memberikan berlipat-lipat kemewahan, kesihatan yang baik dan semuanya best-best belaka. 

Buat yang lelain, selamat bercuti dan jangan lupa luangkan lebih masa dengan orang-orang yang tersayang ye. Yang holiday atau memandu jauh-jauh tu berhati-hati okay. Jangan jadikan jalanraya tempat berlumba tau!!


Love & Peace,

Kolin Zainal 

Thursday, January 31, 2019

Penginapan satu malam di Alang Kenari Chalet Di Yan, Kedah

Assalammualaikum untuk semua yang sudi baca dan singgah blog kolin lagi. Syukur perkongsian peribadi ini ada juga manafaat untuk orang lain kan. 

Kali ini kolin nak cerita penginapan kolin satu malam semasa balik kampung bulan Disember 2018 yang lalu. Penginapan yang simple dan seronok buat seisi keluarga. Maklumlah kadang bila lepak kampung terasa nak bercuti sehari dengan keluarga kan. Tempat sangat dekat dengan rumah kampung iaitu ALANG KENARI CHALET. Di sini ada laut iaitu Pantai Murni tapi tak boleh mandi manda. Ada sungai Titi Hayun dan Sri Perigi tapi kolin takut sebab macam-macam hal dan penyakit kan. Sebab apa kolin pilih Alang Kenari Chalet ini sebab dia ada kolam mandi yang dibuka dari pagi sehingga 10.00 malam. Haaa...seronok ker tidak! Mandi sampai kecut bak hang :)



Tuesday, January 29, 2019

Jom bersama raikan Sambutan Tahun Baru Cina penuh gemilang di CONCORDE HOTEL SHAH ALAM

Assalammualaikum semua, semoga semua sihat selalu. Minggu depan kita semua akan bersama-sama meraikan Sambutan Tahun Baru Cina atau pun Gong Xi Fa Chai kan. Sebagai masyarakat majmuk kita semua memang selalu cari makanan yang dihidangkan semasa perayaan. Untuk itu korang boleh lah ke Concorde Hotel Shah Alam bersama-sama keluarga dan kawan-kawan sebab ada 3 Menu yang di hidangkan mengikut bajet korang semua. Menu 1 RM888 untuk semeja 10 orang, Menu kedua RM1088 untuk semeja 10 orang dan Menu 3 RM1188 untuk semeja 10 orang. 




selepas  Yee Sang !!!

Thursday, January 24, 2019

Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan - No. 1 di Selangor

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua !!! Haa..baca tajuk mesti dah macam ye ke! Betul ke No. 1 di Selangor, adakah semua itu betul. Bab ini jujur kolin cakap D'Kayangan Grill & Barbeque Steamboat ini memang harga patut. Murah sangat untuk seisi masyarakat yang datang makan bersama-sama. Apa tidaknya untuk seorang dewasa hanya RM33 nett dan kanak-kanak yang berusia 5 sehingga 11 tahun hanya RM12.50 nett untuk seorang. Nak refill atau tambah sup steamboat tu FREE malah buat korang yang datang dan berbelanja lebih dari RM150, kad diskaun RM10 akan diberikan. Makan apa sahaja, dengan harga RM33!!




KENAPA KOLIN SUKA TEMPAT MAKAN INI?


Tuesday, January 22, 2019

Just Heat & Eat! dari MASTER PASTO

Assalammualaikum buat semua yang sudi baca blog kolin hari ini. Semoga korang dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan ye hari ini💓

Perkongsian hari ini ialah MASTER PASTO. Mesti korang tertanya-tanya apa laah dia kan. Ianya adalah makanan Ready To Eat Meal in Malaysia yang dikeluarkan oleh Lioco Food Industries Sdn. Bhd. Ianya Malaysia Food yang berlokasi di Penang. Pasta Segera atau Instant Pasta ini hanya perlukan 3 minit sahaja untuk disediakan samada mengunakan microwave atau pun rendaman di dalam air panas. Tak sabar kolin nak tunjuk kepada korang semua Instant Spaghetti yang telah sediakan untuk sarapan anak kolin minggu lalu. Sangat senang disediakan dan paling penting rasanya sedap!!!





Monday, January 21, 2019

TOP Perkenal TOP Plush Ultra Concentrated Fabric Conditioner untuk wangian tahan 100 hari !

Assalammualaikum dan harap semua dalam keadaan baik-baik sahaja. Kolin sekali lagi nak berkongsi pasal produk yang sangat memikat hati ini iaitu TOP Plush Concentrated Fabric Conditional untuk kelembutan dan wangian yang mampu bertahan sehingga 100 hari. Kelembutan dan wangian yang menyegarkan pada setiap cucian. Dan sudah tentu kolin suka sangat lah, bila baju yang dah dicuci kering wangi aje bau. Lagi best masa nak melipat baju, seakan terapi tau. TOP memang dah terkenal pun, dan kali ini tiak mengecewakan sebab ianya 3 kali lebih pekat berbanding pelembut fabrik yang biasa.


Saturday, January 19, 2019

Makan di Restoran Rimbun Mat Top, Sg. Petani, Kedah

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua. 

Restoran yang kebetulan kolin jumpa semasa travel balik kampung bulan Disember yang lalu memang memikat hati. Restoran ini terkenal dengan nama Mat Top ini rupanya menawarkan pelbagai menu untuk korang. Sesiapa yang teringin nak makan lauk pauk kampung dan menu masakan orang utara boleh lah datang ke sini untuk jumpa. Lagi unik tempatnya bersebelah betul dengan sawah padi. Dan ada ruang atas pokok juga untuk yang nak makan adventure sikit. 



Ruang untuk parkir kereta pun banyak. Untuk makluman,  restoran Mat Top ini dibuka dari jam 10 pagi sehingga 11.30 malam. Tapi untuk malam minggu sampai jam 12 malam. Hari jumaat tutup yee.

Thursday, January 17, 2019

Kemaruk Pulut Kuning Zarina Zainuddin

Assalammualaikum korang semua, semoga sihat selalu. Bercerita pasal pulut kuning memang menu kegemaran kolin. Dan kalau korang nak tahu dah 3 minggu berturut kolin order pulut kuning ini hahaha. Memula order untuk diri sendiri dan family kat rumah 3 bekas ajeeee. Selepas itu untuk kawan-kawan satu level pejabat, terus merebak untuk kawan-kawan lain sepejabat. Penangan PULUT KUNING ZARINA ZAINUDDIN


                 ini pulut pandan bersama sambal bilis petai

Tuesday, January 15, 2019

Part 2: Trip to Lombok

Assalammualaikum korang semua. Hari ni kolin nak sambung hari kedua kolin di bumi Lombok, Indonesia. Macam yang kolin kata, penginapan kolin di Holiday Resort Hotel, Lombok adalah di daerah Sengigi. Kat sini cepat terang, subuh pun awal. Jadinya jam 6.00 pagi memang dah terang sangat lah. 


Ini posing yang wajib lah dekat papan tanda hotel hihi. Macam entry sebelum ini *kliksini*
Hotel ini terbahagi antara dua, jalan raya tu lah pembahagi. Dan kolin bukan menginap bahagian belah pantai, tapi di bahagian lain.  



Monday, January 14, 2019

Tarikh mulanya Ramadan dari tahun 2019 sampai 2028 - Jom ler ganti puasa

Assalammualaikum semua

Dah ganti ker puasa? Kalau tanya kolin mestilah belum hihihi. Disebabkan kolin berniat nak ganti puasa minggu ini. Terus nak tulis satu blogpost bagi peringatan semua sekali lah, yang puasa 2019 bermula pada 6 Mei 2019 tau. Maknanya dah nak dekat sangat ni, kena ganti lah. Dan kolin nak ganti lebih-lebih nak ganti yang puasa lelama dedulu tak berganti. Kat bawah ini kolin kongsikan tarikh-tarikh bulan ramadhan yang bakal kita lalui. Insya Allah panjang umur, berjumpa lagi kita dengan Ramadan kan...





Tuesday, January 8, 2019

Tahniah - Kempen CSR TOP dengan kerjasama MYDIN

KEMPEN CSR TOP MENYUMBANGKAN PAKAIAN SERAGAM SEKOLAH KEPADA 500 ORANG PELAJAR DEMI MASA DEPAN YANG LEBIH CERAH, DENGAN KERJASAMA MYDIN


Tahniah buat jenama bahan pencuci No. 1 di Malaysia iaitu TOP yang telah menceriakan seramai 500 orang kanak-kanak dari beberapa buah NGO terpilih di seluruh negara menerusi kempen CSR Cerahi Kehidupan bersama TOP. Dah pun masuk tahun ke empat, kempen yang baik ini menyediakan pakaian seragam dan keperluan persekolah kepada lebih 1,600 orang kanak-kanak dari 18 rumah kebajikan. 

Dan usaha ini adalah kerjasama di antara TOP dan juga peruncit utama iaitu MYDIN  yang telah pun bermula dari 15 November sehinga 15 Disember 2018, tahun lalu lah. Di mana 30 sen dari setiap jualan produk terpilih TOP di semua cawangan seluruh negara telah disalurkan untuk membeli keperluan persekolahan anak-anak yang berusia antara 7 sehingga 17 tahun dari 18 buah rumah kebajikan. 

Monday, January 7, 2019

Pengalaman hantar anak interview SMKA dan SMISTA selepas keputusan UPSR

Assalammualaikum semua...Syukur Ali Imran dah dapat tempat belajar yang terbaik buat masa ini. Kolin suami isteri bersyukur yang anak ini sendiri serah diri. Serah diri nak belajar. 




Sebenarnya kolin mengaku lah ye, kolin "telan balik cakap" kolin balik huhuhu. Dedulu cakap tak mahu anak umur 13 tahun masuk asrama bla bla bla. Nak membesar depan mata kunun..amek ko..ini lah dia anak kolin DAH MASUK ASRAMA lerrrr...


Friday, January 4, 2019

Part 1: Trip To Lombok

Assalammualaikum dan again, HAPPY NEW YEAR korang semua. Ini kali kolin nak bercerita dan berkongsi kenangan  kolin ke LOMBOK pada 1 sehingga 3 Disember 2018 yang lalu. Haaa..dah sebulan pun korang trip tu baru ada masa nak berkongsi dengan semua. Maklumlah bulan disember bulan sibuk dengan pelbagai hal kan. Tapi nasib baik trip dengan girlfriend's ni menjadi juga. Syukurrrr..  So jommmm kita tawan Lombok yukkkk.. 



Permulaan trip ini sebenarnya hampir di batalkan sebab gempa bumi yang berlaku di sana. Malah penerbangan kami telah dijadualkan semula oleh AirAsia dan menyebabkan banyak aktiviti yang kami terpaksa batalkan. Dah lah 3 hari 2 malam singkat pula, penerbangan kami juga terpaksa ditunda ke lain waktu. Memang tak best sangat lah. Tapi kolin berdegil nak pergi juga, akibatnya kawan-kawan lain semua ikut hahha. Tapi best...enjoy, simple trip aje lah. Walau singkat, tak boleh cover banyak tempat, tapi tak apa janji dapat pergi dan bersama-sama dengan kawan yang dari sekolah menengah dan Uitm Manjung ni. Kita kan pakai hashtag #kawansampaimati hahahaha