Sunday, February 17, 2013

Bali 2013 - Part 4

Assalammualaikum

 http://alialisakreatif.blogspot.com/2013/02/bali-2013-part-3.html

masa kami di hantar ke hotel kediaman kami, kami telah maklum bahawa hotel ini adalah bertaraf satu bintang. Pada kolin janji dapat tidur dan ada tempat tinggal dah cukup baik dah. So Jalan Legian, busy street, penuh dengan kelab diskotik, kedai-kedai souvenior dan bagai bagai. Memang lah menepati selera aku hahahhaha...

Sesampai nampak tak cantek, dan kami ambil bilik standard, lawa ko, ada taman, siap kerusi meja kat luar. Ini kalau kat Malaysia tak dapat oii..beratusan semalam. selesa dan menepati citarasa simple traveller macam aku nih haa


 kolam renang ni ada bar tender lagi..so kalu nak berenang sambil minum fruit juice pun boleh..

amaran keras yee

ini lah pintu masuk restoran matahari bungalow, yang lelain kami tak makan memang tak halal. So apa yang kami order telur separuh masak dan roti bakar dan minumlah teh atau kopi yang ada.. dan semestinya buah buahan. nasi dan lelain..tak bole oii ada ba alif ba ya

ini hadapan bilik yang agak mahal sikit..di bali kurang hotel tinggi..semua ala ala resort

ini pulak bilik kami ...ok sangat kan! kami duduk sebelah menyebelah sahaja

katil kami yang ok sangat

almari dan tv yang ok..ada meja solek juga tau

sinki di luar bilik air

the toilet

 ini lah Matahari Bungalow yang menjadi penginapan kami di bali kali ini. Dekat dengan jalan luar yang ada indomart seperti 7eleven, kedai souvenior, baju, restoran dan diskotik..syok sangat.

***

lepas check in kami masuk bilik dan bersiap terjun kolam renang dahulu. Waktu di Malaysia dan di Bali adalah sama dan tiada pertukaran waktu. Jam dah pukul 6 petang, mandi kolam ler..sebab takut esok lusa tak sempat nak terjun kolam yang canggih tu. Ada ler mat dan minah saleh mandi kolam, gelak dema tengok aku oii..pakai tracksuit dan tshirt mandi. Muslimah tetap dikekalkan..Insya Allah

what for dinner tonite..Stay Tune..

adios


2 comments:

  1. gile ahhh otel 1 bintang pong ada swimming pool... best !!

    ReplyDelete
  2. kann hotel 1 bintang kat bali pun dah best!! bayangkan yang berbintang bintang...

    ReplyDelete

loving me..loving you