Wednesday, September 26, 2012

Alisa Maisara ~ 3 Tahun

Assalammualaikum

Pada tarikh ini 25 September 2009 saya tengah sarat ke hulur hilir membawa perut....rasa macam tak sabar nak terima orang baru pun ada. Kalu di ikutkan tarikh due date pada 1 Oktober. Pada  masa itu masih musim beraya, tapi kolin dan duduk di rumah. Kunci segala pintu disebabkan ada anak-anak jiran yang masih nak datang beraya..dan pastinya aku malas sebab dah sarat sangat-sangat.

Dan pada 28 September 2009 aku dikejarkan ke HKL sebab rasa macam dah dekat sangat. Betul sangkaan aku tanda-tanda awal dah keluar dan pintu rahim sudah terbuka 3cm. Tapi korang tau aku buat apa..aku duk usap-usap perut duk kata kat baby...

"Jangan lah keluar hari ini..Keluarlah besok 29.9.2009 hehehheheh"

Ya Allah, dikabulkan doa kan ku itu..Pada jam 5 petang aku dikejarkan ke bilik bersalin dan pada jam 9.39 malam aku selamat melahirkan bayi perempuan yang menjadi idaman kami suami isteri...yeay. Ko bayangkan bile baby keluar nurse tu tanya kolin "tengok anak puan, anak apa?" tak sempat aku nak jawab laki aku dah jawab..mamy amoi laa!!
Terus kene sound dengan nurse tu hahahha....ni saya tanya isteri awak, bukan tanya awak. Hihihih ye lah dalam keadaan aku yang memang tak bermaya tu kan..memang lemau nak menjawab. Tapi senyum dan gagahkan...anak perempuan misi...waa seronok.

Selamat melahirkan baby girl 2.65kg...happy sangat! 

 semasa baru dilahirkan..
 i know...she is fair heheh

4 months

1 year birthday celebration

2nd year birthday celebration


dan kini alisa maisara yang akan menganjak ke 3 tahun pada 29.9.2012..
Alhamdulillah..semakin cerdik, pandai mengambil hati, mulut kepoh and i LOVE everything 
about her!!

Happy Bushday Daughter!!!..We love u soo much...

dan sekarang...kome tengok ler sendiri

 santek tak mamy?!! dan mamy kata....saannnteekk sangat tau!!!..hahahhah



Will update her 3rd bufday celebration at PD soon~...May Allah Bless her...

2 comments:

loving me..loving you