Home Lifestyle Travel Foodies Parenting Review Beauty Sharing

Event: Nights of Fright, Festival of Fear di Sunway Lagoon

assalammualaikum dan salam sejahtera

Adakah anda bersedia untuk merasai perasaan takut dan seram? Kalau dah bersedia mari kita bersama di Nights of Fright 3: Festival of Fear kembali ke Sunway Lagoon lagi sekali. Ianya bakal menjanjikan lebih menakutkan dari sebelum ini. Ianya perkahwinan Ms. Chaos dan Ms. Havoc.

 

 Majlis pelancaran ini dimulakan dengan kata-kata aluan dari Mr. Sean Choo Shyang Lin, General Manager of Sunway Lagoon. Sunway Lagoon merasa bangga Nights of Frights 3 dapat kembali buat kali ketiga di sini. Taman tema ini akan mula dibuka secara ekslusif di waktu malam sepanjang acara ini dijalankan bagi meraikan bulan Oktover di mana sambutan Halloween di adakan. Sebagai taman tema terkemuka di negara ini, Mr. Sean berharap semua yang bakal datang di sini dapat turut sama merasai keseronokkan ini.
Mr. Lynton V Harris, Chairman and Chief Executive Officer of the Sudden Impact Entertainment Company menyatakan Mr. Chaos, zombie yang terkenal di Sunway Pyramid ini memang sudah terkenal di kalangan pengunjung Sunway Lagoon. Untuk tahun ini dia kembali lagi bagi menyambut keriangan. Tapi agak kelainan untuk tahun ini Mr. Chaos tidak lagi keseorangan kerana beliau akan berkahwin dengan Ms. Havoc. yeay...


Majlis mula gamat apabila perkahwinan olok-olok di adakan di atas pentas. Secara tiba-tiba semua menjadi riuh disebabkan Mr. Chaos dan Ms. Havoc mula mengambil tempat di atas pentas untuk dikabulkan sebagai pasangan suami isteri. Semua ini olok-olok dan lakonan tau, jangan pula ingat real ye.


Lihat lah sendiri seram ker tidak uolls...ada berani tak nak datang ke Sunway Lagoon pada waktu malam sepanjang bulan oktober ini. Ada banyak sangat yang korang boleh try kat sini. Ada Terrortory-X, Pirate Jack's Locker, O' Lanterns, Death Port, Sadako Dori dan tidak lupa dari Lynton V Harris iaitu Scream Park menampilkan Kevil Hill dimana semua hantu tinggal. Memang menyeramkan!!!
Kolin yang hadir sama di sini semalam pun dah berlari ketakutan apabila semua hantu berpesta hahaha

Majis ini turut di hadiri oleh para peserta Miss Cosmopoliton World 2015 dan para selebriti tanah air iaitu Scha AlYahya, Fiqrie, Kevin Chong, Brandon Ho, Magdeline Wang dan Kit Mah. Jangan lupa ke Terrortory-X untuk aksi yang lebih menyeramkan. Menampilkan Escape From Pudu 2 ini memang lebih menyeramkan, menakutkan dan memang boleh buat gugur jantung tau. Tapi kolin enjoy sangat semalam! The Mummy's Revenge Tomb of Terror juga ada dalam 3D.

Rasai kesejukan angin apabila masuk ke Pirate Jack's Locker O' Lanterns di mana lanun zombi ada di situ untuk memberikan anda pengalaman yang menakutkan. Berani ke tidak??

Tidak cukup dengan itu, Sadako Dori juga salah satu tarikan yang memang tidak boleh dilepaskan. Rugi pergi kalau tak cuba semua aktiviti yang disediakan sepanjang Festival of Fear ini berlangsung. Dengan tema "Three Times in Fear, Three Times in Chaos" memang tepat sekali.


Kepada yang ingin rasai pengalaman berada di sini, anda boleh datang ke Nights of Fright 3 dengan hanya RM58 sahaja untuk seorang dan rasai sendiri pengalaman yang bakal anda tempuh. Hanya untuk 12 tahun ke atas sahaja tau, untuk tujuan keselamatan. Anda boleh datang dengan berpakaian hantu, mekap atau pun topeng hantu bagi menambahkan lagi festival yang berlangsung ini.

Untuk waktu siang, RM35 sahaja tau. Tapi tak feel lah kan sebab tak gelap.
Night of Fright 3, Festival of Fear di Sunway Lagoon ini dari 2, 3, 8, 10, 15-17, 22-26 dan 29-31 Oktober 2015 sahaja. Untuk maklumat lebih lanjut, layari www.sunwaylagoon.com atau www.facebook.com/SunwayLagoonMalaysia. Atau nak lebih mudah call talian ini 03-5639000.


Adakah anda telah bersedia ?


Jom ke Nights of Fright, Festival of Fear di Sunway Lagoon!
Jangan lupa hashtag #NOF3 ok...

Love,

Kolin ZainalNo comments:

Post a Comment

loving me..loving you