Thursday, February 21, 2013

Bali 2013 - Part 5

assalammualaikum


Selesai kami mandi manda di kolam, perut yang lapar pun minta di isi, setelah puas bertanyakan kakitangan hotel, kami dimaklumkan ada satu restoran nasi padang yang halal yang berdekatan dengan hotel kami. Alhamdulillah settle makan tuk hari pertama kami nih


antara lauk yang dihidangkan

haa lauk dah lenyap hahahah..lapar ngkoo

me and huda~

Selesai bayar dan bla bla bla..kami pun mula berjalan disekitar jalan legian, kami dapat maklumat tempat ni adalah 'most happening place in bali'!! Berjalan kaki ke pantai kuta pun bole..ok misi berjalan dimulakan.

club hoping di sini syok!!!

besh kan..ni otw ke pantai kuta eh

salah satu hotel yg berdekatan pantai kuta

gerbang masuk pantai kuta..

haa sampai juga aku kat hotel hardrock bali..nak menginap tak mampu..haa lalu aje lahahahahahha

yeahh!!


penat betul kami berjalan di sekitar kawasan ini, dan memang banyak lah orang melepak dan berlibur. syok sangat. tapi ada satu pengalaman tak best membeli di bali ini, kolin terkena masa ambil 3 helai tshirt dewasa, 2 helai tshirt kanak-kanak. pada mulanya penjual bersetuju pada harga RP95,000. setelah kolin tambah 2 helai lagi kemeja batik jadi semua sekali dia nak RP700,000. boleh???!!! memang melampau, sebab nya masa membeli dia dah tanya kita macam-macam. Orang Malaysia mereka sangkakan banyak duit, so nak mengenakan ajelah. Jangan risau kat sini boleh tawar menawar. kalu tak suka cakap terima kasih..saya tak mau. dah jalan..jangan risau dema tak leh kata pa...setakat dia jerit-jerit ko buat tak reti aje hihihi.

Macam tu lah kolin buat, setelah terasa tertipu RP700,000 bersamaan RM220.00 tau..giler mamat tu. dia menjerit laa semua plastik telah dibuka macammana mbak. aku kata awak cakap harga lain tadi, sekarang tukar harga. Saya minta maaf saya tak nak..so aku pun berlalu. haaa kawan-kawan aku yang tadi semua dah takut hahahhah..

anyway abis berjalan di sekitar situ, last sekali kami bercadang mengambil teksi untuk balik ke Matahari Bungalow sebab dah terlalu penat. Teksi RP20,000 sahaja tau, dan kami pun pergi mengurut tuk satu jam hanya RP50,000 sahaja. Tertido aku masa minah tu urut tau, sedap sangat..selesai urutan dan bla bla bla..kami pun terus balik ke bilik dan tidur.

Pak Surya ada bagitau esok kami ada banyak aktiviti tuk dilakukan. So simpan tenaga, simpan molek-molek jum tidoo..zasss
Akhir kata..Bali is ohsemm!!
 
 


4 comments:

  1. dah tu kolin tak jadik ke beli t-shirt tu sumer..?

    ReplyDelete
  2. tak beli! mahal oii...p tempat lain..membeli hehehe murah aje RM6 aje selai

    ReplyDelete
  3. berani erk kolin... takot jadik kt petaling sreet jerk, klu kita tawar2 harga, sekali tk jdk beli, kompom peniaga kedai kejar smp kite beli..

    ReplyDelete
  4. oh petaling street tu kalu tak nak jalan aje..buat x reti. dulu kolin keje situ hahahahhaha.

    ReplyDelete

loving me..loving you