Monday, December 18, 2017

SHOPEE CATAT PRESTASI CEMERLANG DENGAN LEBIH 2.5 JUTA PESANAN DALAM 24 JAM

Assalammualaikum dan salam sejahtera

Jualan Murah 12.12 memang berhantu sangat kan!! Memang kolin dan kawan-kawan pun duk lah main handphone mencari-cari tawaran menarik yang diberikan. Buat kolin dah tentu lah platform e-dagang Shopee menjadi pilihan. Bukan apa, shopee memang murah dan berbaloi. Kadang-kadang tu memang tawaran tak masuk akal tau. Untuk korang yang belum pernah shopping online kat SHOPEE baik cuba nanti. Murah dan cepat aje sampai. 

 
Buat pengetahuan korang, pada Jualan Murah yang lalu Shopee telah mencatat lebih 2.5 juta bilangan pesanan dalam tempoh 24 jam pada 12 Disember yang lalu. Ianya merekodkan lebih 500,000 produk terjual dan promosi yang ada lebih ke atas 6 juta produk tau. Dengan promosi Jualan Kilat atau Shocking Sale yang menawarkan barangan pada harga yang sangat berbaloi memang sukar di tolak. Kolin pun ada lah beli satu dua barang, sebab nak cari kat luar kan tak ada masa sangat. Kerja pagi, balik kerja pun dah malam. Nak senang order kat sini dan terus sampai aje nanti. Tapi kali ini Shopee yang telah berkerjasama bersama PETRONAS, Digi, Havaianas dan MR. DIY telah menyumbang kepada kejayaan kempen pada kali ini. Jenama yang sememangnya orang suka kan, jadi memang lah jualan melonjak 100 kali ganda berbanding hari biasa. 

12 Perkara yang perlu korang tahu tentang kejayaan Jualan Murah 12.12 Shopee Malaysia. 

1. Jumlah pesanan sepanjang 12.12 meningkat 15 kali ganda berbanding tahun lepas. 

2. Dalam tempoh hanya 1 jam 6 minit, mereka telah memecahkan rekod bilangan pesanan tahun lepas. 

3. Jenama yang menunjukkan prestasi jualan terbaik ialah e-Kedai Mesra PETRONAS, Nestle dan Watson.

4. Sementara itu, kad Mesra PETRONAS mencatatkan rekod tertinggi iaitu lebih 3100 unit terjual dalam 24 jam. 

5. Transaksi paling tinggi dari seorang penguna ialah RM15,000

6. Produk pertama dijual pada 12.12 ialah sebuah bag kanvas, manakala produk terakhir dijual ialah bank kuasa (power bank)

7. Masker wajah merupakan produk rebutan wanita 

8. Kabel data merupakan produk yang menjadi pilihan lebih 1200 unit terjual 

9. Tempoh paling cepat untuk menghabiskan jualan kilat ialah 49 saat menerusi jualan kilat Shocking Sale Shopee

10. Pembelian paling pantas diselesaikan dalam tempoh 1 saat iaitu baju tidur sutera yang dijual pada harga RM20

11. Penghantaran paling jauh bagi satu pesanan ialah lebih 4,500km dari Goseong Gun, Korea ke Johor Bharu. 

12. Secara purata 538 borak (chat) direkodkan setiap minit. 

Haaa...itulah dia 12 fakta yang berlaku kepada Platfrom E-Dagang SHOPEE dalam sibuk kita bershopping hahahah. Inilah dia menariknya bila kita tahu 'behind the scene' kejayaan sesuatu kempen tau. Tahniah SHOPEE dan semoga menjadi laman web shopping yang terbaik di dunia.

Jom ler shopping lagi weii... www.shopee.com



babai

Kolin yang kuat Online Shopping

 

1 comment:

  1. Wah cecah rekod ni, rakyat Malaysia mmg suka shopping online u. Hihi senang jimat minyak. klik-klik je kan. Sofea pun suka shopping online hihi

    ReplyDelete

loving me..loving you