Monday, April 2, 2012

semangat ku hilang~

Assalammualaikum...

apa nak kata eh..sekarang ni rasa macam "down" aje
nak p kerja hari hari pun macam takde semangat
takde "kick" dah..bosan aje..

nak kata takde bos ...sekarang dah ada bos..
bos yang ok dan very sporting..
anyway mungkin persekitaran

persekitaran yang tak sihat..penuh dengan kepura puraan
penuh dengan kedengkian dan dendam yang teramat kut
tu menjadi malas nak ke office..sebab buat kerja pun pegawai
tak bagi kerjasama..bosan again!

dulu pernah jugak jaga bos yang sangat cerewet
tapi p kerja rasa semangat..rasa penting sangat..
now ...ntah ler..terasa macam di "anak tiri" pun ada jugak..

kenapa mamy rasa begitu eh?
hanya Allah Taala aje yang faham kut..
terasa buat kerja macam sampah...kalu orang nampak 
untung laaa kalu tak nampak..hanyut...

gambar ihsan google

semangat ku hilang...lagi lah dengan mulut mulut sekeliling
ntah berita benar atau palsu..
terus terusan berat sebelah oleh orang atasan..
lagi ler hilang sudah semangatku..
nak sangat pergi jauh dari tempat ku mencari rezeki sekarang
tak ada perasaan seronok di sini..tiada kasih sayang disini..

gambar ihsan google

aku memang kalah ngan kaki mengampu..kaki bodek
sebab aku tak pandai..hatta bilik aku 
sebelah ngan orang paling penting dalam jabatan
tak pandai!

so memang laa sape yang suka bodek dan ampu menang
dulu masa pemimpin wanita..aku buat kerja aku saja
dan dia nampak
dia hargai..
dia penuh dengan kasih sayang...penuh dengan doa dan harapan
i mish u boss!!

semangat ku hilang
hilang di bawa angin lalu
angin membawa hawa kepanasan
kepanasan di ranjang hidup ini 
hidup dengan penuh orang berpura
kepura puraan demi mengambil kesempatan
kesempatan yang penuh dengan rasa iri hati
iri hati bergenang dengan dendam
dendam yang tidak bertepian...

yang pastiknya kini
semangat ku hilang..
hilang di celah celah desiran angin
bersama kenangan lalu...

kolin zainal alkadrie

 

3 comments:

  1. K.lin...be strong k..!! K.lin yg sy kenal seorang yg brjiwa kental...lantak ape org nk buat, yg penting k.lin buat keje k.lin...plus u still have mas dkat situ....so no worries k....

    ReplyDelete
  2. juz wanna go away! eh see u in penang next month tau

    ReplyDelete

loving me..loving you