assalammualaikum
simple sangat menatang ni bak kata aku..orang buta pun boleh simpul hehehserunding ikan tongkol tu kolin beli masa bulan puasa..dah lama kut
kulit pastri tu pun...memang tersadai dalam peti sejuk sebab
tempahan manik mengalakkan so memang tak berusik lah
semalam masa tengah melepak-lepak tengok TV kolin tergerak nak menyimpul
so gerak-gerak khas pun bermula jeng jeng jeng
mula-mula alas surat khabar
ambil pinggan, gunting, sudu ..letak laa serunding ngan kulit pastri tu..dah siap sedia ..ok jum nyimpul
kalau selalunya orang panggil ini popiah kecik
disebabkan kolin ni menikah dengan orang utara
mereka yang sangat kreatif dan memudahkan semua kerja
menatang ni tak perlu digulung rapi..hanya simpul ok
lepas tu letak nama kuih simpul kasih..
ko tengok ...betapa disimpul nya dengan penuh kasih sayang dari seorang ibu macam aku
haa gitu...
bahan-bahan semua beli siap, cuma kolin simpul
jadi lah sebegini selepas digoreng
sedap ok
dapat lah buat sebalang hatta terhangus sikit sebab nak cepat hahaha yang penting kolin pandai simpul kasih ok...terasa terer sangat semoga reena hilang mengidam nak makan eh...
camne ek nak simpul tu?? aku masih lagi wondering..hehehe..wonder je la bikin belum lagi
ReplyDeletealah..macam kita ikat tali tu
ReplyDeletesimpul..simpul...
sedap mimie..try!!!
baiklah...kat umah banyak serunding
Deletehahahha...thumbs up!!
ReplyDeleteaku beli aje wei...serunding ikan tongkol tu