Friday, November 25, 2011

kuew teow nyum nyum di batu caves

Assalamualaikum

Kali ni mamy nak share tempat menjual kuew teow yang sedap weh..
dia ada dua pilihan ...satu kuew teow kerang..yang ini kering yer..tak ada kuah
dan satu lagi kuew teow yang berkuah lazat..pilihan mamy sudah tentu nya yang berkuah hehehe
eh ada satu lagi tau..nasi lemak ayam berempah..marvellous beb..

imran makan habis sepinggan sorang ok!

bukan nak kata kegemaran mamy seorang..tapi sekeluarga..
kalu pergi..imran satu pinggan sorang dan lisa setengah pinggan dan kebiasaanya 
kami memang tapau satu bungkus bawak balik.
dan paling hebatnya memang laku hehehhe
gerai tepi jalan...ada khemah tau

mamy asyik cerita pasal sedap sedap kan...haa ni nak bagitau kat mana
kawan kawan bole cari tempat makan nih..dah macam jalan jalan cari makan aku nih

kalu nak tau..senang aje..dari jalan kuching tu kan..tuju ke batu caves tu kan..haa naik flyover tuh
lepas tu nampak mercu tanda batu caves tu (ada patung warna keemasan dan juga tangga ke atas)
dari flyover tuh..terus susur ke sebelah kiri ok...nampak petronas
terus masuk..dan terus ke hadapan..

lepaskan aje petronas tuh..ada tempat used car..
hanya di depan akan nampak van berwarna putih dan banyak kerusi meja 
serta khemah pun ada haa..dah sampai laa kita kan
memang sedap..orang utara yang goreng

perkhidmatan nya jangan risau..cepat sangat..
pembantu kedai yang berbahasa utara dan mesra sangat membantu
so kalu lapar dah sangat sangat kat area gombak ker, batu caves ker..bole laa cuba kann
memang rugi lah kalu tak try out kuew teow mereka ni..terbaek in town!

lisa pun big fan of kuew teow nih~

ni gambo sebelum habis licin...sebenarnya mamy licin abiskan kuah tu hahahaha

sangat senang ler cari gerai nih...sebelum giant di batu caves tuh
seberang jalan..landmark nye adalah Petronas 
selepas susur keluar flyover batu caves tuh..

bab harganya sangat ok..
mamy order 2 kuew teow kuah, 1 nasi lemak, 1 char kuew teow bungkus
air laici 2, air teh o 1 dan 1 nescafe panas hanya RM25...
ko..kenyang ya ampun!!

so jangan lupa mencoba...
sangat sedap nyum nyum...


No comments:

Post a Comment

loving me..loving you