Wednesday, December 26, 2018

Bersama Imam Muda Asyraf cara bayar zakat dengan Perbankan Internet

Assalammualaikum korang semua... 

Dalam tak sedar kita dah nak masuk tahun baru kan. Kita solat, puasa malah pelbagai perkara sunat kita buat. Sedar tak ZAKAT tu wajib dan ada dalam rukun islam. 

Kalau rasa malu atau segan nak ke Pusat Pungutan Zakat, korang boleh buat online tau. 

Dengan #perbankaninternet #bayarzakatonline dengan mudah korang boleh membayar zakat dengan online terus. Korang boleh lah dengar sedikit penjelasan bersama Imam Muda Asyraf bersama PPZ Wilayah di video kat bawah nii okayyy :) 

Kat bawah ni sedikit informasi buat korang semua yang nak bayar zakat. Ini kolin copy dari page Facebook Pusat Pungutan Zakat - MAIWP. Kalau nak berkongsi berbagai isu ada dalam Internet. Dan ini antara yang kolin rasa menarik untuk dikongsi dengan semua pembaca blog ini. Baca info bawah ini dan semoga korang terbuka hati untuk berzakat end year ini. ❤️

3000 PEMBAYAR ZAKAT TERAWAL MELALUI PERBANKAN INTERNET BERPELUANG MENDAPAT DVD MP3 KOLEKSI HIMPUNAN CERAMAH MUFTI WILAYAH PERSEKUTUAN.

Bermula bilakah pembayar yang terawal tu❓

✴Bermula pada 14 Disember (Jumaat) hingga 28 Disember 2018 (Jumaat)

Pembayaran zakat melalui Perbankan Internet boleh dilakukan oleh pemegang akaun bank seperti berikut:

1. www.maybank2u.com.my 
2. www.bankislam.com.my
3. www.ambank.com.my
4. www.cimbclicks.com.my
5. www.pbebank.com
6. www.rhb.com.my 
7. www.ocbc.com.my
8. www.hsbc.com.my 
9. www.posonline.com.my 
10. www.hlisb.com.my 
11. www.irakyat.com.my 
12. www.affinonline.com
13. www.i-muamalat.com.my
14. www.agronet.com.my
15. www.mybsn.com.my
16. www.myeg.com.my

"Hidup Menjadi Super Indah Dengan Berzakat"

Tunaikan zakat demi kehidupan sekeluarga yang lebih berkat.

📌 Tunaikan zakat harta & pendapatan anda sebelum 31 Disember ini untuk mendapat rebat cukai sehingga 100%.

Info lanjut hubungi : ☎️1300885757





Jadi Kaya Dengan Zakat





7 comments:

  1. Kita pun dah bayar zakat secara online boleh buat kat rumah jer tak perlu bebaris panjang hehehehe..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, Ambank pun tersenarai cukup syarat kena la bayar zakat ni

    ReplyDelete
  3. senang la bg org yg sentiasa sibuk kerja kan. satu inovatif yg terbaik dr ppz

    ReplyDelete
  4. SA senang je..potong gaji...xde pening dh nak fikir...kan? dlm rezeki kita terselit rezeki org lain..

    ReplyDelete
  5. Rawlins pun macam SA - buat potongan gaji bulanan je agar tidak lupa dan senang diagihkan. Harapnya dengan kemudahan sebegini, makin ramai yang akan membuat bayaran kan

    ReplyDelete

loving me..loving you