Home Lifestyle Travel Foodies Parenting Review Beauty Sharing

DAH SEBULAN MINUM KINOHIMITSU COLLAGEN DIAMOND, perubahan banyak sangat!

Dah meningkat umur, masa tu lah mencari solusi untuk atasi penuaan hahah. Biasalah perempuan kan. Bukan boleh hold pun kalau nak makin tua, tapi kita cuba lah. Maklumlah kita bukan sejenis awet muda. Masa baru-baru ini kan musim PKP, kolin macam rasa muka makin kusam pula duduk rumah. Dah tak mekap, duduk aje kan, memasak rupa bibik.Jadinya masa boleh dah keluar berdua tu, kolin ke GUARDIAN dan beli KINOHIMITSU COLLAGEN DIAMOND saja belanja diri sendiri huhu.

Masa tu kebetulan dapat email promosi dari Guardian ada "Collagen Day". So untuk sebulan ini 16 botol, harga kolin beli RM129 sahaja. Dalam RM8 sebotol lah.

CARA NAK MINUM

Korang kena minum 6 botol berturut-turut dalam masa enam hari. Kemudian selang sehari, minum sebotol. Dan masa korang datang period/bulan masih boleh minum tiada masalah. Kolin silap tak baca dan tak minum 5 hari masa kotak pertama tu. So semalam baru habis botol last. Korang nak beli boleh survey harga. Macam kolin pergi watson dan guardian. Dan tengok guardian lagi murah. Tapi kalau boleh tunggu, order online lah sekarang, tengah ada promosi tu. Murah weii..kolin tak mau tunggu, sebab semalam dan botol last kan. Memang niat nak consume betul-betul.


Masa memula nak consume, kolin banyak buat research dulu. Dan ini antara produk yang terbaik. Cuma produk ini banyak bukan orang Melayu yang minum, kalau korang mencari testimonial memang banyak orang bukan melayu punya gambar lah. Kolin harap lepas ini lebih ramai orang melayu yang ada masalah kulit, cuba yang ini. Jangan cuba produk yang tiada KKM, memudaratkan kesihatan atau beracun okay. Yang ini memang ada anugerah dan telah dibuat kajian. Dan ianya dari Jepun, terbukti antara yang terbaik.

DAH SEBULAN MINUM KINOHITSU COLLAGEN DIAMOND

Ikutkan dah habis dulu. Tapi kolin ada skip 5 hari sebab period. Rupanya bila baca balik boleh consume kalau dalam period. So korang jangan risau, ianya halal dan boleh baca lah ingredient tu.


ini kolin copy paste dari website dia tau - KINOHIMITSU MY
  • Collagen Peptide (Fish) in small molecular form allows immediate absorption by the body to plump up the skin.

  • translate nya: Kolagen dari ikan yang kecil dan memberikan kesan serapan cepat kepada badan dan memberikan keanjalan pada wajah

    Perilla Seed Extract - WSP , a U.S.-patented antioxidant (Patent No.: US6,217,875B1), helps to reduce cell inflammation and increase cell repair ability, thus enhancing the nutrient absorption ability of cells.

  • translate nya: Antioksidan yang dipaten dari US membantu mengurangkan sel inflamasi dan menaikkan sel untuk merawat. Ianya dapat menyerap nutrisi dan keupayaan sel.


  • Silk Protein (Peptide) is a powerful water-binding agent that aids in moisture retention. It has the ability to retain water 50 times of its own weight.

  • translate nya: Peptide adalah satu agen yang baik untuk memastikan lembapan kekal di badan dan wajah. Ianya boleh megekalkan air 50 kali dari beratnya sendiri.

    Soy isoflavone stimulates the production of collagen and elastin, and reduces pigmentation.

  • translate nya: soy isoflavone akan simulasi pengeluaran kolagen dan elastik malah mengurangkan pigmentasi.
  •  

    Apple, Lemon and Lychee Condensed Juice is rich in malic acid and vitamin C which are effective in skin lightening.
        translate nya: Apple, Lemon dan Jus Laici      adalah kaya dengan malic acid dan vitamin c
  yang sangat baik untuk mencerahkan kulit.


KEBAIKAN MINUM KINOHIMITSU COLLAGEN DIAMOND
  • Firm and moisture-plumped skin in a bottle

    With a whopping 5300mg of Collagen Peptide, Kinohimitsu Collagen Diamond 5300 Drink is specifically catered to help rstore youthfulness, resilience and radiance to mature skin.

    Collagen Peptide boasts a shorter molecular structure that gets it absorbed more easily by our skin as compared to our skin's natural collagen.

    By actively boosting collagen synthesis and repairing damaged collagen fibres, Kinohimitsu Collagen Diamond 5300 Drink reduces signs of ageing such as fine lines, wrinkles and dryness.

    See your skin visibly lifted and moisture-plumped with Kinohimitsu Collagen Diamond 5300 Drink!
Yang itu kolin copy paste dari website. Boleh baca kan. Ianya bagus untuk kolagen yang rosak, mengurangkan kedutan, garis halus dan kulit kering.

KOLIN REVIEW

Ini bukan PAID REVIEW ya. Ini kolin invest sendiri dan suka nak share hasil dengan uols.

1. Sejak minum kinohimitsu, bangun pagi muka rasa fresh dan lembut.

2. Liang pori yang terbuka, kian halus dan muka tak kusam.

3. Perasan rambut tak gugur, tak berminyak dah kulit kepala. Anak rambut tumbuh banyak, lepas ni boleh la feeling rambut ala izara aisyah hahaha.

4. Mekap senang, sekata, licin aje muka. Jerawat tak tumbuh banyak macam dulu-dulu.

5. Kesan jerawat hitam-hitam banyak yang dah hitam dan pudar. Tinggal parut kasar aje.

6. Badan rasa lebih bertenaga dan mood baik aje selalu hahaha.

Ini antara kesan yang kolin dapat rasakan lepas habis sekotak untuk sebulan tu. Korang tak teringin ker nak cuba wei. Semalam buat pengetahuan korang kolin beli 2 months supply kat guardian RM239 hahahaha. So memang dah standby 32 botol dan dapat percuma 2 botol lagi tau. Malam semalam dah minum, so today tak minum. Esok malam minum balik, okay kan!!!
Nak sedap bubuh dalam peti ais, tapi kalau travel buh aje dalam handbag. Tak sejuk pun boleh aje minum. Rasa laici dan sedap, tak hanyir ikan pun.


Sengaja entri kali ini kolin tak share gambar result muka. Tunggu habis supply 2 bulan ini, kolin kongsi okay. Lupa sebenarnya nak ambil gambar sebelum minum. Tapi malam ni lepas basuh muka kolin snap satu sebab nak tengok perubahan dah habiskan sekotak 30 hari tu. Ingat 6 hari tu, minum setiap malam. Lepas tu selang sehari, sebelum tidur minum. Naaahh..lepas ni lawa laa kita wei hahahah

So korang, tepuk dada tanya selera. Dari berhabis skincare dan produk yang tak tentu, baik cuba ini. Kalau tak nak cuba pun tak apa, kita tak jual, tak paksa hahahah. Cuma minta doakan kolin lepas ni muka bersih dari segala masalah kulit muka okay.

thankkkk youuuu...

4 comments:

  1. wah... xpernah lagi cuba.. mcm best

    ReplyDelete
    Replies
    1. farah muda lagi..try collagen beauty okay. ni diamond

      Delete
  2. thanks kolin for sharing this! I pun macam tengah mencari supplemen yang bagus untuk muka sebab muka makin lama makin teruk padahal dah follow steps dari beauty guru dah pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes..tak mau bazir tak tentu arah. Baik consume kolagen dan basic skincare. Its works for me sooo well!

      Delete

loving me..loving you