Monday, March 5, 2012

Part 4 - My Singapore Holiday

Assalammualaikum

akhirnya setelah selesai semua..kami pun masuk ke dalam yeayyyyy
nasib kami baik..saya mengikut nasihat kawan kawan yg update blog mengatakan
cari pintu masuk yang dikawal oleh orang melayu
so beg kami langsung tidak dibuka macam orang lain
well memang kami bawak makanan pun hahahah
but then makanan yang ringan ler seperti roti, twisties, coklat yang kami rasakan
kalu beli di sini agak mahal

  the direction

tanpa membuang masa kami terus mencari loker untuk 
meletakkan bagasi kami..well yang kami dapat satu loker SG10 tuk letak semua beg
berbaloi rasanya daripada kami terpaksa pikul all the way semasa berhibur 
ditaman hiburan ini kann
 loker nya senang aje..masa masuk di pintu masuk tadi
terus ke sebelah kanan..nampak untuk sewaan stroller, kerusi roda dan sebagainya
disitu ada menyediakan tempat loker..lebih senang nak ambil nanti 
sebab di pintu keluar terus kann...
so tinggal semua..yang bawa hanya minuman, makanan, duit, kamera
dan seperti biasa ada anak kecil susu dan pampers tak boleh la tinggal kannn

 hollywood street

awal awal dah terkam weh..time kami enter tu ngam kul 12.30 tengahari
time semua karakter keluar..nampak orang beratur 
kami pun beratur sama lah..
so 1st karakter yang menjadi "mangsa" kami ialah ini

alisa memang penakut!!

banyak gambar yang spoil disebabkan alisa maisara
dia penakut gegila dengan semua maskot tau..so nak tak nak
kami tetap paksa gak wehh ..dah tu rugi laa kan
so ada a few gambar kami dapat ..dengan frankestein, kungfu panda,
marilyn monroe, the paperdoll, charlie chaplin..tapi malu nak kongsi weh

so the 1st game kami pergi adalah madagascar..
sebab tengok hollywood street macam sibuk aje..
ada yg kata elok buat gitu..sebab game di hujung hujung banyak game
yang basah kann..so kalu pergi ke depan nanti sempat lah kering kannn

kami mulakan dengan boat ride 
yang ada macam macam karakter dan cerita..
yang menyanyi dan sebagainya
seperti biasa alisa maisara nangis aje lah sepanjang 
bot tu berpusing..fehning mamy ngan lisa ni laaa

2nd game..merry go round hehehhe

well abis game tu kami terus ke istana shrek

this welcome us tau!

well kami sempat catch 4D show tu..
paling menakjubkan kerusi turut bergerak bila kereta kuda berjalan
dan apabila shrek atau donkey bersin..
air nya terpercik ke kami ...aiiuuuuu...gross hahahaha
but then it was funny..and best sangat
paling mamy tak tahan apabila terasa labah labah berjalan di kaki
mamy menjerit ok..ko mampu?!!! adooiii

kuar dari situ ingatkan nak catch donkey show
but then mama (cik timah) dah lapar..so kami terus cari 
restoran halal tuk mencekik
kebetulan di situ ada satu yang halal dan ala ala KFC
so kami bedal lah..singapore ni panas tau
so memang kene consume banyak air ...kalu idak memang jadi letih sangat

 istana shrek dan princess fiona

so makan time!!
kami ambil family combo, siap ayam 8-9 ketul, coeslaw, air dan nugget
semua tu kos dalam SD38 sahaja..which is super cheap lah
kalu convert ringgit memang lah kann..but then 
cuba pikirkan kalu di Malaysia
di luar air mineral RM1..masuk zoo atau taman burung
jadi RM4 koooo...bagus Singapore mengekalkan harga ini
at least pengunjung tak tersinggung..kalu di sini cukup lah ke 
Genting Highland..semua makanan jadi double..kadang kadang
kita sebagai pelancong dalam negeri rasa tak mampu 
nak melancong di negara sendiri...

 achik awen dan ali imran...kenyang ok makan kat sini
aduh..jauh lak kalu tidak bole tengok seleksi menu

well selesai makan kami terus ke Jurassic Park
Nampak waterworld tapi masa tu macam sunyi aje tempat tu
so kami terus ke tempat yang happening
hehehhe

so nantikan Part 5 ya...
adios

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you