Monday, April 28, 2014

tampal lace

Assalammualaikum

Customer yang sama mengunakan lace yang sama
Kolin harap dia suka

Alhamdulillah tempahan masih ada
Rezeki kolin dan anak anak...best!!




Sunday, April 27, 2014

kepsi from OKB

Assalammualaikum

Hari ni okb baru belanja kolin dan kawan kawan makan kepsi hoorayyy....murah rezeki okb

Sedap sangat kepsi belanja 
Terima kasih banyak banyak sebab sudi belanja kolin
Dan kami pun makan reramai lepas dah kenyang, bangun keliling meja dan ucap terima kasih kakak OKB huahua

Budi baik mu dikenang sokmo...yeah


Love uolsss so much
May god bless ....

Friends come and go...
But good friend stay forever...♡♥♡♥♡♥

Saturday, April 26, 2014

baju hijau emerald with lace

Assalamualaikum

Well kali ini kolin memag dah jatuh cinta dengan warna baju ini. Pemilik bagi kolin lace dan manik untuk ditampal so ini rezeki ok...kolin sapu juga. Tapi manik tu agak kureng so kolin buh juga pearl bagi nampak effect soft sikit.
Alhamdulillah dia suka....yeay




Thursday, April 24, 2014

Friday, April 18, 2014

manik baju hijau



Assalammualaikum

Siap baju hijau untuk bff
Dah bagi tadi and she decided to wear it for hari raya
Happy she like's it yeay
Syukur alhamdulillah






Rezeki buat anak anak
Biar susah janji rezeki barkah...

Friday, April 11, 2014

Beijing Part 3

assalammualaikum

so hari pertama makan lunch dulu 
nampak sedap ..tapi pinggan kecik wei..makan macam main pondok-pondok
ni kalau kat Malaysia orang bagi pinggan kecik gini suh makan memang setahun laa kene kutuk kan. 

nasi ala ala pulut

lauk kebanyakkan sayur

ayam dan kacang dan daun bawang gemuk
ini memang lauk wajib sepanjang kolin bercuti di beijing

chinese tea as usual

monopod depan restaurant..hihi

heheh..still have to work out my monopod skill laa..


falling in love with willow tree
di beijing sangat mementingkan feng shui
so memang banyak pokok willow ini membawa maksud
'girl with long hair' lawa sangat..sebab masa kolin pergi ini ending winter to spring
hope to see flowers bloom banyak-banyak laa...

so dah abis lunch bermula lah perjalanan kami membelah kota beijing ..yeah...

adios

Wednesday, April 9, 2014

Beijing Part 2

assalammualaikum korang

well kolin akan cerita serba sedikit aje lah dalam blog ini pasal percutian ini. Sebab ramai sangat STALKER dan nanti macam-macam perkara pulak yang timbul.
Jadinya kolin hadkan cerita dan gambar.
anyway kalau ada yang betul-betul berminat nak pergi dan inginkan pengalaman
 boleh aje email pada kolin at collin3108@yahoo.com. Sedih juga bila ber BLOG ini sebab we can't tell the full story.. takpe..i like to write anyway...
and getting money from Nuffnang..thk you Nuffnang

**************************************

Hari pertama kami bangun awal sebab excited nak try breakfast kat hotel..
nasib kami baik sebab hotel ini menyediakan breakfast halal kepada tetamu muslim
tapi disebabkan tidak cukup rehat kami cuma makan bread and coffee aje lah..
Hotel City Inn ini amat selesa dan bersih. Dekat dengan Tesco, so kalau menginap di sini tak payah susah-susah bawak barang banyak sebab memang boleh dibeli aje di Tesco.

 ruang lobi hotel

disebelah hotel memang ada tempat untuk membeli belah

bermonopod ketika breakfast

di tangga dari ruang makan ke ruang lobi hotel

di luar hotel

sorry lah kolin masih kurang mahir dengan mencari angle untuk guna monopod. Tapi memang seronok sangat guna monopod ketika bercuti. stress free nak minta orang tangkapkan gambar. Best!!

Pemandu pelancong kami Mr. Eric pun dah sampai
Moh kita makan tengahari..our 1st lunch in Beijing woot woot.

adiosss




Thursday, April 3, 2014

trip to beijing - part 1

assalammualaikum korang

haa dah bersarang lama tak update kan..
manik manik pun on the way ni..insya Allah rezeki kolin tuk anak-anak masih ada

anyway kolin dapat bercuti pendek ke beijing, china baru-baru ini..27 till 31 Mac 2014
despite dengan semua spekulasi dengan china gitu gini..kolin teruskan jua trip ini
tapi emel embassy malaysia kat sana dulu lah maklumkan..

jam 7.15 petang flight AirAsia X bertolak dari LCCT ke Peking aka Beijing
ini penerbangan paling lama yang kolin nak tempuh..6 jam!!
alhamdulillah selamat pergi dan pulang..

so kita enjoy!!!

with milah

with khaty

seronok sangat dapat melancong bersama-sama mereka..over excited jemah oiiii

Kolin sampai beijing jam 2 pagi, check in hotel jam 3.30 pagi
terus rest dan tido sebab perjalanan kami bermula 10.30 pagi nanti..

bye zzZZzzzzz