Thursday, February 7, 2013

Bali 2013 - Part 2


Assalammualaikum


tu link pada sesiapa yang tak sempat baca part 1 yang semenggah tu ler...hehehe
masa kami sampai, kenderaan yang disediakan adalah pregio, sangat selesa apabila kami mendapat tahu kami berempat saja yang akan dalam van ini. mana lah tau sebab pakej kami murah kami kene berkongsi van dengan group lain kan..rupanya tidak. So super happy ok..ke destinasi pertama kami.
melihat Patung Garuda Wisnu Kencana 

di kawasan entrance

masuk sini kene beli tiket yer..tapi dah termasuk pakej..legaa heheh

fountain yang ada disini

kedai souvenior yang ada..bole tahan murah dan sila tawar menawar ye..

sempat bergambar di sini hehehhe...

the most wanted show ..daily at 6.00 pm yeee

ini lah pemandu pelancong kami..pak surya.
dia pandai tangkap gambar tau..most of our pic dia lah snapp..

turtle pond..cantek ko...


kolin sempat posing duduk atas turtle batu tu..cantek kan landskap dia..super nice

with all the girlfriends berliburan di Bali heheh..next Sept 2013..Langkawi we go!!



ini lah patung dewa krishna yang tidak siap..dijangka akan siap tapi tak tau bila. Apa yang pak surya cerita pemerintah di sini mau orang bali yang melabur dalam penyiapan patung ini. bukan takde dari malaysia dan singapore yang sudi melabur, tapi pemerintah mahukan warga tempatan. Disebabkan itu, patung ini tak siap dah bertahun tahun tahun sudahhh....

besau sangat!!

ini lah patung garuda tuu
ianya terletak di bawah bukit belakang patung dewa krishna tu

ada kawasan taman yang sangat cantik landskapnya dan kata pak surya kadang kadang mereka menjalankan upacara perkhawinan di sini. no wonder semua orang nak buat perkhawinan ala bali sebab memang art sangat dan beautiful place to go.

kena faham, penduduk di bali 90% adalah beragama hindu dan 10% sahaja islam. dan kalu tengok yang ramai-ramai tu datang dari jakarta atau jawa bekerja di bali. Rugi kalu ke bali semata-mata ke kuta beach dan liburan. Sebab bali full of culture yang boleh kita explore. Mungkin kali kedua pergi kita chill dan santai aje hehehe..pasang niat dah kolin oii..memang akan kesini bersama family next wish list ok..doakan yee


tempat kami bergambar ini tentang patung garuda tu tadi. lawa kan landskap di bali. dan di bawah tu mereka selalu adakan upacara perkhawinan..very very nice


selesai melawat sekitar kawasan kami pun terus turun dan pekena air dulu. ingat ye..bali super super duper hot..panas amat..so ke sana sila lah bawak pakaian yang bersesuaian sangat sangat. supaya perjalanan anda selesa hihih..rupa iklan dah aku

tu yang mas dan peja minum air kelapa pandan merah memang sedap..bukti korang
 tengok licin kann hehehehe

ini lah madam huda yang minum air kelapa muda..tak silap harganya RP20k..bersamaan RM6 ingit ler..kene faham sini kawasan pelancong so agak mahal sikit laa

itu lah pengembaraan kami sekitar Garuda Wisnu Kencana Statue tu..next episode..Uluwatu Temple with owesome view...

jumm naik pregio pak surya dan dipandu oleh Connor..yeya

 

adios


2 comments:

  1. kesian plk tgk patung tu kudung tkde tgn... tkkn le tkde bajet nk wat tangan ? cm lawak plk...hahahaahah

    ReplyDelete
  2. hahahah...tangan dia banyak..lupa nak tempek patung kecik yang kalu siap jadi macm tu..

    ReplyDelete

loving me..loving you