Friday, September 30, 2016

Fabulous Four terbaru dari Domino's Malaysia

assalammualaikum dan salam sejahtera 

Hari ini hari Jumaat...yahooo! Buat korang semua yang masih mencari apa menu baru nak cuba di Domino's boleh cuba menu terbaru mereka iaitu FABULOUS FOUR. Sure terbaik !

Tawaran terbaru dari Domino's yang menampilkan gabungan unik dari semua menu side dish. Inilah antara pilihan peminat-peminat Domino's iaitu Roasted Chicken Drummets, Domino's Cheesy Mozzarella Stix, Garlic Cheese Onion Rings dan Domino's Mini Cinnadots. Kalau korang nak tahu, ini antara side dish yang selalu dipesan tau. Jadi Domino's telah menyatukan semua side dish ini di dalam satu bekas dengan harga RM19.90 sahaja. Bayangkan dalam satu kotak ada 4 side dish yang korang suka dengan  harga sangat berbaloi dan berpatutan. Gambar di bawah kredit kepada Sally Samsaiman

Kami 4 Blogger dengan 4 orang budak aktif makan bersama-sama sambil cuba menu terbaru iaitu  FABULOUS FOUR di Domino's Pizza.
Terima kasih Diya, Neyra dan Sally untuk makan malam yang amat mengembirakan. 



Kesemua ini terdiri dari 4 kategori yang berlainan kalau korang perhatikan. Ada yang manis, pedas dan jua berkeju. Dalam satu kotak yang penuh keriangan. Menurut kata Shamsul Amree, General Manager, Operations, Domino's Pizza Malaysia dan Singapore, Domino's Malaysia sangat teruja memperkenalkan produk terbaru mereka iaitu FABULOUS FOUR. Kombinasi yang melambangkan satu nilai yang dicipta bagi menghargai semua peminat Dominos's di Malaysia.  Sebagai satu brand atau jenama yang telah lebih 19 tahun bertapak di Malaysia, Domino's tetap mengutamakan resipi asli dalam memenuhi selera jua permintaan peminat mereka. Yang penting buat kolin, makanan yang sedap dan harga yang berbaloi memang terbaik. Komitmen Domino's dalam menampilkan menu terbaru mereka ini sememangnya bakal menyajikan kenangan yang menarik buat peminat Domino's.

Selain dari Fabulous Four ada juga menu yang lain boleh korang cuba. 
Macam yang ada ini. Boleh makan pizza dan bergembira dengan 4 side dish yang popular tu kan.


Ini Banana Kaya yang sedap...jangan lupa order kalau ke Domino's ok.


Ini kegemaran kolin Meatasourus. Sedap sangat !! Kalau tak pernah cuba..kena cuba.


 Inilah dia Prawn Passion Pizza

Spicy Sambal

Cinnastix dengan sos untuk di cicah.

Banyak lagi pilihan pizza yang ada. Dan kalau dulu kita order makan sampingan macam drummet ayam sahaja kan. Sekarang semua tu dah berubah, korang boleh order pizza kegemaran korang dan add on sahaja FABULOUS FOUR. Ada empat makanan sampingan dan pastinya semua orang happy. Dari budak-budak sehinggalah dewasa macam kami juga.

Jangan lupa korang cuba FABULOUS FOUR yang telah ada di semua cawangan Domino's bermula dari 15 Ogos yang lalu pada harga RM19.90 . Harga promosi tu korang, cepat dapatkan peluang ini. 


Lagi menarik, buat semua peminat Domino's, cepat-cepat layari https://www.dominos.com.my
Siap ada promosi , RM30.00 untuk 2 Regular Pizza atau RM50.00 untuk 2 Xtra Large Pizza untuk lebih maklumat korang klik sini ok PROMOSI PIZZA DARI DOMINO'S

Domino's ada lebih dari 28 jenis pizza yang boleh korang pesan dan rasa.
Telefon 1-300-888-333 kalau nak lebih cepat ya. Kalau kolin suka log in aje sahaja dan order, sebab boleh tengok sendiri apa topping pizza yang menarik boleh kolin cuba setiap kali pesanan. 

Follow FB di www.facebook.com/DominosMY dan jua akaun WeChat mereka : DominosMY
Tiada sebab untuk korang tak cuba FABULOUS FOUR kan. Kolin paling suka Roasted Chicken Drummet
Jangan tak pergi Domino's hari minggu nanti ya! RM19.90 ajeee

Love, 

Kolin Zainal

Happy 12th Anniversary to us !!

assalamualaikum dan salam sejahtera

Terima kasih tak terhingga atas semua ucapan selamat hari lahir dan selamat ulangtahun perkahwinan kolin yang ke 12 tahun. Alhamdulillah, bukan senang nak harung semua ini kan. Semua nya atas doa korang jua dan restu dari mak ayah kami berdua.


Ucapan terima kasih kepada mama yang melahirkan kolin ke dunia ini dengan tarikh yang cukup istimewa 31 Ogos 1980. Terima kasih ya Tuhan ku, kerana berikan mama yang sangat-sangat kolin hargai ini. Tak pernah menyesal pun nak bertukar dengan mama yang lain atau apa pun. Pada kolin, mama kolin amat memahami, never judge me. She always there when i need someone to talk. Senantiasa berikan sokongan atas apa jua yang kolin nak buat. Tak pernah memaksa, tak pernah meminta. Ya Allah, terima kasih, aku bersyukur sehingga menits air mata kala menulis entri kali ini. 31 Ogos 2016, genap kolin 36 tahun bernafas.
Terima kasih mama, Puan Fatimah Bibi Binti Noor Muhammad.


Genap 12 tahun perkahwinan, sekarang ada 2 orang cahayamata. Doakan lah yang no 3 coming soon ya. Insya Allah kita usahakan hahahahhaha. Sempat kami buat ala-ala bergambar kat taman. Tapi pakai kamera biasa dan photographer kami Alisa Maisara. Jadilah kan ! Nak upah photographer professional tiada bajet. Kita guna pakai sahaja lah sesiapa yang ada.

us ...for 12 years ...

my cute photographer of the day

Inilah imam-imam saya... Abaikan Ali Imran.
Sekarang memang suka tangkap gambar dengan muka pelik-pelik

Our 1st pose ...not bad hah!!

2nd pose


Ok..ini pose terakhir kolin share hahahaha. Takut ada yang muntah darah pulak kan.
Bukan nak menunjuk kebahagian yang kami ada, cuma nak berkongsi. Mana tahu semua entri yang kolin muat naik di alialisakreatif ini menjadi satu kenang-kenangan untuk anak cucu kami kelak.

Terima kasih atas semua ucapan dan kasih sayang korang. Kolin hargai sangat-sangat.
Still counting...kita doakan yang baik-baik ok.


Terima kasih membaca entri kolin yang emosional ini !!!

Love,

Kolin Zainal

Wednesday, September 28, 2016

Sarapan pagi lebih berkhasiat dengan FRUTZEE BY NUTRIO MALAYSIA

assalammualaikum dan salam sejahtera

Sebagai seorang ibu, confirm kolin akan mencari apa yang bagus untuk anak-anak kan. Lagi satu nak yang mudah dan kalau boleh nak yang mendatangkan kesihatan yang lebih baik kepada keluarga. Kolin diperkenalkan dengan FRUTZEE. Mesti ramai macam terkebil-kebil apa itu Frutzee kan. Frutzee bukanlah macam bijirin sarapan pagi yang biasa korang makan tu. Ini lain sikit tau.

Frutzee Freeze Dried adalah buah-buahan asli yang mengunakan kaedah 'freezing' dan 'vacumm'. Ianya untuk menghidrasi buah-buahan tersebut dan tetap mengekalkan kebaikan nutrisi, warna dan rasa buah-buahan yang disejuk kering ini. 


Setiap kotak mempunyai 4 paket tau. Kolin dapat cuba Apple, Grapes, Berry dan juga Banana. Kotak comel dan kecil sesuai juga kalau korang nak bawak travel. Frutzee boleh dimakan kering begitu sahaja sebagai snek ataupun korang boleh campur dengan susu segar sahaja. Lagi kreatif, boleh diselitkan di dalam sandwich sebagai perasa tambahan dalam sarapan kita. Bukan anak-anak sahaja yang suka, orang dewasa pun suka tau. Sebab kemanisan segar buah-buahan masih ada rasa lagi. Nak tahu rasa, kena lah cuba kan.


Inilah proses bagaimana Frutzee dihasilkan buat makluman korang. Nak tengok kan macam mana produk ini. Sebenarnya sama aje rupa bentuk buah yang segar tau.


Ok kali ini kita close up sedikit ok.


Yang pink adalah berry, sebelah dia pisang, anggur dan akhir sekali bahagian bawah apple. 
Inilah rupa buah-buahan segar yang di sejuk beku dan di vakumkan. Semua ini boleh dimasukkan di dalam sup, puri, salad, yogurt, cereal, topping, party snak ataupun makan sahaja bila-bila masa korang suka.

100% asli, tiada gluten, tiada pengawet dan paling penting tiada GULA TAMBAHAN. 
Kalau kolin, itu yang paling kolin tengok sekarang. No more sugar added untuk anak-anak. 


tengok pada packaging dia pun dah tahu 'air tight'. So semua fresh tak liat, tak lemau dan sedap untuk di makan. Tiada isu, produk masuk angin macam selalu tu kan. Satu paket untuk seorang dah cukup berkhasiat dan mengenyangkan. 

Untuk pagi hari minggu yang lalu, kolin dan alisa campurkan frutzee dalam cereal kami untuk sarapan pagi. Tampil rasa kelainan sedikit tapi sedap. Korang pun patut cuba ok. Next entri kolin akan share a quick and short recipe on how u can add Frutzee in your recipe. Haa sesekali speaking hahahha

Mana tahu selepas ini kolin berpeluang tulis blog dalam bahasa English kan. 
Terima kasih FRUTZEE BY NUTRIO MALAYSIA untuk tajaan makanan pagi kami.



Love, 

Kolin Zainal

Tuesday, September 27, 2016

Restoran Chief Ikan Bakar di Selayang

assalammualaikum dan salam sejahtera

Hari tu kolin sekeluarga lapar sangat. Bila dah dapat gaji nak lah makan sedap-sedap kan. Sekali waze punya waze, nampak Restoran Chief Ikan Bakar jalan ke arah Ulu Yam ini. Kalau korang nak pergi, selepas kolam renang awam Selayang tu, dalam 800 meter perhatikan sebelah kanan korang. 

Restoran ini betul-betul tepi jalan dan ruang parking pun terhad sahaja.  
Itu lah sebab gambar entrance yang kolin snap pun tak penuh.
Sebab jarak dekat sangat.


Menyajikan masakan ala thailand dan jua seafood, pendek kata apa sahaja yang korang teringin boleh makan. Ada aiskrim, rojak, pelbagai kerabu dan juga keropok ikan untuk pembuka selera. 



Untuk yang nak makan ikan fresh atau makanan laut lain pun ada kat sini.


Selain apa yang korang boleh order dari ala carte dan juga di barisan makanan laut segar ini. Restoran Chief Ikan Bakar di Selayang Tua ini juga ada pelbagai pakej ekonomi. Ada yang untuk makan berdua, bertiga atau berempat yang boleh korang pilih. Pilihan lauk pun macam-macam ada. Kali ni kolin sekeluarga ambil pakej RM81 untuk makanan 4 orang. Air teh ais dan 3 sirap, keropok, kerang bakar jumlah bil makan malam kami hari tu hampir RM108.50.

Jom tengok cara hidangan di sini.

keropok ikan

kerang bakar - untuk RM5 macam sikit jugak kuantiti nya..mungkin kerang dah mahal kut

sayur asparagus goreng

daging masak merah

tomyam seafood

bawal tiga rasa...

yang tak sempat nak ambil gambar nasi putih dan jua telur dadar. 
Memang hidangan ni agak besar untuk keluarga kecil kami tau. 
Tercungap-cungap jua nak habiskan semua lauk pauk. Akibatnya kolin meratah lauk lebih daripada makan nasi. Tapi kolin suka persekitaran dan hiasan restoran ini.

Walaupun ramai orang, cepat sangat servis dan peramah. Apa sahaja korang order cepat sampai.
Lagi satu, kalau datang beramai-ramai jangan risau akan saiz hidangan yang mereka sajikan.
Kolin sure korang bepuas hati. Yang paling penting rasa masakan mereka memang rasa asli 
dari Thailand. Cukup rasa, cukup pedas dan berselera sangat kami sekeluarga makan.


Inilah wajah dua hero kolin yang habiskan semua lauk dan nasi malam tu.
Semua habis dan alhamdulillah tiada pembaziran ye.
Lupa nak bagitau, kat sini ada jua jual bubur manis kalau korang semua nak try.

Jangan lupa ok, try la makanan laut mereka jua. Tak perlu nak pergi jauh-jauh macam Kuala Selangor tu dah. Kat Selayang dalam 15 minit dari Jalan Kuching dah sampai kat sini.

Jangan lupa try ok...ini review ikhlas tau !!

Love, 

Kolin Zainal

Saturday, September 24, 2016

8 sebab untuk dapatkan Huawei Honor 8



Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Siapa tengah bajet nak beli handphone baru? Kolin ada satu cadangan atau proposal yang mungkin korang boleh buat pertimbangan. 

Terbaru dari Huawei iaitu Honor 8 yang menampilkan telefon lebih bergaya, moden dan memenuhi permintaan gaya masa kini. 8 sebab kenapa korang perlu memiliki atau dapatkan Honor 8 perlu kolin kongsikan. Rasa rugi tak cerita kesemua 8 keistimewaan kan. 
Ini semua korang boleh tengok kat sini http://www.lazada.com.my/honor-8/

Tapi sebelum itu, korang kena baca semua entri kolin lah. Lagi mudah nak faham kenapa kolin cakap Huawei Honor 8 perlu korang dapatkan. Betul tak?

Ini antara warna yang ada, gold, blue, white dan juga black.

 Seterusnya ini lah 8 sebab kenapa korang perlu dapatkan gadget terbaru dari Huawei ini.
Yang pertama, kamera 12 megapixel yang memukau, bakal membuatkan korang seperti jurugambar professional apabila merakamkan gambar. Fungsi yang ada di dalam Honor 8 boleh edit menjadikan gambar lebih berkualiti semuanya ada. Honor 8 dibina dengan ISP dapat memastikan fokus lebih tajam dan smart. Nak blurkan boleh, nak tambah warna pada gambar boleh, nak edit gambar serupa dengan professional pun boleh. Pendek cerita korang boleh edit gambar korang lawa-lawa terus mengunakan Honor 8 sahaja. Tak perlu aplikasli lain dah. Senang nak upload. 

Yang kedua, kamera pandang hadapan yang ada pada Honor 8 adalah 8 megapixel. Kiranya nak selfie memang gambar yang dihasilkan adalah yang terbaik. Cahaya pun korang boleh laraskan, ianya ada 1.4um pixel size dan menghasilkan selfie yang paling sempurna dengan kamera pandang hadapan Honor 8. Lepas ini nak selfie memang nampak macam Angelina Jolie lah kolin kan. 

Kolin selalu perhatikan kamera setiap kali nak beli handphone baru. Pada kolin sangat penting sebab setiap kali kita berjalan, makan atau apa saja peristiwa istimewa nak rakam kan. Nak bergambar untuk kenangan. So dua ciri ini amat penting pada kolin dan memenuhi permintaan sangat-sangat. 

Ketiga, ciri keselamatan yang cukup canggih ini amat memikat hati. Sentuhan jari atau ‘finger print’ di belakang telefon bimbit ini amat sexy. Hanya 0.4 saat untuk unlock mengunakan fungsi 3D fingerprint. Kalau korang jenis yang tak suka orang buka dan lihat apa dalam handphone ini lah fungsi yang terbaik untuk di pilih. 

Keempat, ianya 5.2 Full High-Defination (FHD) Display. Menjanjikan kepuasan kalau kita tengok video atau pun main video game. Memang macam omputih cakap ‘crystal clear’ atau cakap orang melayu ‘sejernih-jernihnya’ tau. Mana nak dapat lagi handphone yang dikelaskan sederhana tapi ada pula special features yang begini.

Kelima, bateri amat penting bagi kolin. Sebab kolin banyak travel, upload gambar, pergi event dan pelbagai lagi. Memang handphone macam nyawa dan kalau boleh tak suka bateri habis cepat. Honor 8 Smartphone ada 3000mAh bateri. Dan kalau korang nak tahu teknologi 9V/2A adalah satu cara untuk cas bateri dengan laju dan cepat. Dengan itu korang caj setengah jam sahaja terus dah naik 47% tau. Maknanya sejam dan boleh full caj Huawei Honor 8. Jimat masa !!! Lagi syok kalau korang dah habis bateri pun korang hanya perlu guna caj asli mreka dan boleh buat panggilan telefon selama 2 jam atau bermain game atau dengar lagu selama 6 jam.

Keenam, Huawei Honor 8 dikuasakan oleh 2.3 GHz Octa-Core CPU dan i5 Co-Prosessor. Kalau tak faham, meh kolin nak cerita. Ini bermakna korang boleh jangkakan macammana pengunaan Honor 8 yang sangat lancar tanpa sangkut-sangkut pun.  Nak beralih kepada apa jua navigasi semudah ABC sahaja. Laju wei…

Ketujuh, rekaan Honor 8 yang sangat bagus. Direka dengan curve bulat setiap penjuru dan ergonomik. Ciri elegan ini di tambah dengan gelas atau cermin 2.5 D bagi memastikan setiap pemilik Huawei Honor 8 tampil lebih bergaya.

Kelapan, ciri ini sure korang suka sangat sebab Huawei Honor 8 memberikan korang pengalaman komunikasi yang lebih bijak. Dengan mengunakan dua antenna ianya membuatkan penerimaan signal yang lebih baik dan lancar. Kiranya kalau korang nak balik kampong yang agak di kawasan pendalaman memang bagus. Malah sekarang duduk pangsapuri pun kadang-kadang susah nak dapat signal kan. Boleh cuba Huawei Honor 8 lah, sure selepas ini tiada lagi masalah tak ada line tu. 

Lagipun Huawei Honor 8 ini ada smart dual band Wifi tau. Support 2.4/5 GHz dan juga 5GHz. Sekiranya pada masa korang di sesuatu lokasi, connection terus Wifi samada 2.4GHz atau 5GHz adalah bergantung kepada yang mana lebih bagus untuk dihubungkan. Best kan !!! Last sekali yang kolin nak berkongsi, yang suka travel dan nak apply roaming tu pun senang. Dengan Huawei Honor 8 cepat aje dia kesan local network tau. Fast roaming katanya…

Banyak lagi features yang ada pada Huawei Honor 8. Lagi best kolin nak beritahu korang boleh beli Honor 8 ini kat LAZADA tau. Klik sini untuk beli Honor 8 di LAZADA

Jangan lupa untuk klik sebab apa!! Sebab LAZADA tengah lancarkan Lazada's My Cybersale yang bermula dari 26 sehingga 30 September 2016.


Bersiap sedia ya korang, jangan tak serang weii. Ada phone terbaru Huawei Honor 8 yang seksi dan SALE!!

Love,

Kolin Zainal

Friday, September 23, 2016

Resipi KETUPAT SOTONG

assalammualaikum dan salam sejahtera

Kolin bukan orang pantai timur tau, tapi sekarang informasi di internet tak membataskan kita semua kan. Siapa sahaja boleh cuba resipi baru dengan google sahaja atau cari di facebook. Anggaplah satu ilmu yang dikongsi kan bila resipi hidangan kita sedap. Betul tak?!

Raya Aidiladha yang baru berlalu kolin tambah menu baru dalam hidangan lauk raya kolin sekeluarga. Buat tak banyak sebab first trial. Next time memang boleh lah masak lebih sikit kan. Sebab rasa macam pandai.


Inilah antara bahan yang kolin perlukan masa nak buat KETUPAT SOTONG ini.

Sotong segar dalam 15-20 ekor - pilih yang agak besar sikit
Beras pulut
Santan
Bawang besar
Halia
Halba
Garam
Gula 

Semua bahan di atas ini tiada sukatan, kolin ikut rasa sendiri sahaja. 

Lidi pendek atau cungkil gigi jangan lupa. Ianya macam kunci lah masa merebus nanti tak kasi beras pulut yang kita sumbat tu terkeluar. 

Cara nak buat:

Sotong dibersihkan dan buah lapisan merah pada kulit sotong. 
Rendam beras pulut selama 15 minit bersama santan dan jua garam.
Kemudian masukkan beras pulut ke dalam sotong, Jangan padat sangat sebab nanti bahagian hujung tu nak sematkan lidi atau kunci kan.
Rebus sotong yang telah siap di isi pulut  di dalam periuk sehingga beras pulut masak, 
Dalam 10-15 dah masak, terus toskan sotong tu.

Selepas itu masukkan sotong yang ditos ke dalam periuk, kali ini masuk santan, bawang besar, halia, halba, garam sikit aje dan gula ikut suka korang. 

Tunggu dalam 10-15 minit ...dah siap!~


Sedap weeiiii..pandai giler orang pantai timur cipta resipi ni tau.
Tahniah dan sayammmm orang pantai timur..sedapp 80 kali ganda.

Untuk korang, sila lah try...sure tak pandang orang sebelah..lemak-lemak gitu beb.

Love,

Kolin Zainal

Wednesday, September 21, 2016

Inovasi terbaru untuk gambar segera dari WePrint

assalammualaikum dan salam sejahtera

Korang perasan tak sekarang ini kalau pergi mana-mana majlis atau event dah ada servis yang terbaru ini. We Print adalah satu inovasi yang menghasilkan gambar segera atau instant photo printing machine yang mengunakan aplikasi WeChat tau. Kini dah ramai event management guna dan populariti inovasi atau perkhidmatan ini semakan hari semakin meningkat di Malaysia semenjak dari tahun 2015. 

Kolin sendiri dah pernah guna !! Inilah gambar kolin yang sempat kolin print masa kat event. 


Comel tak?! Siap letak caption 'Blogger' lagi tu. Ini semua gambar-gambar yang sempat kolin print. Senang sahaja nak gunakan mesin WePrint ini. Korang hanya perlu buka aplikasi WeChat di smartphone tu, scan QR Code yang di mesin, upload gambar yang mana korang nak print dari phone dan masukkan ID code yang ada di skrin telefon bimbit. Dalam masa 60 saat korang dah dapat print gambar korang tau. Kualiti pun sangat puas hati. 

Inilah dia mesin WeChat Instant Printing pertama di Malaysia.  WePrint kini telah berada di pasaran Malaysia kalau korang nak tahu. Kadang-kadang boleh nampak di tempat membeli belah mahupun sebarang pameran besar-besaran tu. Sejak tahun 2015, WePrint telah menyumbang pelbagai kesedaran amal dan pameran yang mempunyai ramai pengikut WeChat. WePrint juga telah mencetak beribu-biru keping gambar dari satu-satu event yang mereka ada. 

Dari event dan database yang dikumpulkan ternyata mesin ini telah menjadi satu kaedah tarikan perniagan yang menarik. Malah menurut Json Tan, Managing Director bagi WePrint mereka menjangkakan ini lah trend terbaru atau cara terbaik untuk segi pemasaran bagi sesebuah perniagaan ataupun majlis keramaian. Samada majlis rasmi atau tidak, WePrint sudah pasti dapat membuatkan sesebuah majlis lebih bermakna kan. 
Tetamu yang hadir, sure gembira sebab ada mesin canggih yang boleh print gambar mereka dari dalam telefon selama 60 saat sahaja. Apa saja wei..kalau kenduri kahwin pun boleh pakai gak servis ini.
Kerlass gitu....so jabatan mana nak buat family day dah boleh consider servis ini untuk kakitangan korang.



Memandangkan penguna aplikasi WeChat yang makin lama makin ramai, servis ini bukanlah sesuatu yang asing. Malah bukan itu sahaja perkhidmatan dari WePrint. Mereka juga boleh print gambar kita untuk keychain atau rantai kunci, fridge magnet, button badge, phone casing atau pelbagai lagi yang korang nak.
Boleh lah buat door gift untuk majlis perkahwinan atau sebarang majlis yang korang nak realisasikan. Betul tak?? Macam yang kolin buat ini....boleh laa gantung kunci rumah ...comel giler !!


Populariti WePrint yang meningkat niak ini telah menyertai pelbagai event kalau korang nak tahu. Antarnya One Utama, Neway, Celcom, GSC, Acson, Revlon dan pelbagai syarikat kecil mahupun besar yang mengunakan perkhidmatan ini di dalam setiap acara mereka. 

Ini lah kaedah marketing atau pemasaran yang terbaru di Malaysia. Semakin kreatif dan memikat hati kan. Siapa yang tak suka perkhidmatan WePrint ini, kolin rasa nak print 10 keping aje tau. Untuk lebih banyak info bagi korang yang nak gunakan perkhidmatan WePrint atau nak print keychain buat cenderahati ini boleh layari www.libertyprinting.com.my 

Tak sabar nak susun semua gambar kenangan melayari title 'Blogger' ini dalam album. Mana tahu satu hari nanti kolin stop blogging kan. Inilah kenangan kolin sementara berkecimpung. Ala blogger cabuk aje uolss.

Nak event korang meletops jangan lupa cari WePrint ok !!!

Love'

Kolin Zainal 

 

Tuesday, September 20, 2016

Nantikan "The Ultraman Live in Genting 2016" dari 5 November sehingga 2 Januari 2017



assalammualaikum dan salam sejahtera

Pelancaran ini yang berlangsung di Pavilion Kuala Lumpur,  bakal menampilkan Ultraman dan Villains di Resorts World Genting dari 5 November 2016 sehingga 2 Januari 2017. Semua peminat dapat bersalaman dan juga bergambar bersama Ultraman Zero, Ultraman X dan Ultraman Leo dari 9 sehingga 18 September 2016 semasa pelancaran 
road show mereka di Pavilion, 
Tokyo Street yang lalu. Haaa... seronok kan !!

 Mr Kevin Tann, Resorts World Genting Vice President of Promotions and Entertainment (2nd from left) and Mr Yoshihide Tanaka, International Business Affair Representative 
of Tsuburaya Production (3rd from left)

'The Ultraman Live in Genting 2016' yang membawakan Revenge of Baltan' merupakan produksi Tsuburaya Productions Japan dan kesemua persembahan ini bakal di reka sesuai untuk persembahan di Malaysia. Pelbagai yang akan dipamerkan sepanjang persembahan di antaranya pentas yang direka berkelas tinggi yang menjanjikan satu pengalaman yang terbaik untuk semua penonton yan bakal menyaksikan persembahan mereka nanti.  

Buat makluman korang, tiket persembahan ini boleh dibeli dari merchandise booth yang ada di Tokyo Street Pavilion. Dan siap ada diskaun istimewa sebanyak 15% untuk semua peminat yang patut mengambil kesempatan ini. Siapa yang tak pernah tengok Ultraman kan??? Masa kecik-kecik dulu ini antara animasi atau kartun yang suka sangat kolin tengok. Kini dah beralih kepada anak-anak pula.

Inilah dia antara peminat yang bertuah di dalam sesi soal jawab dan setiap seorang dapat sepasang tiket untuk menyaksikan persembahan 'Ultraman Live in Genting 2016'. Siap posing style Ultraman lagi.



Bersama menyertai perlawanan menentang Baltans ialah The Loaf. The Loaf di dalam misi menyelamatkan Ultraman X dan Ultra Fighters yang ingin memenangi perlawanan mereka. Sila layari Facebook merkea 'The Loaf Bakery & Bistro di mana outlet yang terpilih termasuk di Loaf Pavilion menawarkan peraduan dan pelbagai hadiah yang disediakan untuk korang semua menangi.

Menurut Kevin Tann, Vice President of Promotion & Entertaimen of Resorts World Genting, persembahan bercirikan kekeluargaan seperti Ultraman Live Show ini sememangnya mempunyai nilai-nilai murni dalam mengeratkan kekeluargaan. Di samping itu juga watak-watak Ultraman mengajar kita semua setiap dalam diri masing-masing ada hero dan menjadi orang yang baik.
Pada kolin, siapa yang tak suka Ultraman kan.


 Menurut beliau lagi, persembahan tahun lepas memang habis tiket. Jadi tahun ini pihak Resort World Genting menambah lagi waktu pertunjukkan mereka. Persembahan pertama akan bermula dari 5 November sehingga 6 Disember 2016. Manakala persembahan kedua akan bermula dari 7 Disember sehingga 2 Januari 2017. Ada dua episod lah kiranya. Lebih aksi tau kali ini. 

Semasa pelancaran di Pavilion Kuala Lumpur telah menarik minat lebih 200 orang untuk hadir sama. Seramai 26 kanak-kanak bertuah dapat memenangi 4 tiket menyaksikan persembahan sementara 10 pemenang bertuah dapat dua pasang tiket untuk menyaksikan persembahan 
"Ultraman Live in Genting 2016".

 
Untuk lebih banyak maklumat korang boleh call  03-27181118 atau layari sahaja website ini www.rwgenting.com.

Korang boleh beli tiket 'Ultraman Live in Genting 2016' - Revenge of Baltan ini pada harga RM108 (VIP), RM88 (PS1) dan RM68 (PS2). Setiap tiket akan ada sekali Jam Ultraman. 
Best kan !!!


Istimewa untuk peminat Ultraman yang ingin kedua-dua tiket iaitu persembahan dan juga penginapan ada juga dari sekarang sehingga 2 Januari 2017. Tiket bermula dari RM169 untuk penginapan di First World Hotel (XYZ Deluxe Room) dan termasuk tiket untuk 2 orang. Kalau berempat boleh pilih pakej XYZ Triple Room Package yang siap sekali tiket untuk 4 orang untuk Ultraman Live in Genting 2016. Pakej 4 orang bermula dari harga RM278 nett. 



Jangan tunggu lagi, dapatkan tiket anda dan jom ramai-ramai kita tengok Ultraman !!!
Terima kasih Resort World Genting !!! Dapat juga kita tengok Ultraman di Malaysia kan.

Love, 


Kolin Zainal