Sunday, January 31, 2016

Physicians Formula kini di Watsons Malaysia

assalammualaikum dan salam sejahtera

Brand terkemuka dari Amerika, Physicians Formula kini sesuai untuk wanita yang berkerjaya. Mana yang suka mekap glamor tu, amat lah sesuai. Tapi jangan risau, brand ini mempunyai kualiti yang tinggi dan selamat untuk semua. Malahan kulit sensitif pun boleh cuba mekap dari Physicians Formula.


Physician Formula mempunyai kandungan yang selamat. Di antaranya ialah

*Hypoallergenic
*Dermatologist Tested
*Developed for Sensitive Skin
*Safe for sensitive eyes & contact lens wearers
* Created without any of the 123* known harsh ingredients found in make up

Yang ada di pasaran dari brand Physician Formula adalah Premium Face Powders, Mineral Makeup dan Natural /Organic Face & Eye Makeup. Ianya di cipta pada tahun 1937 oleh Dr. Crandal yang merupakan Pakar Allergik di Los Angeles. Kerana isterinya mempunyai kulit yang sangat sensitif produk ini telah dicipta. Malahan beliau lah pakar pertama memasukkan SPF di dalam produk untuk lindungan UV.

Baru-baru ini berlangsung di Shah Alam, Watsons Malaysia akan berkolaborasi dengan brand ini untuk memasarkan di outlet Watsons yang terpiih di seluruh tanah air. Majlis pelancaran yang penuh warna warni ini dihadiri oleh tetamu dari media dan juga bloggers. 


Physicians Formula yang kini berada di outlet terpilih Watsons akan mula dijual dari harga RM39 sehingga RM82 setiap satu. Kalau anda mencari mekap yang glamor tapi sihat. Dan mempunyai dimensi baru ini jangan lepaskan peluang melihat dan mencuba sendiri  ok.


Kolin sendiri tak sabar nak cuba Organic Mascara yang mereka ada. 100% natural dan sememangnya akan nampak lebih glamorous bulu mata tau. Pergi Watsons ok! Try brand baru ini.

Love,

Kolin Zainal

Saturday, January 30, 2016

Pengukus Tupperware

assalammualaikum dan salam sejahtera

Pertama kali rasmi sejak dapat hadiah ini masa birthday tahun lepas. Terima kasih Norkamilah Binti Ismarani sebab bagi ahkak hadiah ini. Tahun depan mohon MAHAL  lagi yer. SKANDAL sangat kita berdua kan. 

Since blogpost kolin bertajuk S.K.A.N.D.A.L tu hit secara tiba-tiba kan. Di kesempatan ini kolin nak ucapkan ribuan terima kasih kepada yang membaca blogspost tu. Rating terus naik tau hahahahh.
Pageview blog naik ratus-ratusan. Femes lah kolin sehari sebab tajuk siapa makan cili dia terasa pedas tu.

Nak share macam mana kolin pakai pengukus tupperware ini. Memang best sangat dan sesuai nak stim kuih muih atau pun lauk yang tak perlu stim dalam masa yang lama. Peralatan pun ringkas sangat, siap dua tingkat tau. Tapi kali ini kolin nak stim mini lobster ini pakai satu tingkat sajalah. 


Sorry lah kuali gelap sudah hahah. Tapi itu lah yang suka sangat kolin pakai. Masukkan air pada paras yang ditunjukkan tu dan masuk lah mini lobster yang bakal di stim. 


Lepas tu tutup sahaja dan tunggu lah air mendidih dan mula kaedah stim tu. Memang best sangat. Cuma perhatilah kalau air mula berkurangan kene lah tambah lagi air tu. Sangat senang tak perlu nak keluar yang periuk besi-besi tu lagi dah. Setakat nak stim bun, pau dan lelain tu. Boleh lah kolin riak lepas ini hahahah

Serius kolin suka sangat hadiah dari milah ini. Dia tahu aje aku miskin peralatan dapur mewah sebegini. 
Korang tahu sajalah nak membeli bukan murah menatang ini. Harapkan kawan ler bagi hahahah

Sekarang dah siap kukus!! Meriah tak lauk dari sabah ni


Sedap! Well Cook... ali imran lah paling enjoy makan seafood. Tu yang ingat bulan oktober ini nak fly pergi Kuala Terengganu lah. Teringin nak sotong celup tepung dema tu.

So dah siap stim, siaplah juga lauk dinner kolin malam khamis tu. Simple sahaja. Sambal udang yang frozen kolin beli kat airport KK RM59 sekilo. mini lobster ini RM45 dalam 14 ekor dan goreng garing ikan keropok kegemaran keluarga kolin.  Alhamdulillah


Jemput jamu selera korang. Rezeki malam ini, lauk yang simple dan semoga kita bersyukur dengan apa sahaja yang ada. Teringat balik video klip persembahan Faizal Tahir masa AJL30. Anak-anak lapar cuma makan rumput sahaja. Hancur luluh hati kan~

Terima kasih pengukus tupperware kerana telah menyenangkan urusan stim lauk kolin.
Siapa yang masih mencari gajet nak masak, boleh try ini ok. Jenama yang memang best!

Love, 

Kolin Zainal

Friday, January 29, 2016

Hilangkan jerawat dalam masa 24 jam dengan Refinity Acne Hydrogel

assalammualaikum dan salam sejahtera

Sakit betul hati kalau jerawat tumbuh kan!! Kolin dah lebih 30 an ini pun masih dihinggapi jerawat. Banyak jugak produk digunakan. Tapi kekadang kesan sementara sahaja jerawat tu surut. Now kolin bertambah-tambah happy sebab dah ada Refinity. Refinity Acne Hydrogel memang dicipta untuk orang-orang yang macam kolin. Sebab dalam masa 24 jam lepas sapu jerawat akan mula surut dan kecut. Lagi syiokk tak meninggal kesan langsung. Tak yah penat-penat kolin nak sapu concealer bagai kan.


Packaging memang menarik dan paling penting bau dia sedap sangat. Kolin sudah pun mencuba tau produk ini. Memang tak berminyak, lepas membersihkan muka pagi atau malam tu kan, korang picit dan sapu sahaja perlahan-lahan di sekitar kulit yang bermasalah itu. Ternyata produk ini membantu mengecutkan jerawat kolin yang ranum ini. Happy giler!!! Nak tahu bagaimana Acne Hydrogel ini berfungi tak?


Ianya mempunyai Salix Alba Extract yang bertindak 3 kali lebih berkesan dengan menghapuskan Staphylococcus aureus dan Propionibacterium, iaitu dua bakteria yang menjadi punca pembentukan jerawat.

Selain itu, ia juga akan mempercepatkan proses pemulihan kulit dengan cara memudarkan kesan jerawat seperti parut dan kedutan sekaligus mencantikkan struktur kulit.

Disebabkan Acne Hydrogel dirumus dari bahan semulajadi, ianya sangat sesuai digunakan oleh mereka yang mempunyai kulit yang sensitif kerana tiada kesan sampingan akan dirasai. Memang dah pakai hampir seminggu kesan nya sangat menakjubkan. Bukan nak puji sesuka hati ok, kalau nak tahu lebih banyak kisah Refinity ini pergilah website mereka sendiri www.refinity.com.my

Ada testimoni, ada senarai agen yang boleh korang hubungi. Antara testimoni yang menarik hati kolin adalah ini. Memang ternyata berkesan dan makin flawless, kenapa laa Refinity ini lambat sangat kolin ambil tahu!!!


Nampak tak kesan pengunaan kepada saudari ini. Dari benjolan jerawat, ada parut sehingga kulit bersih dan pink. Kolin yang baru guna seminggu pun dah ada perubahan. Ini kan pula penguna yang setia kan. Siap merah pink pipi dia dan flawless sangat. Meh kolin nak share testimoni kolin pulak. Dalam masa 24 jam tau, kolin sahut cabaran Refinity untuk membuktikan semua yang dikatakan itu benar!


Nampak tak bum jerawat merah atas bibir tu, yang tu memang jerawat yang tiada mata tau. So tak de nanah atau apa-apa. Kolin sapu waktu pagi dan malam Refinity Acne Hydrogel dan pagi ini memang surut, dah kurang bengkak dan perasan juga kawasan sekitar muka agak kurang merah sedikit. Terima kasih Refinity!!!

Selepas ini tak perlu susah payah nak cari produk yang nak hapus jerawat dan parut. Sekarang dalam satu botol yang comel boleh dibawa ke mana sahaja penyelesaian buat kolin. Happy sangat sebab dipertemukan dengan produk ini. Tak lama lagi boleh lah kolin tayang muka flawless kan.

Kolin dah dapat Refinity untuk ke arah kulit yang lebih sihat dan kurang bermasalah dah. Kalau kolin dah temui penyelesaian kepada masalah jerawat, kenapa bukan korang kan. Jangan risau akan bau Refinity tau, sebab tak bau macam ubat pun. Bau macam buah oren sahaja, kecik tapi memang berkuasa.

Tengok website www.refinity.com.my untuk lebih maklumat. Jangan malu atau segan ok, mulakan langkah pertama anda ke arah wajah bebas dari JERAWAT.

Rugi betul kolin kenal Refinity lambat..sigh~

Love,

Kolin Zainal

Thursday, January 28, 2016

The Klagan Hotel, Kota Kinabalu Sabah

assalammualaikum dan salam sejahtera

Inilah dia hotel yang rating 3 bintang tapi memang menarik. Sebab lokasi dia memang kat belakang shopping mall CenterPoint Sabah, terletak dalam Warisan Mall, nak jalan kaki pergi pasar philippine dekat sangat-sangat dan nak pergi pasar malam kampung air pun dekat. Siap boleh shopping kat Jamilah Jewellery kat Jalan Sunsuran 4 tu. Memang terbaik dan murah sangat rate hotel ini. 

Bilik memang dah macam 4-5 bintang. Sebab serba lengkap dan selesa sangat. Kadang-kadang kita ni pergi bercuti tak perlu penginapan yang 5 star tapi perlukan peginapan yang selesa dan dekat dengan segala-galanya. Percaya atau tidak hotel ini sebelah ada 7 eleven dan Orange Sorbet. So kalau tertinggal atau terlupa apa-apa senang sahaja, pergi beli kat sebelah hotel. Pendek kata mak abah aje tak jual ok.


Ini katil untuk kolin tidur selama dua malam. Selesa sangat, siap 2 bantal setiap katil. Tapi kalau lah korang jenis suka tidur banyak bantal, ada lagi satu bantal extra dekat almari tu. Suka tak?


Lihat lah sofa merah jambu, memang menjadi tumpuan apabila melangkah masuk bilik ini. Memang hotel ini WIN dengan adanya sofa yang super selesa ini. 


Hotel ini memang semua bilik NON SMOKING rasa kolin. Dan siap ada sms service kalau korang nak apa-apa. Punya lah friendly kan.


Ini TV yang ada, siap peralatan nak buat air pun ada. Meja tulis dan kerusi kalau terasa nak buat kerja pun ada. Memang besar bilik ini, chiller ada jugak kalau korang nak simpan air sejuk. 

Paling best ada peti keselamatan, seterika dan juga sejadah siap dah. Tak perlu melalak setiap kali ke hotel minta ini. Siap segala dalam bilik. Tu kolin cakap hotel ini macam bukan 3 bintang ler.

Dah siap tengok bilik, kolin bawak korang tengok toilet dan tempat mandi. Memang besar sangat, sesuai untuk kami yang suka berendam ala spa tu. Boleh bawa mandian garam atau pewangi kalau suka berendam dalam bath tub ok. Cermin besar, disediakan berus gigi dan semua alatan mandi lengkap semuanya. Memang terbaik! paling kolin suka banyak cermin hahahha


besar dan lawa sinki dia wei
berangan-angan sangat bila malam-malam basuh muka, sapu lotion dan lain-lain adegan lagi




Kalau tak posing tak boleh, sebab i just love big mirror!!!!


Dan kalau korang berkunjung ke Kota Kinabalu nak cari hotel yang selesa dan dalam bajet yang sesuai. Cubalah menginap di The Klagan Hotel ini. Lokasi sangat strategik terletak di tengah-tengah bandar. Nak ke mana-mana boleh jalan kaki sahaja. Malam-malam nak makan lobster pun berjalan sekitar hotel dah banyak restoran yang ada. Hotel ini mempunyai staff yang rajin dan sangat membantu. Dari front office Mr. Alijan, Sales Ms. Ainie dan Ms. Jessica sehingga banquet dan restoran. Semuanya membantu dan peramah. Surau pun ada kat sini kalau korang check out awal dan flight lambat kan. So tak perlu risau.


So last of the topik pasal Klagan Hotel adalah pose gedik di atas sofa merah jambu yang sangat selesa. 

Sekian terima kasih

Love, 

Kolin Zainal

Wednesday, January 27, 2016

NEESYA Skincare berkolaborasi bersama Watsons

assalammualaikum dan salam sejahtera

Kepada yang mengidam kulit lawa dan mulus kini boleh menarik nafas lega sebab NEESYA sudah berada di semua 45 rangkaian Watsons yang terpilih di seluruh negara. Dah tak perlu susah payah nak mencari produk NEESYA sebab dan senang sangat nak beli sekarang ini. Semuanya hanya di Watsons


NEESYA di hasilkan dengan premium quality active dari Europe dan USA kini NEESYA selamat untuk digunakan dengan harga yang sangat berpatutan. NEESYA Skincare yang mempunyai produk seperti Illuminating Essence, Brightening Gel Cleanser, Brightening Enzymatic, Refiner, Age Defense Moisturizer, Brightening Overnight Mask, Spot Repair Concentrate, Brightening Day Cream SPF20 dan Brightening Night Rejuvenator. Manakala The Brightening Anti -Ageing Set dan Brightening Hydration Set termasuk pencuci, toner, penyegar dan pelembap ini hanya bermula dari RM169.00 satu set.

NEESYA adalah salah satu penjagaan kulit yang laris buat masa kini untuk menjadikan wajah lebih cerah dan sempurna. Illuminating Essence telah berada di pasaran selama 3 tahun dan permintaan semakin meningkat dari hari ke hari. Ini telah terbukti kerana ramai penguna produk ini mendapat feedback yang sangat elok. Seperti kulit semakin halus, cerah dan kulit semakin sekata kata Chris Yong, Chief Executive Officer of Skinworkz Sdn Bhd. semasa pelancaran kolaborasi ini. 


Menurut kata Caryn Loh, General Manager bagi Watsons Malaysia, ianya mengharapkan NEESYA Illuminating Essence akan menerima respors yang baik dari pelanggan Watsons selepas ini. Lagipun produk ini telah mendapat sijil halal bagi pengunaannya. 



Dengan adanya NEESYA dan rangkaian produk yang dihasilkan dapat memenuhi permintaan pelanggan yang berkunjung nanti. Semasa kolaborasi ini di umumkan NEESYA juga telah memperkenalkan brand ambassador iaitu Ainan Tasneem bintang YouTube bagi produk NEESYA. Penyanyi terkenal yang telah mempunyai 8.6 million penonton menerusi lagu "Aku Suka Dia" ini sememangnya tepat untuk membawa nama NEESYA lebih maju dan berjaya. 

Ainan akui pengunaan produk ini mampu memberikan kulit yang lebih halus dan sihat. Ini telah terbukti dengan pengunaan berterusan yang telah beliau gunakan. Dan Ainan berharap lebih ramai wanita di Malaysia mempunyai kulit yang halus, sihat dan tona kulit yang sekata. 


Kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai NEESYA jangan lupa singgah di www.neesya.com atau ikuti sahaja www.instagram/neesya.skincare atau www.facebook.com/neesyaskincare



Love,

Kolin Zainal

Tuesday, January 26, 2016

S.K.A.N.D.A.L

assalammualaikum dan salam sejahtera

Haa...tengok tajuk dah berdebar-debar lah tu kan. Alahai pembaca ku sayang, ianya cuma tajuk. Siapa lah kolin nak cakap korang skandal kan. Kang ada pulak kolin di kecam hahahha
Kenapa korang sentap...SKANDAL lah tu. Alah laki dan bini orang, dalam pejabat...biasa lerrrr
kolin nak dengki...haaahahahahaa..jauhkan laa kalau boleh wei..malas cari nahas..
dah tua dah pun wei....buat malu kompeni aje 

Hari minggu adalah hari SKANDAL kolin bersama keluarga. Ini lah masanya nak tengok midnight, nak ke down town atau uptown dan berpeleseran di malam minggu. Akhirnya dapat juga kami sekeluarga tengok movie Starwars. Dah lama try cari masa nak berlibur bersama memalam, tapi kekadang ada sahaja urusan yang tidak dapat di elakkan. Dengan anak-anak tuition lah, apa laaa

 so SKANDAL malam minggu tengok wayang sesama anak beranak sambil makan popcorn. Memang tak tidur anak-anak kolin sepanjang show tu, sebab minat. Lepas ini memang target sebulan sekali nak SKANDAL macam ini supaya merapatkan silaturrahim. Bukan apa, best gak kami keluar reramai begini sebab sepanjang hari minggu sibuk dengan aktiviti memasing. Ini lah masa kami semua lepas stress.

Melompat-lompat sementara menuggu show nak mula tu. Mula lah kolin cari spot nak posing.
Nasib baik laki dan anak-anak kita sporting uolsss


so kepada cinta hati kolin ini, jom kita SKANDAL tengok movie yukkkk.






p/s: semua mata dah nampak, cover ler sikit wei... dari Sarawak lagi kan :)
i know both of you reading this ... 
hari ni kome buat, esok lusa orang lain buat..jgn ckp tak nak subahat...DOSA
kehji ayat kome......jgn sentap ye





Love,

Kolin Zainal

Thursday, January 21, 2016

jom bawak bekal

assalammualaikum & salam sejahtera

Demi langkah penjimatan yang diseru sejak akhir-akhir ini, kolin gigih bangun jam 5.45 pagi sebab nak siapkan breakfast dan bekal untuk ke pejabat dan sekolah. Gigih tau, memalam siapkan segala bahan dan pepagi subuh di keheningan pagi menumis. Ini semua sebab nak jimat!

Siapa yang cakap tak terkesan dengan GST tu memang menipu. Agaknya bila lah GST nak mansuh ye. 
Semua barang naik harga, takde pun yang turun harga. Penyudahnya berbekal lah semua orang di seru nya.

Nak dijadikan cerita, inilah menu bekal harian kolin. Sempat 3 hari aje nyah, kali ke empat dan ke lima terus proses food. Sebab dah dilanda demam, tak larat nak menumis bagai. Patah lah balik pada nugget, sosej, burger dan sebagainya. Maklumlah anak-anak kolin memang suka makan dalam bekal daripada berasak-asak kat kantin sekolah tu. Lagipun makanan dari rumah sedap kan. 

Ini menu hari pertama kolin. Mihun tumpah udang!


Menu hari kedua, nasi goreng kampung jinjang


gambar boleh pulak kabur...tersilap download lah nih. Tapi percayalah sedap tau. 
Nasi tu sejuk sebab dah letak dalam fridge malam tu. Memang kalau buat nasi goreng sedap giler. 
Kolin gunakan kailan daripada kangkung...nak yang manis sikit katanye hhihih.
Inilah untungnya memasak, boleh masuk apa yang kita suka kan.

Menu hari ketiga, kuew teow tumpah kerang


Gigih tau memasak pepagi setiap hari. Sebenarnya sampai hari ini tak pernah miss anak-anak ke sekolah bawak bekal. Biarlah roti bakar dengan peanut butter sekali pun, memang akan berbekal ke sekolah.
Kolin sendiri pun lebih suka bawak bekal ke pejabat. Sebabnya nak jimat, maklumlah macam di awal entri tadi semua barang naik. Daripada bising-bising baik cari penyelesaian macam mana nak saving kan.

So kepada semua yang bising cakap duit tak cukup tu, sila lah masak dan bawak bekal.
Berjimat lah, sebab kalau kita susah tak ada siapa yang akan tolong kita, melainkan duit saving kita.

Love,

Kolin Zainal


Wednesday, January 20, 2016

Dapatkan Berat badan ideal dengan mAi Ready Brew, Dark Mocha

assalammualaikum dan salam sejahtera

Tanpa kita perasan kan, apabila meningkat usia semakin rendah kadar metabolisme kita kan. Lain masa kita masih muda sebab makan apa sahaja pun, diet sekejap dah turun pun berat badan kita. Sekarang puasa 5 hari berturut-turut pun kekadang tak turun berat badan kan.

Kolin nak share satu minuman baru yang sedap. Pengemar kopi sure suka sangat mAi Coffee Dark Mocha ini. Ianya 'ready brew' sangat senang, bancuh sahaja dengan air suam. Rasanya tidak terlalu keras kopinya, kolin pun kurang gemar kopi. Tapi yang ini memang boleh masuk. Rasa berkrim dan sedap ini lah yang mendorong kolin minum setiap pagi 30 minit sebelum sarapan.


 Kopi mAi Ready Brew ini boleh mengawal nafsu makan, meningkatkan thermogenesis, membakar dan mengurangkan lemak badan, meningkatkan muscle mass, menambah baik stamina badan dan juga menghalang pembentukan lemak baharu.  Kesemua kebaikan ini dirasai selepas pengambilan 2-3 sachet. Maknanya selepas dua atau tiga hari lah. Kolin dah pun cuba sekotak yang ada 10 paket minuman ini. Ternyata memang berat badan kolin kurang 3 kilo selepas di timbang. Itu tak buat senaman ringan tau!

Satu cawan mAi Mocha setiap pagi akan memberikan anda berat badan yang ideal. Enjoy 100% ramuan mocha dengan 100% kesan kurus yang hebat dan kosong bebanan kepada tubuh badan kita. Korang ternyata akan nampak 100% perubahan pada bentuk badan dan berat dengan mAi Mocha. 


Permulaan masa mengambil mAi Ready Brew memang berpeluh, jantung berdebar agak laju dan agak berstamina. Tak boleh nak duduk diam, duduk dalam air-cond pun berpeluh-peluh.
Masuk hari kedua dan seterusnya semua simptom tu berkurangan. Lagi yang kolin perasan, cepat kenyang. Makan nasi suku pinggan dah kenyang. Tips dia mudah sangat, apabila dah minum kopi ini, minum air suam banyak-banyak. Itu sahaja! Nak lagi cepat result kena buat senaman lah.


 Disebabkan kolin pemalas, cuma minum air suam sahaja turun 3 kilo sahajalah. Kolin rasa kalau disertai dengan senaman memang hampir 5- 10 kilo berat badan dapat dikurangkan.
Keberkesanan kopi ini menyekat nafsu makan memang betul sangat. Kolin sendiri dah kurang
berselera nak makan. Kalau dulu pantang dipelawa, makan sesaja. Tapi sekarang makan pun dah semakin kurang kuantiti. Satu lagi tak perlu risau, tak akan menyebabkan kita sakit perut dan asyik melawat tandas tu. Ini memang secara semulajadi, cut down selera dan terus menjadikan badan kita lebih stamina dan bertenaga. Seolah-olah semua lemak yang ada digunakan untuk kita bekerja.

Untuk yang mencari-cari minuman atau produk untuk berat badan yang ideal, boleh cuba yang ini. Senang sahaja untuk dapatkan produk ini follow FB mereka iaitu www.facebook.com/maicanteen
Di FB mereka terdapat lebih banyak testimoni dan memang kopi ini sedap. Senang sahaja kan, nak turun berat badan, minum sahaja mAi Ready Brew.


Yang baju coklat tu dalam dua minggu lepas kolin selfie, yang terbaru selepas habis semua mAi Ready Brew, 10 sachet kolin minum ternyata berat badan kolin dah susut 3 kilo. Tetapi wanita yang mengandung dan masih menyusukan bayi tidak boleh minum kopi ini ya. Dan sudah tentunya produk ini mengandungi sedikit kafein, so kalau alergik kafein pun tak boleh lah nak minum.

Kandungan yang bermutu tinggi seperti:

Belgian Dark Cocoa: Ianya mempunyai rasa dan aroma yang kelasi. Mempunya cocoa polyphenols yang membantu pengedaran darah, menghalang ceoll oxidation, dan menyelaraskan kadar metabolisma badangan (dalam kadar 15%) untuk membakar kalori. Koko ini juga dapat mengawal nafsu makan yang tinggi.

Premium Arabica Beans: Kandungan yang mempunyai kualiti yang tinggi ini adalah yang terpilih. Kafeine yang memberikan pelbagai manfaat kesihat dapat meningkatkan kadar metabolisme dan mempercepatkan pembakaran kalori.

Brindleberry: Ini memang terkenal sebagai :body-slimming-magician'. Kandungan biji yang mempunyai HCA 30% terbukti mengawal selera makan dan boleh menguruskan badan. Telah terbukti secara perubatan ianya tidak mempunyai apa-apa kesan buruk untuk sistem penafasan kita.

Safflower oil extract (CLA): Saffloweroil dapat meningkatkan kadar metabolisme dan mengurangkan pengumpulan lemak yang ada. Kajian telah menunjukkan CLA secara efektif ianay mampu mengurangkan lemak di sekitar perut dan kawasan pinggang.

Kolin pasti mAi Ready Brew yang terbaik buat anda nampak lebih kurus dan sihat. Cubalah ye, tak rugi pun. Sebab semuanya mengunakan bahan-bahan semulajadi dan selamat.

Love,

Kolin Zainal






Tuesday, January 19, 2016

Rezeki di bulan Januari

assalammualaikum & salam sejahtera

Terima kasih  sebab undian kawan-kawan seopis, kolin dapat Anugerah Pekerja Femes hahaha
Tak sangka pulak boleh menang kategori ini. Harapnya femes pasal menda yang baik-baik
lah yer hahah. Happy sebab hari sebelum tu dapat hamper Mark & Spencer, menang lucky draw tu.

Alhamdulilah rezeki 2016 yang happy!!!


Untuk anugerah tu, kolin menang DVD Player yang boleh masuk USB tu.
Bagi Lucky Draw Corporate Lunch pulak kolin menang Glade Air Freshener pulak.
Lepas ini wangi lah rumah kolin kan...Syukur
harap bertahan sampai raya nanti hahahah


kolin pun nak share palazo skirt pants yang kolin baru beli ini.
lawa tak? Nampak macam skirt kan, tapi sebenarnya seluar.
Happy giler..murah aje RM50 hihihi
Tapi ini free size, kalau naik balik badan, tak tahu lah boleh pakai ker tidak seluar ini nanti.
So kena lah maintain diet nampaknya.


Sekali lagi, permulaan yang baik untuk 2016.
Terima kasih semua!!


p/s: abaikan bangla sebelah kolin tu hahahah

Love,

Kolin Zainal

bangla = Asyraf ~ masih bujang, nak no tel, inform ahkak ye...

Saturday, January 16, 2016

Bagaimana cara nak enjoy main layang-layang

assalammualaikum dan salam sejahtera

Pernah ker korang main layang-layang? Kolin masa kecik-kecik dulu pernah la, tapi permainan ini bermusim. Bukan selalu main, tiba-tiba sahaja ramai main layang-layang baru lah
kolin gedik-gedik nak pergi main layang-layang. 

Sekarang dah jadi mak orang ini ajar lah anak-anak main layang-layang. Dekat sahaja dengan rumah Taman Metropolitan Kepong tu, memang tumpuan orang ramai main layang-layang. Dah hujung minggu, masa inilah
bawa anak-anak beriadah. Kasihan penat bersekolah seminggu kan. 

Nasib kami baik, angin memang kuat petang tu. Senang sangat layang-layang di naikkan. So Lisa dan Imran memang happy gila. Tapi bila dah nak tinggi lenguh laaaa tangan nak pegang tempat pemegang tali layang-layang tu kan. Lagi pula dengan angin kuat layang-layang kiri dan ke kanan. 

Nak dijadikan cerita, anak-anak kolin buat adegan yang jangan di tiru ye...






Begini lah cara anak-anak kolin enjoy main layang-layang. Baring dan lihat layang-layang mereka terbang tinggi. Sampai dah lewat petang sayang sangat nak turunkan layang-layang tu.

Takpe nanti kita datang lagi ye anak-anak.
Ini lah bagaimana kami anak beranak enjoy main layang-layang, korang camner?

Love,

Kolin Zainal

Thursday, January 14, 2016

BountiFU Spring Celebration with Po the Panda di Sunway Pyramid

assalammualaikum dan salam sejahtera

Baru-baru ini kolin dijemput oleh pihak Sunway Pyramid untuk melihat sendiri Po Village di Sunway Pyramid. Po adalah salah satu karakter yang terkenal dari siri Kungfu Panda yang mencari kampungnya untuk meraikan Tahun Baru Lunar. Bersempena Tahun Baru Lunar yang diraikan oleh Sunway Pyramid ini. lokasi di LG2 Orange Concourse telah diolah menjadi seperti lokasi yang sama di dalam filem Kungfu Panda 3 di mana Po akan bersatu semula bersama keluarganya. Lihatlah cantik sangat dekorasi yang dihasilkan oleh pihak Sunway Pyramid. Sampaikan kolin asyik selfie sahaja sepanjang event hihih



Dekorasi yang hampir sama dengan yang ada dalam filem ini, siap ada Chinese Temple yang dikelilingi oleh pokok bunga cherry blossom. Untuk meraikan Po the Panda seramai 38 kanak-kanak yang super comel berbaju seperti Panda akan menari di hadapan semua pihak tetamu dan media. Memang comel sangat!!

credit pix to Sunway Pyramid FB
 
 Tak cukup dengan itu aktiviti "lou sang" secara besar-besaran juga di adakan bersempena sambutan tahun baru cina yang makin hampir ini kan. Ada juga aktiviti lagi di sepanjang sambutan macam dough doll making, fortune telling, chinese kaligrafi, cabutan bertuah dan banyak lagi. Siap ada Lion Dance Performance, meriah sangat dengan limau yang diberikan kepada semua tetamu yang hadir.

 credit pix to Sunway Pyramid FB

 credit pix to Sunway Pyramid FB

 credit pix to Sunway Pyramid FB

Buat makluman semua, dua minggu yang lalu Po telah berada di merata-rata di sekitar Kuala Lumpur, PJ, Subang, Shah Alam, KL Tower, Zoo Negara, KL Bird Park dan banyak lah tempat lagi. Ini semua bagi mempromosikan Kungfu Panda 3 yang bakal ditayangkan kelak.


Sekarang Po akan menyambut korang semua di Sunway Pyramid. Kepada kaki shopping anda juga boleh bergambar di boorh yang disediakan dan gambar akan di cetak terus untuk kenangan. Macam yang kolin dapat tu. Boleh simpan terus dalam album tau. Kepada yang suka makanan tradisi cina seperti Beard Candy dan Ting-ting Candy pun boleh dapatkan di sini. 

Menurut Loo Hoey Theen, Senior Manager of Marketing di Sunway Pyramid berkata kita semua selalu mencari tempat untuk mencari keperluan menyambut perayaan. Inilah tempat yang paling sesuai untuk keluarga dan kawan-kawan menghabiskan masa bersama di sini. Pembelian masa musim perayaan memang agak sesak jadi Loo mencadangkan semua buat shopping awal lah untuk mengelakkan sebarang kerumitan kalau shopping saat akhir kan. Takut sesak sangat aje, maklumlah nak beraya semua kena yang baru kan. 


 Untuk 2016, tahun Fire Monkey semua kaki shopping akan dihadiakan anak patung monyet yang sangat comel untuk dibawa pulang. Dari 8- 21 Januari juga sesiapa yang membelanjakan RM1000 dalam 3 resit atau RM800 bagi pemegang kad kredit HSBC, korang boleh menebus patung monyet tu juga. Manakala dari 22 Januari sehingga 9 Februari akan menerima mini Panda blankie untuk dibawah pulang. Tetapi kalau korang berbelanja lebih RM250 dan RM150 untuk pemegang kad HSBC boleh dapat JoyFU peket angpau. Ha...best kan, shopping dan dapat reward.

Event yang penuh meriah ini memberikan kolin kenangan yang sangat manis, sebab berjaya menang Lucky Draw. Alhamdulillah, rezeki satu bakul makanan dari Mark Spencer untuk di bawa pulang. Terima kasih Sunway Pyramid atas kenangan manis ini. 

 Jadi jangan lupa ke Sunway Pyramid untuk shopping, makan dan beriadah. Sunway Pyramid yang meraikan BountiFu Spring bakal menceriakan semua pengunjung mereka dengan persembahan akrobatik lion dance pada hari kedua sambutan tahun baru cina di pintu utama. Layari www.sunwaypyramid.com dan LIKE FB mereka di www.facebook.com/sunwaypyramid

Love, 

Kolin Zainal