Wednesday, February 17, 2016

Atasi Jerawat dengan Acne Balm dari Sendayu Tinggi

assalammualaikum dan salam sejahtera


Ini lah rahsia kolin untuk hilangkan jerawat yang sentiasa naik kat muka ini. 
Hampir dua bulan penggunaan produk ini memang sangat berpuas hati.

Kolin sensitif sangat, cepat naik jerawat. Kadang-kala jerawat besar bernanah dan ada juga jerawat yang naik tu besar tak ada mata. Jangan cakaplah muka dah rupa jalan tar tau..bukan jalan tunku abdul rahman tempat korang shopping tudung tu. Ini memang berlopak sangat.

Akhirnya selepas terpedaya dengan IG Sendayu Tinggi yang kolin follow tu, kolin decided nak beli yang ini.


Dah pakai hampir 2 bulan tau, pakai sikit-sikit sahaja, tempat yang naik jerawat tu.
Yang best Acne Balm ini bertindak menyembuhkan jerawat dan juga concealer (penyamar noda)
Maknanya yang ada parut-parut hitam tu kolin sapu. Jerawat pun kolin sapu juga.

Berangin lah sedikit krim ini. Tapi sapu hari ini ...esok Insya Allah surut.


Punya lah rajin calit sana sini..tengok dah tinggal banyak ini aje tau.
Tunggu lah payment dari blogging masuk nanti nak beli yang baru...
Boleh gitu...

Nak pakai..sapu macam ini sahaja...


Haa nampak tak macam mana dia cover parut hitam muka kolin.
Disebabkan tangan aku selalu gatal picit-picit habis tinggal kesan.
Malangnya krim ini tidak membantu mengurangkan parut. Dia hanya
tolong sembuh dan menyamarkan kesan parut jerawat secara sementara.

Tapi cukup elok bagi kolin sebab terlalu kerap naik jerawat, mungkin masalah dalaman kut. 
So sesiapa yang ada masalah boleh try. Ini review dari kolin sendiri...bukan promo Sendayu Tinggi tau.

Dah sapu krim di tempat yang sepatutnya, sapu pula CC Cream dari Pure Beauty.
Dan calit sikit lipgloss dan eyeliner.


Siap!!!...Janji muka berseri dan manis di pandang..
Senang kan..ini solekan ringkas bila nak balik selepas solat. 
Nak nampak presentable tak perlu mekap memahal pun. Janji ada sedikit protection cream kat muka 
itu sudah mencukupi.

Makin naik usia kita..makin perlu kita lebih sikit jaga.
Tak akan lah korang nak nampak tua sebelum usia kan...
Jangan ingat kalau kita bermekap aje nampak macam opera cina
.kita mekap untuk nampak Presentable bak kata orang putih tu. 

Jadi kepada kawan-kawan lelaki atau wanita yang mempunyai masalah jerawat sesuka hati 
tumbuh macam kolin. Cubalah !!! Serius jerawat tak singgah selalu macam dulu tau..

Love,

Kolin Zainal


 

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you