Wednesday, May 31, 2017

Mudahnya shopping baju Hari Raya dengan Shopee

Assalammualaikum dan salam sejahtera

Dah masuk puasa ke-lima pun kita kan. Pasti korang semua sibuk dengan pelbagai aktiviti sepanjang ramadhan ni. Dengan tadarus, dengan terawih dan banyak lagi aktiviti lain. Jadinya nak shopping Hari Raya memang lah tak ada masa kan. Inilah dia kolin nak kongsi dengan korang semua, Mudahnya shopping Baju Raya dengan Shopee

Buat yang tak pernah tengok atau tahu mengenai laman web Shopee ini memang rugi tau. Untuk semua ada kat situ, untuk ayah, ibu, suami, kita dan jua anak-anak. Malahan disebabkan harga yang sangat berbaloi korang pasti ada bajet yang boleh dibeli. Bukan sahaja sepasang, malah berpasang-pasang. Oleh itu, kali ini kolin nak berkongsi dengan korang apa yang kolin beli bersempena nak menyambut hari raya tahun ini. Pelbagai fesyen tudung, anak tudung, baju, telekung dan juga barangan lain. Banyak tau seller dalam laman web ini. Korang jangan risau sebab laman web Shopee sangat mudah digunakan. Senang nak beli, senang nak berurusan yang penting semua barangan harga mampu milik. Lagipun berpuasa ni bukan ada masa sangat nak ke sana sini, inilah shopping online dapat membantu. Untuk mak-mak bz macam kita ini kan....ambil lah kesempatan betul tak? 

Inilah antara busana atau fesyen yang korang boleh beli di laman web ini tau. Ini antara pilihan kolin buat Hari Raya tahun ini. Manalah tahu boleh beri korang semua idea sesikit kan. Yang pertama baju kurung fishtail 


Untuk baju kurung biru, coklat yang sangat selesa ini kolin beli dari 
https://shopee.com.my/jubahrm80 manakala untuk anak dalam tudung (snow cap) dan juga selendang panjang ini dari https://shopee.com.my/miwahbeauty
Percaya atau tidak, bajet untuk kolin bergaya begini dari tudung sehingga baju tak sampai pun RM100. Kalau tak percaya korang boleh lah tengok sendiri di laman web mereka. Kebanyakkan baju dan produk dijual dengan harga yang sangat murah. Macam tak percaya kan, korang boleh bergaya macam ni di Hari Raya nanti. Biarlah murah janji bergaya, betul tak? Janji selesa, senang beraya dan melayani tetamu. 

Buat yang mencari blouse di Hari Raya nanti. Kolin ada dua blouse untuk korang tengok. Inilah pilihan kolin masa shopping di Shopee. Rambang mata sebenarnya sebab banyak sangat seller dan pilihan, tapi akhirnya pink memikat hati. 


Shawl panjang printed tu korang boleh beli kat sini https://shopee.com.my/luni_collection
Shawl panjang ini senang di gayakan, dengan warna yang terang dan corak bunga segar memang boleh tampil lebih muda. Maklumlah umur pertengahan 30an dah ni kenalah cari warna-warna yang sesuai dengan kita juga. Kolin suka sebab ianya tak licin. Untuk inner tudung kolin gunakan inner dua warna dari https://shopee.com.my/rosebudhijabs  Kalau korang perasan ianya ada dua bahagian warna. So jimat sangat bila korang memerlukan warna biru boleh pakai bahagian hadapan biru, kalau nak pink tukar sahaja bahagian depan ke warna pink. Yang penting tak bergerak dan selesa aje. Senang betul kan ! nak warna coklat pun ada. So kalau nak travel bawa ini. Senang recycle, bila balik kampung berhari raya nanti. Jimat ruang beg balik kampung kita kan. 



Dan blouse yang ada zip di bahagian tangan dan hadapan baju ini boleh di dapati di https://shopee.com.my/blousemuslimah siap ada poket di sebelah kanan baju tu. Selesa dan paling sesuai untuk kita gayakan di Hari Raya. Boleh letak sampul raya dalam poket kan, tak payah usung handbag dalam rumah kalau nak bagi duit raya kat budak-budak. Untuk mak-mak yang menyusukan anak pun sesuai sebab zip bahagian depan. Nak pakai pun senang tak perlu minta tolong orang zip belakang kan. Inilah antara ciri-ciri menarik blouse ini. 

Blouse hijau ini juga kolin dapatkan dari seller Blouse Muslimah dan tudung bawal printed ini dari Luni Collection. Buat korang yang suka mix and match memang sesuai lah shopping raya di Shopee. Macam kolin ni ...gembira sangat !!!





Kalau dah berhijab ni memang tak akan pernah cukup, betul tak. Itu semua lumrah si pemakai tudung, kalau nak hijau tu ada 10 variasi hijau tau. Hijau muda, hijau tua, hijau pucuk pisang, hijau kusam dan disebabkan itu lah kolin membeli belah di laman web ini pelbagai jenis dan warna shawl. Kolin suka sebab ada antaranya pos tu FREE. So order sahaja bayar harga barang, duit pos dah jimat. Kalau kat kedai penat nak tengok kan, lagipun kolin ni bukan ada masa sangat nak pergi mencari. Penyudah yang senang tengok aje kat laman web ini dan shopping !! Inilah antara inner, shawl dan tudung yang kolin beli




Yang ini istimewa sangat dari https://shopee.com.my/zavira.contemporary Kenapa ianya istimewa sebab dah siap inner kat dalam. Jadi senang dan ringkas sangat. Yang penting hiasan batu tu sebelah kanan tu memang sweet sangat. Kemas dan selesa. Banyak lagi rekaan dari Zavira Contemporary yang boleh korang pilih. Bukan yang ini sahaja tau, banyak instant shawl yang menarik kita boleh gayakan di hari raya. Kan kalau berhari raya ini kita suka tampil lain dari yang lain kan. 




Untuk selendang warna pastel ini, panjang dan senang di gayakan. Inilah shawl dari Rose Bud Hijabs tau, bukan inner sahaja mereka jual tapi mereka jua jual shawl yang sangat selesa. Senang nak pakai, buat yang nak ringkas gayakan sahaja begini.




Nampak tak elok aje kat muka inner tu, inner sekali dengan bahagian labuh terus ke dada ini kolin dapatkan di https://shopee.com.my/zo_series. Buat yang suka simple nak ringkas-ringkas pakai shawl kolin cadangkan korang beli inner ini. Untuk hari raya nanti korang tak yah lah nak terhegeh-hegeh nak betulkan inner. Inner dari koleksi ini cukup labuh dan material dia sangat-sangat lembut. Memang puas hati !! Disebabkan suka inner ini kolin beli dua hahahah. Satu warna coklat dan ungu. Senang sebab ada getah di bahagian tengah dan labuh. Memang senang untuk buat kerja dapur masa hari raya nanti. 


Yang ini pula shawl dari https://shopee.com.my/mardhiyahhijab. Ikutkan banyak laaaa pilihan mereka. Semua glamor-glamor dan ada jua perincian mutiara sabah. Tak percaya korang boleh lah ke kedai mereka di Shopee, tengok sendiri. 




Yang hijau tu ada batu-batu swasroski di sekeliling shawl tau. Memang mengerlip lah, simple tapi sweet. Yang warna coklat gelap ini ditambah dengan perincian bahagian hujung. Labuci merah hati, yang kolin suka dengan koleksi dari mereka ini ianya mengunakan material yang selesa dan bermutu. Itu yang elok aje terbentuk masa nak pakai tu. Senang dibentuk.


Kalau dah ada baju, blouse, inner dan tudung, telekung buat terawih dan pagi raya tidak dilupakan jua. Kolin suka nak kongsi dengan korang telekung yang baik kualiti, tidak jarang, cukup labuh dan penting sekali ianya ada getah di bahagian muka. Material yang berat dan tidak panas ini memang penting bagi kita yang nak beribadah sepanjang bulan puasa dan seterusnya kan. Jadi apa lagi, di Shopee memang korang boleh beli telekung dengan harga yang cukup berbaloi dan di jamin kualitinya. 


Kolin memilih https://shopee.com.my/sistergojes kerana kualiti mereka yang terbaik. Kolin memilih warna hijau gelap dan bahagian hujung telekung ada sedikit hiasan warna lain. Selesa, cukup labuh untuk kolin yang tingginya 165 cm ini. 




Inilah telekung dari sister gojes, pelbagai barangan lain turut dijual oleh mereka. Jangan tak terjah sebab harga murah-murah rugi tak terjah tau. Selain itu kolin juga suka sangat dengan produk mereka ini. Habis memasak aje satu rumah kolin sembur kat langsir, kusyen dan karpet. Terus segar satu rumah !!! Wangi...harga pun murah !!!





AfeefA Fabric Pefume Spray memang terbaik buat hari raya nanti korang tau. Sebab pagi-pagi raya spray satu rumah, kat semua fabric yang ada tu. Terus wangi serumah di pagi Aidilfitri kita nanti. Berseri-seri beraya rumah dan baju pun baru belaka wangi semuanya.


Jadi...korang tak perlu buang masa dan bajet yang ada boleh lah mula bershopping hari raya di SHOPEE nak lagi senang download sahaja apps mereka di dalam telefon bimbit korang semua. Senang nak cari barang yang diperlukan bagi rancang masa nak menyambut hari raya nanti kan. Segalanya mudah, ringkas, murah dengan Shopee !!


Love, 


Kolin Zainal 






1 comment:

  1. Memang tengah mencari telekung untuk raya nanti, bolehlah terjah nanti :)
    Jom join giveaway nia jom :D

    http://nia-emkay.blogspot.my/2017/06/giveaway-giveaway-by-nia-emkay.html

    ReplyDelete

loving me..loving you