Home Lifestyle Travel Foodies Parenting Review Beauty Sharing

REVIEW: Nusa Holiday Village - Episod Akhir !!!!

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Dah entri terakhir dah untuk pengalaman kolin 4 beranak ke Taman Negara Pahang. Siapa cakap budak-budak tak boleh pergi Taman Negara. Nahh ini dia review kolin buat korang yang ada perancangan untuk mengembara di bumi Malaysia. Jangan lupa klik dan baca okay. Yang tak faham, sila lah komen. Kolin sure balas sebab kita memang sokmo free hahaha


Pemandangan waktu pagi yang berkabus


 Bila dah penat sebelah siang, aktiviti malam kami hanyalah makan malam dan berehat. Maklumlah esok pagi dah nak balik dah kami. Malam tu kami makan malam dan anak-anak kami menyertai aktiviti malam yang ada di sini. Malam tu mengaduh nasib lah kaki lenguh, badan sakit-sakit. So inilah dinner terakhir kami yang disediakan oleh pihak resort. 
Buat pengetahuan korang, di Nusa Holiday Resort ada aktiviti untuk anak-anak sahaja. Di sini mereka dijaga dan diberikan pendedahan mengenai alam sekitar. Malah mereka pun ada juga jungle night walk, rapid shooting dan juga melawat kampung orang asli. Lagi best mereka di berikan pengalaman baru iaitu mewarna mengunakan batu sungai. Kalau korang nak tahu batu sungai di sini istimewa. Ada warna-warna yang boleh korang hasilkan. Jadinya kalau nak conteng muka ka, badan ka memang lah boleh. Jadi mana yang pak mak yang nak hantar anak-anak kat sini pun boleh. Mereka duduk la dorm beramai-ramai dan ada juga aktiviti di surau bersama ustaz yang ada.Dan hasilnya anak-anak kolin dapat lah sijil penyertaan. Esoknya kami bersarapan buat kali terakhir dan anak-anak mandi lah sungai. Maklumlah sungai tak jauh pun dalam resort aje. Kami bertolak balik tengahari tu, sempat kolin singgah foodcourt yang ada di pekan untuk mencuba ikan patin masak asam rom. Rupanya masakan ini mengunakan biji getah dalam penyediaan ramuan. 

Ini pula sarapan pagi terakhir kami pada hari tu.


Sebelum balik sempatlah selfie kat pagar masuk resort. Selamat Tinggal NUSA HOLIDAY VILLAGE. Ada rezeki kami sekeluarga datang lagi dan mengembara sisi lain hutan di Taman Negara Pahang. Percutian sekeluarga yang sangat manis dan sukar dilupakan. Sebab masa kolin menaip entri ini pun anak-anak masih bercerita pasal pengalaman kami bersama kat sana. 


Bersama pengurusan resort


Tak semestinya nak bercuti tempat mewah kan. Kadang-kadang tempat beginilah lagi memberikan kenangan yang sukar dilupakan. 

Terima kasih kepada pihak pengurusan resort yang melayani kami sekeluarga. Semoga review dari blogger picisan macam kolin ini memberikan sedikit informasi buat korang semua. 

Jumpa lagi !

Love, 

Kolin Zainal
 

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you