Saturday, April 13, 2013

tales of becoming puan peja ~ part 1

Assalammualaikum

haa propaganza sangat tajuk aku..hhahaha..ni update kat umah. masa kat opis tadi sibuk sangat ler..so update ler di rumah mengunakan harta beli pakai duit sendiri hahaahaha. dulu kala mak pak belikan..now dah besar gajah..kolin beli lah pakai duit sendiri..hehehhe

ok .. the story is 'tale of becoming puan peja'..kolin dan kawan-kawan telah ditugaskan untuk mengubah hantaran dan bunga tangan untuk tiga majlis. Pernikahan, Berinai dan Bersanding...3B 

kami sangat bertuah apabila pengantin menempah hotel Impian Hotel di Morib bagi penginapan kami yeay..happy sokmo laa. Kolin pergi bawak anak-anak maknanya plus holiday for them. Terima kasih puan peja atas tajaan anda....tak terbalas sesangat. kami sampai di hotel impian morib tu jam 11 pagi. Terus lah buat tugasan masing-masing, nasib kolin baik mas dan ain very very fast learner. tunjuk sekali apa tema kolin nak buat, laju aje mereka tangkap dan buat..yess...good girl!!

 bersepah bilik hotel kami memunggah bunga bunga



haa itu lah hantaran yang dah siap digubah. Bunga yang kolin gunakan adalah fern, white dan pink roses, baby breath dan yellow grass flower. Dicantumkan semuanya dan dapatlah hantaran seperti di atas. Hantaran puan peja tak banyak so bajet nya tak lah besar sangat..

untuk bunga tangan ketiga-tiga majlis kolin mengunakan white lily untuk majlis pernikahan. Tak main lah artifical flower kan..nanti jadi www.kg.com. hahahha..
lily so klasik untuk pernikahan...it just match with her white nikah dress..


so bunga red roses plus baby breath tu adalah untuk persandingan besar peja. dan yang atas sebelah kanan tu adalah tuk malam berinai. Dan semua ini bunga tangan ini hasil kerja kolin ler..haa bangga tak??! nak tempah..boleh boleh boleh

dah siap semua..kami dah ready bersiap sedia tuk ke majlis pernikahan peja..


so nantikan 'tale of becoming puan peja' part 2 yaa..
again and again..terima kasih sponsor bilik hotel untuk kami ye puan peja....

get life..get busy!!


9 comments:

  1. yeeehaaa...!!! but too bad saya takde skali utk menunjukkan kepakaran saya..hehehhee...

    ReplyDelete
  2. please update part 2 asap..!!! coz part 1 takde gambar saya....huhuhu

    ReplyDelete
  3. cantik hantaran ko buat kolin...tak sangka mu ade bakat terpendam..leh wat bisnes weihh

    ReplyDelete
  4. tqq kolinnn....tanpa kamu,,,tiadalah hantaran saya

    ReplyDelete
  5. huda...part 2 pun ko takde hahahah
    mimie..alah..menda kacang putih
    oii..anonymous..nanti aku tanya pakar ICT sapa kamu hhahah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...tolong tanye kan jugak anonymous kat blog saya tu sape...hahahha....entahnyer..lambat betul..part3 baru nk ader gambar...nasib tak kusam..

      Delete
  6. hahha...pakai Chahaya Beauty Aura kan..mana leh kusam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. hahahah..kalo tak pakai chahaya beauty aura pun, atleast put something on your face so that bile attend majlis org takde la muka macam baru bangun tido...yang penting niat bukan utk mengubah kejadian Allah, but just to show that i'm happy to attend Peja's wedding....Peja tengok pun mesti dia appreciate kedatangan kawan2nyer yg ceria..opsss...terlebih sudah.. =P

      Delete

loving me..loving you