Thursday, December 21, 2017

Gerbang Percutian Terbaik di Japamala Resort

  

 Assalammualaikum dan Salam sejahtera

Sebut jer Pulau Tioman mesti korang akan tertarik dan 
jatuh hati dengan dengan keindahan yang terdapat 
di sepanjang pulau ni, betul tak?? Dah la cantik dengan 
keindahan alam semula jadi malah, air laut dia pulak 
bersih, pasir yang bersih rasa sayang je nak pijak tak gitu 
uolls? 
Hahahaha! Mengada kan, padahal sampai je 
tepi pantai tu terus terkam berlari ke persisiran pantai tanpa 
fikir apa dah. Hahahaha! Haa korang yang baca ni tau ke 
Pulau Tioman ni terletak di mana?? Yang dah tahu tu tak 
apa, yang tak tahu lagi ni sini aku nak bagi tau ye. 
Untuk pengetahuan korang, Pulau Tioman terletak di 
Negeri Pahang Darul Makmur ye. Semua orang tahu
bahawa Pulau Tioman ni adalah sebuah pulau yang tercantik 
di Negeri Pahang. So jom la kita ke Pahang pulak uollss! 
Sure korang tak nak balik punya la kalau korang dah jejak 
kaki kat Pulau Tioman tu nanti! Hahahaha!
Apa yang bestnya tentang Pulau Tioman ni adalah, korang
boleh la merehatkan minda korang yang serabut tu and relax
kan badan korang di tempat yang jauh dari pusat bandar 
dan kesesakan bandaraya yang sedang membangun tuh. 
Selain itu, korang juga boleh lakukan aktiviti-aktiviti yang 
disediakan di Pulau Tioman ni seperti snorkelling, jungle 
tracking, permainan pantai dan banyak lagi.
Kalau korang datang ke Pulau Tioman ni, aku nak suggest 
kat korang satu hotel yang terbaik di sekitar pulau ini iaitu 
Japamala Resort Kampung Lanting. Japamala Resort ni 
bertaraf lima bintang taw u olls! Hotel ni terletak di area 
Pulau Tioman dimana hotel ni akan menyajikan korang 
dengan pemandangan alam semula jadi yang pergh! 
Kalau nak ke Japamala Resort ni, korang kena menaiki boat 
taw selama 20 minit.


Bukan tu saja, hotel ni pula berhampiran dengan pantai yang 
sangat cantik! Cuba korang bayangkan, bangun je pagi 
korang lihat ke tingkap korang akan nampak lautan yang 
terbentang luas dengan air yang membiru, pantai yang 
bersih dan angin meniup sepoi –sepoi Bahasa. 
Pergh! best u olls! Bukan selalu dapat rasa suasana 
macam ni okay! Harga korang tak perlu risau okay, 
walaupun resort ni bertaraf lima bintang harga yang 
ditawarkan di sini bermula dari RM7++ okay! Haa murah kan! 

Siapa tak nak kan duduk di hotel yang mewah ni 
dengan harga yang rendah macam tuh betul tak?! Japamala 
Resort ni mempunyai enam pilihan untuk 
korang menginap antaranya ialah Sarang Jungle Luxe, 
Sarang Hillside, Rumah Penghulu, Chalet 
di Puncak Pokok, Chalet Sea Cliff, dan Sarang Seaview. 
Haa banyakkan, setiap pilihan yang aku 
mention tadi tu mempunyai keistimewaan dan kelebihan 
yang tersendiri okay. Untuk pengetahuan korang, bilik-bilik 
yang tersedia di resort ni mempunyai hiasan 
dalaman ala-ala tradisonal yang diperbuat 
daripada kayu klasik yang menampakkan lagi tempat ni 
mewah dan menarik. 




Antara kemudahan yang disediakan di resort ni ialah kolam
renang dan pusat kesihatan dimana korang boleh la beriadah 
bersama keluarga korang di kolam renang yang telah 
disediakan, dan korang juga boleh memanjakan diri korang 
dengan urutan badan yang santai di Spa yang disediakan 
di sini. 

Selain itu, di sini juga terdapat  dua buah restoran yang 
menyajikan makanan yang sangat lazat! 
Iaitu Restoran Tamarind Tioman yang menyajikan makanan 
Indochina dan Thailand. Manakala kalau 
korang nak makan makanan ala barat korang boleh la
 menjamu selera di Restoran Mandi-mandi. 
Terdapat juga dobi dimana korang boleh la mencuci pakaian
 korang dan korang juga boleh gunakan 
khidmat cucian kering. Kalau korang nak beli cenderamata 
untuk kawan-kawan or sanak saudara,
korang boleh dapatkan di kedai cenderamata yang tedapat
di dalam resort ni. Japamala Resort ni adalah salah sebuah 

hotel yang terbaik di Pulau Tioman ni okay! 

Tetamu yang pernah menginap di sini memberikan komen

yang sangat baik tentang servis dan fasiliti yang disediakan

di sini. Yang paling penting ialah harga yang ditawarkan 

tersangatlah berbaloi dengan apa yang disediakan di sini!





Babai

Kolin yang suka laut !!!

3 comments:

loving me..loving you