Monday, February 29, 2016

Tips Bergaya dengan Women Flats

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Bukan semua wanita gemar memakai high heels atau kasut tumit tinggi kan. Kajian memang ada menunjukkan bahawa golongan wanita yang lebih gemar memakai kasut yang tidak bertumit adalah mereka yang gemar bergaya ringkas dan lebih lasak.  Maksudnya lebih simple lah bukan.

Pada mereka, keselesaan adalah lebih penting daripada penampilan diri. Namun, bukan bermaksud mereka tidak menitikberatkan soal penampilan diri dan koleksi kasut bertapak rata atau women flats ini juga sebenarnya boleh menyerlahkan lagi penampilan seseorang wanita itu dengan penggayaan seperti berikut:

  

Gaya kasual yang paling ringkas dan ideal oleh semua wanita yang ingin kekal selesa terutama sekali pada hujung minggu adalah dengan padanan jeans dan t-shirt bersama pemakaian pump shoes seperti gambar di bawah ini. Simple dan ranggi, tetap nampak berfesyen tetapi lebih selesa. Siapa cakap tak pakai tumit tinggi tak cantik kan...lawa saja kalau kena dengan gaya.

 
Begitu juga dengan pemakaian pakaian kasual yang lain seperti seluar pendek dan kemeja ketika anda berjalan-jalan di ibu kota atau apabila ingin bersantai bersama rakan-rakan. Pemakaian flats atau pumps seperti ini sememangnya sesuai untuk dipadankan dengan apa jua jenis pakaian kasual anda. 



Dan bagi penggemar koleksi dress pula, anda masih boleh tampil feminine dan berfaya dengan pemakaian sandals untuk dipadankan bersama dress anda tersebut. Malah, anda akan berasa lebih selesa dan bebas untuk bergerak! Lagi nampak ranggi kan! Kolin pun suka pakai dress dengan flat kekadang. Nampak lagi santai dan lagi selesa apabila melepak bersama keluarga atau pun kawan-kawan.



Dan yang terakhir adalah pemakaian loafer atau brogue atau oxford (yang juga termasuk dalam kategori flats) sebagai footwear anda ke tempat kerja. Ketiga-tiga jenis kasut tidak bertumit ini adalah pilihan yang paling sesuai untuk anda padankan bersama koleksi pakaian pejabat anda. 


Ini bermakna Women Flats bukan sahaja sesuai dengan acara tidak rasmi malah yang rasmi juga. Yang penting kita kena bijak suai padankan semua gaya women flats yang ada. Terpulang kepada setiap individu kalau nak yang lebih selesa berbanding gaya. Siapa cakap kalau sarung tumit tinggi sahaja bergaya kan. Nahhh bukti di gambar ini, ternyata mereka tetap nampak anggun walaupun tidak berkasut tinggi.

Semoga tips-tips ini dapat membantu anda semua dalam pengayaan kasut flat ok.

Love, 

Kolin Zainal

Sunday, February 28, 2016

pengalaman beli Fareeda door 2 door

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Bila buka fb Dan IG kolin mesti terperasan iklan dari jenama tudung terkemuka ini iaitu Fareeda. Akhirnya kolin ambil keputusan nak try beli satu secara perkhidmatan online iaitu door to door service. Pilihan kolin kali ini Selendang Mawar Sofea sebab ada parfum baru keluaran mereka. Nak tahu juga bau macam mana kan.



So buka fb dan mula call no yang diberikan selepas jam 10 pagi. Deringan dua kali sahaja ada staff yang menjawab mohon kolin SMS apa yang kolin nak order termasuk detail diri dan no kod tudung yang hendak di miliki.

Tapi setelah sms pagi tu, tiada rider pun yang call nak hantar barang. So kolin ignore dan tak call balik pun. Sebab sangkaan kolin sure bz dengan tempahan yang ada.

Esoknya kolin terima panggilan dari rider yang nak hantar pesanan kolin. Parcel diletakkan dalam beg kertas comel dan parfum dibalut rapi.

Happy...nanti kolin dah sarung selendang ni, kolin share ya.
Bagus perkhidmatan Fareeda, sebab sekarang kolin tak perlu keluar panas-panas ke butik. Order sahaja online, barang pun sampai.




Terima kasih Fareeda! So sesiapa nak cuba perkhidmatan ini, silalah...
Sure korang happy macam kolin *wink

Love

Kolin zainal