Wednesday, February 1, 2012

marilah mengundi...

Assalammualaikum

hari ni bila dengar berita ramainya pemuda pemudi tak berdaftar
untuk mengundi..hrmm apa kes nih?!

rasanya masing masing tak faham kut apa jadi kalu kita tidak mengundi..
mcm warga melayu..bumiputera..kita kene lah mengundi kalu tak nak jadi mcm negara
jiran..yang akhirnya dikuasai oleh bangsa asing..mau kita begitu ker?>

kita mengundi tak kiralah PAS, BN, DAP atau apa saja..
kita kene mengundi...kuasa di tangan kita..

janganlah kalu kita tidak mengundi
but then nak mengutuk aje kerajaan baru yang naik lepas pilihanraya
tak berguna dah semua tu...
lepas tu mula lah demontrasi jalanan..itu semua buang masa
menjahanamkan imej negara...

mengundi ni penting..kita memang tak terpengaruh dengan politik
tapi ingat..kalu nanti negara kita berubah
dan bangsa kita rasa tertindas..pada masa itu tak guna nak menyesal

jadinya sahut seruan SPR dan terus klik ke laman web ini Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia
jadilah bangsa bertanggungjawab dalam menentukan keamanan negara ini

kita kene faham..parti mana pun pasti ada masalah
tapi sekurang kurangnyer kita laksanakan tanggungjawab kita 
demi generasi akan datang..

mari mengundi demi MALAYSIA... 

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you