Wednesday, September 20, 2017

REVIEW: Sarapan pagi di Bila-Bila, AVANI Sepang Goldcoast Resort

Assalammualaikum & Salam sejahtera

Sarapan pagi di AVANI Sepang bermula dari jam 6.30 pagi. Ikutkan pilihan nak bersarapan memang banyak kat sini. Korang boleh pilih samada nak makan dalam restoran atau makan di luar mengadap pemandangan pagi yang cantik ni. Disebabkan pagi tu tak panas, cuaca pun cantik aje, kami sekeluarga makan lah kat luar Bila-Bila Restaurant ini. Sesekali bersarapan mengadap laut haa..






Kalau nak cerita pilihan sarapan pagi kat sini memang lah banyak. Dari yang barat sehingga timur semua ada. Memang kolin suka sebab dari yang tua sampailah yang muda boleh pilih. Jom ada lah sikit gambar antara sarapan pagi yang ada di sini. Ala buffet dan korang boleh lah ambil sebanyak mana korang nak. Tapi nasihat kolin, kalau makan buffet ambil sekadar yang mampu untuk korang habiskan. Jangan membazir! Inilah antara pilihan sarapan pagi di Bila-Bila Restaurant.










Ini baru round pertama tau.. makan ini dulu hehehe


Jangan terpedaya nampak sikit hahaha. Ikutkan hidangan sini banyak. Nasi minyak dan nasi lemak pun ada. Goreng-goreng panas pun ada. Memang kena ambil sedikit-sedikit sebab nak rasa semua menu buffet sarapan pagi di AVANI Sepang ini. Korang kalau menginap sini memang akan rasa puas hati sangat makan sarapan di sini. Masa dinner kat Perahu pun tak 'move on' lagi kan. Ini tambah pulak hidangan yang sebegini...kena datang bercuti sini okay. Bawak sekeluarga atau pun kawan-kawan tau. 




Kalau nak kongsi memang banyak laa menu. Setakat ini aje kut gambar kolin kongsi dengan korang. Kalau dah makan tak melepak tepi kolam infiniti tu memang lah tak sah kan. 




 
Selesai breakfast, kami sekeluarga pun berehat dalam bilik aje. Menikmati bayu pagi sebelum nak check out. Buat yang terlepas boleh lah baca semua review kolin pasal AVANI Sepang Goldcoast Resort kat sini:

Part 1 - Review AVANI Sepang Goldcoast Resort
Part 2: Aktiviti Petang di AVANI Sepang Goldcoast Resort
Part 3: Makan Malam di Perahu, AVANI Sepang Goldcoast Resort

Baca tau korang...terima kasih daun keladi hihihi

 Dah tiba time nak balik dah !!! Terima kasih kepada AVANI Sepang Goldcoast Resort yang melayani kami sekeluarga. Sudah pasti kami akan kembali lagi nanti. 





Harap dengan semua review ini dapat membantu korang kalau ada perancangan untuk ke sini. Terima kasih dan semoga jumpa lagi AVANI Sepang Goldcoast Resort

Babai,

Kolin Zainal 

2 comments:

  1. suka tgok mama kolin...seronok betul dia erk...siap senyum lebar tu ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha aa betul SA...dia suka betul. Sesekali dapat holiday walau sekejap kannn

      Delete

loving me..loving you