Thursday, January 29, 2015

Jakarta Part 2

Assalammualaikum

Kami sampai di Jakarta lebih cepat dari jangkaan, Alhamdulillah cuaca baik. Sampai sahaja di airport kami dikehendaki menaiki bas untuk ke terminal. Kolin rasa Jakarta di luas sangat kut sampai kena naik bas. Sampai di terminal kami semua dikehendaki mengisi kad visa macam biasa. Masa isi kad tu punya lah lama sebab asyik tersalah saja hahahha

Selesai isi kad, kami terus ke tempat mencari kereta sewa untuk ke hotel. Masing-masing dah kepenatan terus mengunakan perkhidmatan teksi garuda yang berada di lobi terminal. Dengan bayaran RP300,000 (RM84.00) kami menyewa kereta Toyota Innova untuk ke hotel penginapan kami Hotel Sofyan Betawi yang terletak di sebelah Menteng Jakarta.

Tapi malam tu memang rezeki kami, daripada naik toyota innova kami ditawarkan Alphard. Haaa...bila lagi nak merasa VIP naik Alphard kan. Di sini lah masanya kami merasa wei...haa luas, lebar, seronok, sengih-sengih tangkap gambar dalam Alphard hahahah

 inilah sue

kolin sibuk tangkap gambar orang sampai gambar sendiri terlupa. Tapi memang best giler lah terasa VIP sangat. Dalam masa 20-30 minit kami sampai ke Hotel Sofyan Betawi. Sebenarnya tidaklah jauh sangat cuma macam biasa Jakarta terkenal dengan 'macet' kan.

Hotel ini kolin booking dari 'Agoda' senang aje nak buat kalau ada kredit kad. Murah juga lah tak sampai RM100 untuk semalam menginap di sini. Dan kalau ikut 'Agoda' hotel ini bertaraf 3 bintang. Bila dah sampai perut memang dah keroncong sebab atas plane tadi nasi lemak pak nasser habis. Tengok sekeliling hotel memang tak nampak sebarang restoran, disebabkan dah penat kami semua dine in aje lah. Lagipun ada Wifi layan MLM heheheh


Ini lah keadaan interior restoran Hotel Sofyan di Betawi, sangat ringkas dan selesa

Malam itu kolin memilih untuk makan nasi special indonesia


pisang keju pun ada ye


diantara yang ada dalam menu di sini


dah selesai makan malam, kak chik dan sue nak masuk berehat di bilik, Tapi kolin, kamal dan milah meronda kawasan sekitar kalau lah ada yang menarik. Keluar dari hotel ke kanan terus dan lintas jalan ada 7eleven dan juga IndoMart. Sempat juga lah kolin shopping serba sedikit dan beli roti untuk sarapan esok hari. Sebab masa booking 'Agoda' tu kolin terlupa nak include sarapan pagi.

So jom rehat dan esok kita akan ke Tanah Abang yeay..


No comments:

Post a Comment

loving me..loving you