Home Lifestyle Travel Foodies Parenting Review

Tumis petai dengan bilis dan kentang

Kadang kita ni tak tau nak makan apa kan. Masak kadang-kadang buntu sangat. Selalu makan kat kedai makan luar tu pun kadang bukan semua sedap. Kalau dah sedap ada banyak pula bahan perasa dia pakai, tambah pula minyak pula. Nak jaga kesihatan macam mana kan. Kolin rasa laa, dah tiba masa kolin shopping bahan-bahan untuk eat clean. 

Resipi dan bahan-bahan sangat lah mudah. Siap satu lauk korang goreng aje lah telur dadar tu. Sedap sangat bila makan dengan kicap! 

Lepas makan melepak kat rumah dengan keluarga, nikmat sangat kan. Dah lah jimat! Oh ye..rugi lah sesiapa yang tak makan petai tu. Banyak khasiatnya dan kalau nak kencing bersih, buah pinggang elok, try la makan. Mulakan dengan potong kecil-kecil masuk dalam nasi. Alaaaa kalau makan durian, petai pun boleh makan. Sama aje ending busuk tu hahahah. Kalau toilet berbau, basuh aje laaa...nyampah dengan orang yang kata busuk kunun kencing orang makan petai. Kalau laaaa dia tahu, petai tu boleh buat dia awet muda, mau 10 papan dia makan hahaha. Ok done merepek..happy weekend uolssss


Assalammualaikum, 

Kolin Zainal

6 comments:

loving me..loving you