Home Lifestyle Travel Foodies Parenting Review Beauty Sharing

MASAK RENDANG AYAM CILI API DAN DAGING SALAI LEMAK CILI API UNTUK POTLUCK

Assalammualaikum korang. Bila ada kawan buat makan-makan ada orang suka order aje. Tapi kolin suka nak masak bagi orang makan. Ikhlas masak wei, itu pun ada yang tak mahu makan. Sedih juga, tapi tak apa lah. Dia ada sebab tersendiri juga tak makan masakan kolin. Mungkin marah kut ye, tak apa lah sis, janji i masak untuk makan-makan potluck tu seikhlas hati. Cuma lepas ni dah tahu lah kadar masakan tu boleh banyak mana supaya tidak membazir. 

Kali ini permintaan kawan nak rendang ayam. Dan kebetulan kolin jual daging salai, sekali masak lemak cili api bagi semua rasa. eh ada tisu kat situ hahah. Buat lap mana yang comot. Yang penting orang yang buat permintaan nak makan rendang tu tertunai. Buat kawan kolin yang berhijrah kerja tu, semoga maju jaya dan kolin doakan yang terbaik buat dia. 


Dan kalau ada yang nak resipi kolin masak rendang ayam cili api tu boleh tengok video kat youtube kolin ye. Dan yang nak cuba masak daging salai pula, boleh lah beli dengan kolin. Harga sepaket RM17 sahaja untuk 170 gram. Hahahha siap promosi terus ini. Sedap betul kalau masak letak jantung pisang, rebung atau pucuk ubi. Kalau masak yang ini memang satu menu yang jadi dambaan keluarga kolin. Tak pernah tak sedap. Paling best nasi memang habisssItu lah dia sedikit cerita kolin masak-masak untuk kawan-kawan di pejabat. So korang jangan lupa order daging salai ya. Terima kasih membaca entri ini.

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you