Monday, March 24, 2014

taman labuci


assalammualaikum

baju sendiri..jahit sendiri 
sendiri suka puas hati hihi

jom manik manik..tempahan tuk raya sudah pun dibuka
sekarang ni busy dengan 2-3 helai..its a good start..
syukur Alhamdulillah...
rezeki di tangan Allah SWT..
Syukur

Friday, March 21, 2014

Thursday, March 20, 2014

Beckham & Posh

assalammualaikum korang

dapat gambar ni masa bukak yahoo email last week. Wah macam kerlass tengok gambar family mereka ni kan. Belum ada anak perempuan lagi tu..kalu ada si Paris tu memang lengkap sangat.
Anak-anak mereka ni memang bakal mewarisi 'good look, handsome, gorgeous' features that parent dia ada.  I love to see ur family beckham & posh...happy for you

hensem nya yang sulung tu oiii...

************************************************************

still pray for MH370 


Wednesday, March 19, 2014

paparazzi

assalammualaikum korang

sekarang ni kan semua hp duk canggih-canggih
ada kebaikan dan keburukkan tu gak tau
antaranya aku mangsa 'paparazzi' atau 'si pencuri gambar'

ko tau ler kadang-kadang kut rupa aku ngah hodoh ditangkap nyer
letih la oii nak maintan lawa aje weii
eh lawa ker aku hahahha...
masuk lif tekan sendiri lah nampaknyer aku

ok gambar pertama


ini dia tangkap masa datang masuk bilik aku hantar folder..
bedebah punya pondan..huh
nasib baik lawa rupa aku


yang ni aku punye asyik dengar ceramah di 'paparazzi' lagi sekali
ngan muka kesian gitu..
hampeh..


yang ni memang aku suka sangat
haa lawa kan aku..
kerlass taraf model..hatta di paparazzi pun mampu tampil jelita
sapa nak muntah sila ke sudut sana....mengandung la tuh kann..uweekk..uweekk

kesemua gambar ni kolin dapat di watsapp ler..
group kawan-kawan duk hantar..
terima kasih sangat sudi duk 'paparazzi' i..terasa sangat glamer umpama retiss

sekian terima kasih




Friday, March 14, 2014

monopod

assalammualaikum

korang jangan nak dengki ye..
sekarang aku dah ber monopod ok..haa kehji tak 

aku punya lah bangga beli minatang ni .. yang jadi mangsa budak opis ler..
aku jadikan testimoni..
monopod tu dibeli khusus untuk percutian yang dirancang hujung bulan ini jeng jeng jeng

excited ok..tapi takut gak..
sebab nak naik kapal terbang..doakan lah keselamatan kolin dan kawan-kawan ye
semoga selamat pergi dan pulang..

jum view gambo monopod kolin..


ko tengok senyuman riak aku yee..hahahah
yang ini bersama si katie...
haa tu stalker nak ngumpat ler tu
macam laa aku tak tau eh..


yang ni terover flash ler aku rasa...
hahah ini lah cik puan suzi..


yang ni aku tak pasti..
tapi mak suka monopod ok


our breakfast time yeah...
giler ko monopod ok..kolin meroyan sangat


berakhir lah kisah monopod aku..
semoga percutian yang dirancang ini akan berjalan lancar dan kami seronok yeahhh

sekian terima kasih

****************************
p/s: saya redha dan pasrah dengan segala tuduhan awak..
 Allah Maha Mengetahui...


Wednesday, March 12, 2014

Puisi untuk MH307


assalammualaikum

Semalam kolin ada update kat FB mengenai MH370 tu..
well ada seorang rakan baik telah berkongsi puisi yang sangat indah untuk kolin share bersama

jum kita enjoy puisi...
************************************

Doakan MH370 
Hari ini ketika tumpuan diberi 
Kehilanganmu teruji juga dikeji 
Khidmat cara lama diberi 

Kecanggihan diuji malah dicaci 
ITULAH HEBATNYA WARTAWAN FB
 Berusaha menunjukkan kebodohan diri 
 Beritanya hanya tertumpu di PC setiap hari 

Tiada Perasaan langsung terpahat dihati
 MH 370 Sentiasa dihati 
Hingga kini tumpuan diberi 
Ramai sungguh menunjuk kepandaian diri

 Pelbagai andaian juga diberi
 Orang biasa berkata tak ikut hati 
Org Politik turut tunjuk kebodohan diri 
Bila silap baru maaf minta diberi 
Ibarat otak letak dikaki. 

Yang simpati pelbagai usaha diberi 
Doa dipanjat setiap hari 
Solat hajat tanda kelemahan diri
Tanda insaf pada Illahi 

Mohon pentanda akan diberi 
walaupun Ia mengadap Illahi 
 Kehilanganmu ramai meratapi 
Walau tidak menimpa diri

 Namun memahami empunya diri
Hidup matinya di janji 
Pasti hanya doa mampu diberi
 Kami yang hidup masih tak pasti.

 MH370 Satu dunia berusaha memberi
 Sanggup berusaha berhari-hari 
Hidup mereka tak penting diri
 Hingga tak ingat keletihan diri 
Berusaha tanpa minta pujian diberi 
Sanggup berusaha walau di keji
 Kamu semua wira dihati kami."
 ****************************************************

ermm..please come back MH370
as well as...
 pray for rain..pray for rain..pray for rain...

Tuesday, March 11, 2014

MH307


menahan rasa gulana
tatkala berita di layangkan ke udara
apakah yang sudah berlaku? dimanakah mereka?
bermain di minda semua

lima hari berlalu sudah..
doa dipanjatkan ..kata semangat dikirimkan 
semoga semua waris terus tabah menghadapi ujian

terkial kial menunggu berita
semoga membawa berita bahagia
sebak menahan rasa di dada
adakah MH370 akan ditemui semula...

bersama bersatu  memanjatkan doa
doa kepada Yang Maha Esa
perkenanlah doa kami insan yang lemah kerdil 
permudahkan lah misi mencari MH307

kepada wira negara 
bertahan lah...tabah mencari MH307
semangat kami bersama mu
semoga sampai ke temu




nukilan
5 Sastera 5, S.M (P) Assunta PJ

Saturday, March 8, 2014

8 Mac...Happy Women's Day

assalammualaikum

tak sangka wanita seluruh dunia ada hari untuk diraikan..
untung kann kita..

buat semua pengunjung blog kolin yang suka mahupun TAK SUKA 
i know you stalker hahahhah
Selamat Hari Wanita...
semoga kita semua bahagia dan gembira selalu..






sekian terima kasih

Friday, March 7, 2014

Low Yat Plaza

assalammualaikum

trip kali ini adalah demi milah
milah yang hilang charger laptop ..huh milah
demi ko aku redah ngan si cilik 2 orang ini ke Sg. Wang ok..naik teksi dan monorail
cukup cukup thrill..tapi anak-anak kolin chill aje..
ok aje kami heheheh

excited gile naik train monorail tu..maklumlah tinggi boleh nampak semua..
sampai aje kat Sg. Wang sabtu tu terus berjalan jalan..
sempat milah belanja kolin jam tangan baru..lupa nak snap
terima kasih milah..sayang ko dunia akhirat..
lepas ni belikan aku MK ye hahahhahaha...so berlagak aku..

ok lah sampai Low Yat Plaza terus cari kedai Asus tu..
milah tak mau yang ciplak..mau original maaa
so pergi terus ejen yang ada..RM250 melayang..padan muka ko milah
pergi nangis hujung sana....hahahha..

disebabkan masih ada sambutan tahun baru cina..
dekorasi di Low Yat tu memang la lawa kan..
anak dara aku macam biasa..

Mamy..tolong tangkap gambar lisa..

siap peace..siap gywomi..
iye..aku mengaku..lisa dapat ni semua dari perangai aku ..aiyooo
moh layan lisa..

masa lisa pose ini..ada sepasang suami isteri mat saleh gelak-gelak tengok gelagat lisa..
tapi alisa maisara yang memang mempunyai sikap selamba rupa mamy nyer..
selamba posing tuk kali kedua nya..
eh nampak milah laa di belakang itu hehhehe..tudung hijoo tu ye kawan kawan

haa ini gaya gyiyomi muka ketat..

lepas tu siap babitkan abang nya..

abang dah tahap nyampah ngan lisa tu hahahah...
tapi lisa tetap cool..

pose laa alisa maisara ooiiii...

patung ni pun nak jugak ye...tak ready pun
aku terus snap..mood dengki..
ko nak melawa aje kann huh


ok berakhirlah kunjungan kami ke Low Yat Plaza yang menjual berbagai barang
mak dan abah aje tak jual yer..
lepas tu kami pergi lunch..sebelum maghrib kami dah sampai rumah
maklumlah panas kan..tak boleh nak bawak si cilik kuar lelama..

kalu setakat aku ngan milah mau subuh pun tak balik lagi..
maklumlah sesekali lupa diri heheheh..

sekian terima kasih

Thursday, March 6, 2014

baby arfan

assalammualaikum

sejak akhir akhir ini kolin sangat sibuk ..sibuk merehatkan diri.
manik pun dah slow sikit ..lagipun memang kolin terkejar-kejar masa sangat..rehat lah sekejap dari manik manik ini kan. Insya Allah nanti ada rezeki kita pulun balik hihih

yang ini kolin nak perkenalkan new baby in the house
anak buah kolin yang terbaru..
apa lagi kolin anak beranak tumpang ler..hihihi
ko tau ler..alisa maisara memang nak baby..mamy dia aje dia pemalas nak ber baby lagi oii

rasa macam cukup aje 2 orang yang ada ini..
cukup membahagiakan..
moh layan selfie bersama baby arfan

ini lah baby arfan...masih di hospital time nih..

gambar duk blur..ni lah hp ninetology..huhuhu sedeh

verangan ngan baby orang hahaha

kesian baby arfan jadi mangsa kami..

last but not least..mamy and dotter pose






berakhir sudah ...
sekian terima kasih