Saturday, January 25, 2014

labuci bunga putih

Assalammualaikum

Syukur rezeki manik masih ada
Yang baju warna koko ni milik sahabat baik kolin
Semoga dia suka...


Thursday, January 23, 2014

1st time with Fireflyz

Assalammualaikum

Inilah pengalaman pertama kolin naik Fireflyz di Subang Airport. Selama ini kolin memang naik AirAsia aje sebab senang nak ke LCCT. Naik aje bas dari KL Sentral RM10 terus sampai. Mudah dan senang...so now Subang Airport.

Pengalaman ini direalisasikan bila kolin dapat berkursus kat Langkawi bersama-sama rakan sepejabat. Tanpa melepaskan peluang pada 10 Januari 2014..moh kita naik kapal terbang heheh

Airport yang kecil, best dan senang..
nak cek in pun senang..laluan pemeriksaan juga ok sangat
balai menunggu pun ok sangat
semua ok..penerbangan dari subang ke langkawi dan langkawi ke subang tak de delay. Suasana dalam kapal memang macam bas ekspress tapi selesa. Pramugari ok sangat-sangat, sedia membantu. Pendek kata, Fireflyz memang boleh dibawa ke tengah..
 Bulan 9 ni kolin akan naik Fireflyz lagi sekali in shaa Allah bersama-sama keluarga tersayang ..yeay
moga dapat memberi pengalaman kepada mereka jua..

 kecil aje kapal nyer..dan satu pintu

selfie ye..not selfish

me and suzi..time ni dah nak balik flight 6.40pm
tak delay pun tau...Fireflyz best!!!

beronok -ronok..tapi macam aku aje yang seronok hahaha

hollaback girls..yg sibuk telefon tu mohtipp sangat...


ok dah selesai gambar riak aku bersama Firefllyz..
kata lah batak ke watever ker..aku suka nak share pengalaman aku jer..
anyway memang memuaskan hati..ada separuh kawan-kawan naik Malindo Air. Semoga nanti aku ada rezeki nak try naik itu pula. Cuma aku tak berkenan dengan MAS dan Malindo Air ni, transport nak ke airport tu tak friendly. Lain LCCT dan Subang Airport senang aje weih...

So tunggu KLIA ada transport yang senang nak pergi 
boleh lah cuba naik sebelah sana pula hehheh

adios...

p/s:..can't wait to stand in front of the Great Wall.

Tuesday, January 21, 2014

Taman Metropolitan Kepong aka Taman Layang-Layang

assalammualaikum

Taman yang hanya terletak 5 minit naik motor atau kereta dari rumah kolin. Taman yang super duper besar dan cantik bangat ini memang kadang-kadang menjadi kunjungan kolin sekeluarga untuk beriadah. mainan dan semua aktiviti di sini sangat-sangat best. Terletak di sepanjang jalan MRR2, parking yang sangat-sangat limited menjadikan destinasi ini penuh sesak. Highway pun jem lah sepanjang panjang nyer..tapi bagi kolin naik motor aje weii..sampai sudah hehehhe

Boleh main layang- layang..angin kuat
boleh main rollerblade..best RM5 untuk 45 minit
Boleh bergambar best-best..nice view
boleh makan-makan..semua ada jual jual ok..aiskrim goreng ada..aiskrim goyang pun ada
kaedah poket aje goyang ke tidak ok

semua boleh laaaa...so jum ke Taman Metropolitan Kepong

 taman permainan yang memang kesukaan alisa maisara

kawasan rollerblade

imran yang suka sangat main rollerblade, manakala si alisa asyik nak makan itu ini. konsep ke taman untuk alisa adalah shopping makan!!!...stress mamy

ini selfie mengatai heheh..jangan marah haa

dan lagi..


ok lepas aku  nyampah nak bergambar dengan abang misai ini..aku pun terus p jalan-jalan buat refleksologi. Giler ah sakit kaki aku batu ni tajam-tajam. Phuii

ini lah batu refleksologi..aku ni dah merayap merata-rata..best sangat dah rasa
tapi abang misai ku..

anti sosial spotted!!!
masih duduk kat situ main game kat henfon..apakah!!??

masa sibuk aku tengok orang lalu lalang, kiri kanan, sekali alisa maisara berlari. Tak sempat nak tegur kata jangan berlari takut jatuh. Betul-betul jatuh depan aku dan perut dia terhentak dekat batu. Senak laa perut dia..adess...

kelam kabut aku cek, takut ada luka atau pun lebam kat perut alisa.

kesian dia dah nangis..lap lap...

dah disebabkan semua dah ok..last pic of the day


ok dah maghrib ..jum balik!!!


Sunday, January 19, 2014

PD trip..

assalammualaikum

well as per request sempena birthday imran nak mandi laut..cerita bulan disember 2013 kolin bawak ke 2014...super bz nyah..

anyway ahad yang indah tu kolin sekeluarga bergerak ke PD. dekat aje wei ngan KL bukan jauh benar. tak masak-masak pun memang pergi dan redah aje. lagipun di sana memang dah banyak jualan siapkan duit aje. Kolin sampai dalam pukul 10.30 pagi dan terus booking payung, meja dan kerusi. Sekali sewa untuk sehari RM25. Kalau tuan/puan nak datang kunun nak pakai tikar dan bla bla bla..hentilah niat tu. sebab memang di persisiran pantai PD dipenuhi oleh ulat..ulat yang mengaut keuntungan sesuka hati dema. So tak de ruang untuk kita bertikar seperti dahulu kala yee

Nasi ayam RM5
Kerang rebus RM5

kebanyakkan menu sini memang pukul rata RM5..
sini pun ada coconut shake kalu nak cuba..cuma tak sesedap klebang of course

mandi dan mandi..birthday boy suka lah tersangat...
sorry lah abang..delay sikit..29 disember baru mamy bawak pergi mandi manda
nak buat macam mana kekangan masa..

PD uollsss...cuaca yang memang sangat panas yee

bonding time abang dan adik

my world..my mum...

she is growing up beautifully...

my boo

end of the story..dari pagi ke petang kami kat PD balik KL dah penat giler
yang penting anak-anak kami semua best hatta semua sun tanned hahahha..

so mari kita enjoy!!

Friday, January 17, 2014

Duit..duit ..duit

assalammualaikum

bila dapat watsapp ni dari kengkawan, terpikir ada kebenaran jugak. Kadang kala terasa macam tak adil tapi itulah hakikatnya. Rezeki Allah SWT, usaha aje. In shaa Allah ada rezeki tuk kita. Bukan terletak di tangan orang, tapi tangan Allah SWT.


well said kan..
sama juga yang bawah ini 


hrmm jangan sentap, ini lah peringatan buat kolin sebenarnya
so kengkawan watsapp sila lah berkongsi lagi, agar kolin boleh share pula dengan pengunjung blog. 

semoga sesama kita dapat ilmu yang disebarkan..


Thursday, January 16, 2014

alisa 1st saloon trip

assalammualaikum

selalu amoi lisa ni kolin yang kerat rambut dia, tapi kali ini kolin pun nak pergi salun saja bawak dia. Suruh nyonya tu potong rambut dia, kolin tak bagi dia wash blow lagi. Bagi dia tengok kolin buat dulu. Memang bagus dan pandai ok, diva sangat. duduk diam aje, relak aje dia masa orang tu potong rambut. Well mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan. Sekarang berjalan dengan high heel pulak. Hrmm anak dara sangat sangat...




pandai sangat alisa maisara duduk dendiam..
lenkali boleh lah ikut mamy pergi salun lagi.
yeay..dah ada geng oii..happy

Wednesday, January 15, 2014

Thursday, January 9, 2014

Quad Bday Dec 2013

Assalammualaikum

Kolin super bz sangat sampai berhabuk dah blog 
Sibuk dengan budak naik sekolah bla bla
Kali ni kolin nak share birthday celebration kembar 4
Sama baya dengan imran..how sweet kannn


Dari baju kelabu till the girl holding the balloon tu lah kembar4. What we call quads...sweet kan. Terima kasih mastura azman aka mai menjemput kolin sekeluarga...moga murah rezeki yee

Seronok sangat bila dijemput sebab ini lah time reunion kami assuntarians, time to get crazy haha

Presenting the craziness of assuntarians 


Forever young...


Pose ini sepatutnya kami semua lompat tapi tak menjadi haha


Masa ni semua pok pek nak buat pose apa
dah terasa macam form 5 pulak haha


Kami lah assuntarians


Akhir sekali selfie berjemaah namanya...

semoga persahabatan yg terjalin ini kekal buat selamanya..
Bersyukur dianugerah kawan sebegini. Moga mesra sebegini selama lama lama nyaa






Monday, January 6, 2014

throwback 2013..visit icity with love ♥♥

Assalammualaikum

Bulan 12 aka disember lalu, kunjungan dari adik beradik sebelah suami. Rumah kolin penuh almost 20 orang ok. Bahagia sangat rasa tau apabila rumah kita penuh dikunjungi orang.

So trip pertama kolin bawa ke icity shah alam
Biarlah gambar yang menunjukkan betapa seronoknya trip beramai ramai ke icity shah alam.


Sebahagian dari kami...


4 dari 5 beradik..
my hubby yang bongsu, baju merah no. 3 dari sungai petani, yang sebelah tu kakak sulung dan akhir sekali no. 4 from penang...
no 2 aje takde dalam gambar ini..


Ini lah sepupu ali imran dan alisa maisara
Havoc...riuh rendah


Happy faces of mine


Kak ina sekeluarga


Kak minah sekeluarga

sedar tak sedar kaki melepak di icity tu sehingga jam 1 pagi hihi..semua dah penat, balik tido.

sweet memory of 2013...yeay

Friday, January 3, 2014

manik 2014

Assalammualaikum

Kolin mulakan manik 2014 ini dengan manik baju milah yeay
Harapan milah nak pakai baju ini untuk sesi persekolahan baru berkubur bila kolin tak siapkan muahahaha
Ampun kan saya cikgu kamilah oiii

Akan ku siapkan demi mu milah
Very very soon ya..


Azam baru kolin nak kerja lebih kuat tahun ini
Semoga kolin boleh lebih banyak menyimpan untuk masa depan anak anak serta dapat menyara mama kolin dengan lebih sempurna...insya Allah.

Akhir sekali


Yang ini kolin nak jaga
Kita tutup aib orang..Allah SWT tutup aib kita

Doa doa kan...Insya Allah

2014 please be good to me 

Happy 1st friday 2014 uoollss...