Tuesday, March 6, 2012

Part 5 - My Singapore Holiday

Assalammualaikum

so lepas aje makan kami terus ke jurassic park tu
imran n hubby p naik..game ni memang basah kuyup
mamy ni tak naik sebab ada anak kecik..heheh so tunggu luar jalan jalan
dan beli lah satu dua souvenior tuk diri sendiri dan kawan kawan

ini lah game nyaa

kalu tak bawak baju hujan di sini ada dijual 
tuk size kanak kanak SG1 dan dewasa SG3 soo ok lah gak kannn
bole buat jadi kenangan sebab ada tulisan keramat tuh
"universal studio" hehehhe

anyway kami  terus berjalan jalan di kawasan sekitar situ
so dapatlah beli beberapa fridge magnet yeayyy

 harganya SG3.90 sahaja..kalu convert memang lah mahal dikkk

so beli untuk mastura satu..and sufia satu 
hope u both like it!
so tunggu aje lah budak berdua keluar..confirm memang dema basah kuyup nyah


kami terus ke istana mesir nih..waa amazing
tapi tak masuk pun sbb roller coaster tu tak sesuai tuk anak anak
lagi lah aku tak main game kann
huh..memang kene p bujang next time heheh

istana mesir weh.. 

so masa kat situ dapat lah tangkap gambo ngan pengawal yang garang
princess cleopatra...tengok tengok aje lah..so kami terus ke hadapan..SIFI city..waaa
kat sini roller coaster sangat pening tengok ok
teringin nak naik..but again..ada nya lisa maisara
mamy membatalkan sajalah niat tu kannn 
mengila lak si lisa nangis nanti
tapi mamy yg nangis uuuuwaaaaa

 best weh roller coaster nih

anyway..kami dapat satu game yang leh naik ramai ramai
game pusing pusing besttt sangat..hahhaha

galatica apa ntah nama nyer

kami duk ramai ramai..dan menda ni pusing pusing
tergelak gelak kitaorg..jadik laaa
lagipun cuaca sangat panas kann

selesai sudah game tuh..terus ke area transformers...
waa jgn marah..kami dapat bergambar dengan optimus prime laaa
bergerak punye tau...
tapi malu nak share gambor...so tengok yg ni aje lah eh

yg ni tak bergerak tau..tapi amazing gak ler

 bumblebeee...my fav

sekejap aje hang out kawasan ini terus ke kawasan hollywood heheh
best nyer wehh..dah mcm over the sea heheh

cantek kan binaan dia..

so masa kat sini ..kami tangkap gambo lagi..ngan marilyn monroe..charlie chaplin
sempat tengok show steven spielberg tu..
camner mereka buat scene panic dalam studio sahaja
sangat amazing tau..then jalan lagi kami masuk ke satu auditorium
untuk tengok live show..
mereka menari nari..time ni lisa sangat suka lah..
siap joget joget lagi..

pada masa ini kami dah berpecah..
hubby n imran naik game kat transformers..kami gegirl p hollywood terus
melepak..minum air dan makan pop corn mahal tu..ko mampu?!


show di atas ni adalah my fav!
suara memang sedap sedap sangat..encem..lahhh bangat
sangat best..mereka menyanyi di depan semua crowd dan LIVE ok...
sangat best..teruja..

so abis tour semua..kami sempat membeli belah di dalam 
kedai di sini..masa tu ada promo
beli 2 tshirt dapat 1 free
so mamy beli 1, imran 1 dan lisa dapat free
tuk papa takdo hahahah takpe nanti kita cari i love SG yaa
mahal sangat nokkk

 kedai di sini
 tshirt ali imran SG19.90 ok...convert lahhh

anyway...petang tu kul 6 ada parade
so masa ni semua karakter keluar laaaa 
melambai lambat ke arah kami...
the picture shows...

woody woodpecker

the dracula..

Alex the Madagascar

the pequins

the scorpion kings!!

mummies return!

 marilyn monroe..and geng geng hollywood

banyak lagi gambar sebenarnya..terlalu banyak yg hendak dikongsi kalu boleh
but then..abis parade ini..
kami tak dapat nak tunggu tuk fireworks..
sbb dah terlalu penat..kalu ada pergi bole tunggu kul 9 malam weh
i bet it would be nice lah

soo time to go to the hotel in Geylang
aiyooo time tuk sesat ok..

sambungan Part 6 ok..

adios


No comments:

Post a Comment

loving me..loving you