Monday, November 21, 2011

Genting Highlands

Assalammualaikum

Kali ni nak share pasal pegi jalan dekat dekat aje iaitu Genting Highlands
haa kalu sesapa yang tak pernah pergi..senang aje..kuar tol gombak dan terus ke genting sempah
dan nanti nampak jalan ke genting highland. kalu takut tuk drive ke atas..bole naik bus dari Times Square, Pekeliling atau KL Sentral rasanyer..lebih selamat.

so nanti lepas naik bas leh try naik kereta kabel tuh..macam buah manggis kecik kecik
comey aje tau..gayat sikit ler

but then..mamy p sana suka drive terus ke sana..parking adalah percuma yer
so mmg ok sangat laa kan..cuma kene pandai pusing pusing lah cari parking

so kami sampai dalam tengahari..waa kabus kali ni memang tebal sungguh lah kali ni.
buat pengetahuan..genting is one of our fav place..alah bukan main game pun ler..
kami suka naik jalan jalan enjoy the weather..then makan makan...pusing pusing..saja aje heheh
lagipun kl kan panas ...

so balik dari beraya haji di pahang..mamy dan keluarga abg ipar dari penang naik ke genting yeay..
anak anak paling seronok laa..sbb kali ni memang nak pergi main game
tapi..taman tema luar tutup ler...so kami ronda ronda

kak z, anak anak dan imran

saksikan ler betapa sejuk n berkabus nyer genting pada hari itu..mamy pun sampai 
mengeletar tau. lagi pulak..rambut basah ler kena kabus tuh..hrmm best terasa
i macam di London ok hahah


sampai aje kat genting tuh..kami terus tuju ke First World Plaza sebab nak main game kan
so semua tak sabar sabar tapi apa pun ..kami p makan isi perut dulu..mamy pun order ler
char kuey teow hehehe...tempat sejuk..perut pun dah lapar...naya naya


kat tempat makan ni..try lah tengok di luar..memang berkabus tebal 
tak nampak apa..so penuh orang di dalam plaza ler..sbb taman tema dalam 
ditutup..kami pulak pergi..tak standby baju sejuk bagai bagai
sebab tak diplan kan


selesai makan..kami pun beratur beli tiket kan..so orang tua tak main
yang main cuma anak anak..sorang RM28 sahaja..tuk seharian
so anak anak semua tak tunggu ..belasah main semua..

ali imran paling suka..bumper car hahahah
10 kali beratur naik balik..mcam biasa alisa maisara tak cukup umur
tengok aje laa eh lisa

kami melepak di Genting Highland sampai pukul 11 malam..
try nak walk in hotel ..tapi bilik takde lah pulak..so terpaksa turun 
bawah dan balik ke kl..lagipun rumah mamy ngan genting higland dekat sangat ler...
yang kesian abg ipar mamy yang terus balik ke Penang selepas 
turun dari genting hari tu...anyway..mamy dpat tau mereka tido di perhentian highway
dan bergerak balik ke Penang pagi nyer itu..ok ler juga...nanti kalu paksa 
bawak kereta..bahaya kan

saksikan ler sebahagian gambar mamy dpat capture..imran n alisa



alisa maisara yang memang terkenal membuli abang nyer ..sigh ~





1 comment:

  1. miss this boy...anak sedara pun lebih kurang his face

    ReplyDelete

loving me..loving you