Home Lifestyle Travel Foodies Parenting Review Beauty Sharing

Luahan Kasih Julie's bersama anak-anak yatim di Sime Darby Convention Centre

Terima kasih kepada Julie's sebab sudi jemput kolin dan rakan blogger yang lain meraikan Luahan Kasih Julie's. Berbuka puasa dengan anak-anak yatim di Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara.


Kali ini Julie's telah melancarkan kempen Titipan Luahan Kasih  Ini bagi mengalakkan orang ramai untuk mengembalikan nostalgia mengutus kad raya. Di sepanjang acara ini, istimewanya Julie's akan menghantar semua kad-kad yang telah ditulis dengan lengkap dengan alamat kepada orang yang tersayang. Memang dah lama pun kolin tak terima atau hantar kad hari raya. Memang mengambil kesempatan lah kali ini.


Julie's menyediakan 3 jenis kad yang boleh kita pilih dan masukkan sahaja dalam peti yang sediakan. Untuk orang ramai, kad-kad ini akan diedarkan secara percuma di pasaraya berdekatan yang mengambil bahagian. So kalau nampak, jangan malu dan segan. Ambil dan mula hantar ucapan kad raya ok.Buat keluarga dan rakan-rakan jangan lupa nantikan kad raya dari kolin ok. Excited sangat menulis sampai tak perasaan, ketibaan anak-anak yatim yang dirai iaitu 60 orang anak yatim dari Rumah Yatim Shifa' dan Asrama Darul Falah Perkim yang diundang berbuka puasa dan bermain pertandingan yang disediakan.Majlis dimulakan dengan ucapan alu-aluan dari Mr. Benny Chia iaitu Pengurus Pemasaran Julie's Biscuits. Menurut beliau, Julie's mengambil langkah menghulurkan salam persaudaraan dengan mengajak semua berkasih sayang dan menganjurkan majlis berbuka puasa dengan anak-anak yatim. Dengan cara ini, kasih sayang dapat dikongsi bersama dengan golongan yang kurang bernasib baik.

Kini banyak ucapan berbentuk alam maya, akan tetapi Julie's mahu nostagia lama berulang kembali dengan menitip kad hari raya dan luahan perasaan kepada yang tersayang. Kempen dari Julie's ini sangat baik untuk kita tunjuk kepada anak-anak kita. Maklumlah zaman kini semuanya secara media sosial, tapi kali ini kita boleh berkongsi cara bagaimana orang dahulu menyambut hari raya. 

Julie's juga mengadakan kunjuangan ke masjid-masjid terpilih dan mengedarkan kad raya Luahan Kasih Julie's. Malah peti surat juga disediakan bagi pihak Julie's mengeposkan semua kad raya. Bertepatan dengan tujuan mencipta biskut Julie's Love Letter kali ini, Julie's mahukan silaturrahim yang sedia ada lebih erat dan utuh. Memang betul kata Mr. Benny, masyarakat sangat memerlukan keprihatinan ini.

Gimik kali ini salah seorang anak-anak yatim memasukkan kad yang telah ditulis lengkap ke dalam peti pos. dan  Encik Benny Chia dan Cik Rigel Oye bersama melancarkan kempen Titipkan Luahan Kasih Anda.

  Bacaan doa dan laungan azan dari salah seorang anak yatim ini menandakan waktu berbuka puasa.
Sambil berbuka puasa kolin sempat juga lah selfie dengan blogger cantik kak ella dan anak-anak yatim yang sangat peramah. Nampak mereka sangat gembira berada di majlis berbuka puasa bersama Julie's ini.Majlis ini diserikan lagi dengan sumbangan dari pihak Julie's kepada Sumbangan Julie’s kepada Pn Nurul Asyikin Mohd Ali dari Rumah Anak Yatim Shifa’ dan kepada Pengetua Ustaz Zulyadain Bin Mohd Radzi sebagai wakil Asrama Darul Falah PerkimMakanan di Sime Darby Convention semua sedap-sedap. Paling kolin suka makan di sini dari dahulu ialah kambing bakar mereka. Sos atau rempah yang digunakan memang sedap. 

 Yang paling istimewa persembahan nasyid oleh ASDAF pada malam itu. Semua berbakat!Majlis yang penuh kasih sayang ini diakhiri dengan sesi bergambar dengan semua anak-anak yatim, blogger, selebriti dan semua para hadirin yang ada. Kolin harap semangat ini diteruskan selalu. Selain meraikan anak-anak yatim, kempen Titipkan Luahan Kasih Anda ini juga amat bermakna memupuk kembali budaya yang telah lapuk di telan zaman. Julie's berharap dengan kempen ini warga yang dapat melahirkan kasih dan sayang dapat diterapkan lagi. 

Kempen ini akan berakhir pada 3 Julai 2015. Bagi yang tidak berkesempatan menyertai kempen Julie's, anda juga boleh menhantar e-poskad Hari Raya hanya dengan melayari ke laman Facebook https://www.facebook.com/JuliesBiscuits dan memuat turun e-poskad ekslusif yang disediakan. Julie's mensasarkan 10,000 kad yang bakal diedarkan nanti. 

Mari sama-sama kita sokong Kempen Titipkan Luahan Kasih Anda bersama Julie's
Love, 

Kolin Zainal

pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan untuk Julie's Biscuits

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you