Thursday, November 28, 2013

main bowling suam suam kuku

assalammualaikum

haa ceritera kolin main bowling ini adalah 2 tahun sekali ye
not my game..not my thing 
so kene paksa rela main lah bila pejabat buat aktiviti kelab..why not just to have fun kan..

anyway, my skills is getting better
dengan kekurangan kadar bola bowling tu masuk ke longkang hahahha
terasa macam nak terapkan aje game ini kat anak-anak
mana tau esok lusa anak-anak pandai main..leh jadi macam shahlin zulkefly kann
sapa tau rezeki kalu alisa dan imran berminat hehehhe

tapi memang best giler..
semua sporting habis dengan baju royal purple
malangnye team kolin tak menang uhuk uhuk


 lokasi: Plaza Alam Sentral Shah Alam

tapi yang penting semua berkumpul dan sporting..

enjoice!!

Tuesday, November 26, 2013

Alisa Maisara Graduation and Consert Day

assalammualaikum

Hari Ahad 10 November 2013, kami sekeluarga di jemput ke Brem Mall Kepong untuk hadiri konsert alisa maisara. Dia baru umur 4 tahun, tapi biasalah kalau ke Chinese School memang banyak aktiviti yang di lakukan. 

Seperti biasa alisa diminta memakai costum dan
 mekap awal-awal
kesukaan lah alisa ..hobi dia memang make up ok

Sampai di sana memang full booked tempat..ramainya umat...
penat berdiri selepas try cari tempat duduk gagal...kami melepak lah minum teh di subway. Nak pesan makanan baru lepas lunch..kenyang lagi pulak rasanya.

Alisa persembahan no. 3...kolin dengan penuh sabar menunggu alisa perfome.
tak ingat punya excited ... masa lisa keluar nak perfome kolin tepuk tangan seronok sangat tau. Bangga giler...






I am so impressed. Keyakinan tinggi sangat masa performed. Good job alisa maisara!!



Tahun depan sekolah 5 tahun pulak
semoga anak ini terus cemerlang...aminn




Sunday, November 24, 2013

labuci bentuk kipas

Assalammualaikum

Siap jua baju ini dalam mengharungi demam tonsil
Terima kasih menempah




Wednesday, November 20, 2013

manik tabur

Assalammualaikum

Terima kasih menempah





Demam tonsil melanda lagi
Doakan kolin cepat sembuh ye


sejam di pantai remis

assalammualaikum

kunjungan kali ini adalah 'rescue' buat abang kolin yang kereta bermasalah..
radiator problem. So sementara dia sampai area tanjung karang kolin sekeluarga menjenguk
pantai remis yang memang kami sangat lah suka nak singgah.

Masa kami sampai hampir jam 6 petang dan memang ramai sangat orang..
ada yang bermain layang-layang, makan seafood dan beriadah..
kolin pun beli kuih dan air melepak ler..hehheh

seronok melepak sambil tengok matahari terbenam bersama keluarga
my life is so full to cherish..


cik lisa


awan petang di pantai remis


layang layang...


sea breeze..


hero of my life

life is so short for me to hate a person..
lepas membeli belah, kerang, siput, sayuran kampung 
kami terus menuju ke tanjung karang untuk cara 'rescue..'

yang penting malam ni ..lauk mentarang..yeay..
 sedap nya mentarang!!!!!!


Tuesday, November 19, 2013

Sleep over at Milah's Place

assalammualaikum

pada sabtu lepas kolin melepak rumah si milah
heheh..milah masak lemak cili padi daging
dan goreng sayur bayam.
Kolin macam biasa ayam goreng!! sebab anak-anak sangat suka makan 
terima kasih milah for hosting us!!


memang kerja kami asyik makan saja
sebab hujan di luar, kesian budak-budak menuntut nak main taman depan rumah milah. 
imran sangat-sangat teruja tengok taman yang selapang itu
maklumlah rumah kolin flat kan..so taman yang hado hado sahaja..

lepak dan melepak ..cik huda dan cik anis pun datang
nak celebrate birthday cik anis
kami mulakan dengan kepsi (KFC) yang disponsor oleh cik huda
memang kolin dah pesan awal-awal jangan beli banyak sebab
rumah milah makanan dah banyak hahaha..makan aje kami seharian

tepat pukul 12 malam..lampu dipadam
kek red velvet keluar..yeay..alisa maisara yang melompat kesukaan 
buat pengetahuan uoolss..alisa sangat suka celebrating birthday..dia yang melebih lebih..
ok tak percaya sila lihat gambar di bawah


over kan...lisa yang potong kek!!


hrmm ni birthday lisa ke anis nihhhh


the two best friend...hope it last till jannah
by the way..happy birthday anis!!

 
amoi perasan


red velvet kek yang sedap!
terima kasih cik huda...kami makan besar tu hahahha...

Kami berborak rupa apa sehingga dekat jam 3.00 pagi ..bayangkan lah
duduk berempat..mabuk coke!!!
duduk dan borak dan borak dan borak..never ending story
i hope anis have a superb birthday celebration ye ...

pagi tu bangun..makan nasi goreng..
bersiap balik sebab acara kenduri menanti...

kolin balik terus tido hahahha...
balas dendam malam tadi stay late!!

anyway i have so much fun with you girls..
sayang sufia tak dapat join
next time sufia..make sure you join ok..

xoxo

i love my true friend till jannah..Insya Allah

Monday, November 18, 2013

manik bunga bunga

assalammualaikum

kali ini tempahan dari tawau sabah..
terima kasih zue kerana sudi poslaju jauh-jauh menempah manik dengan kolin.
appreciate sangat....terima kasih banyak- banyak..

syukur alhamdulillah..
  
*ini rezeki saya, tak pernah persoal rezeki awak*

 

Saturday, November 16, 2013

manik baju oren

Assalammualaikum

Selesai jua wedding dress ini
Rezeki 

Terima kasih banyak-banyak kepada yang menyokong hasil seni saya...terima kasih banyak


Saya tau korang 'stalked'...sigh

Friday, November 15, 2013

wordless friday

Assalammualaikum

For you my friend...

piknik di Hulu Yam

assalammualaikum

hujung minggu sabtu lepas punya cerita ni, tapi dah nak masuk sekali lagi sabtu baru kolin nak update. Anyway, hubby beriya-iya nak pergi ke hulu yam berkelah. Kolin yang pada mulanya memang tak nak pergi terjebak jugak. Apa tak nyaa..musim hujan kan..takut kepala air. Pikir yang buruk sahaja tau.

Nak dijadikan cerita siap hubby masak nasi, siap buat kuah nak BBQ siap dengan perkakasan semua kami pun pergi piknik. Singgah dulu di Sri Ternak Selayang untuk beli udang, sotong, ikan dan ayam untuk BBQ. Tapi kolin dan imran malas nak turun. Apa lagi..verangan lah bergambar..



selesai dah lisa dan hubby shopping kami terus gerak ke destinasi...
Malangnya sampai sahaja kami, hujan turun dengan lebatnya..adess 
memang kolin dah mengamuk-amuk suruh patah balik sebab buang masa ok
aku ni baju banyak gila nak manik tau..tempahan tak putus. Crazy!!


hujan ok..tapi hubby nak jugak piknik..
dua beradik yang berpayung (sila abaikan payung itu ye..hahahah. Its free)



melihat kepada papan tanda ini lah yang buat kolin risau sangat
nasib dia kata saja nak melepak dan BBQ
takut 'kepala air' weh..putih mata aje karang


ok..sila baca sendiri!
 

siapkan bara api untuk bakar sotong dan udang


muka seronok hujan totally stop!!..


chef of the day...bakar hotdog dulu heheheh


gambar blur giler tapi tetap nak share
abis makan, 3 beranak ni terus turun mandi sungai, dah ler lepas hujan dan sejuk
kolin malas nak mandi walaupun ada tandas disediakan. Leceh pulak rasanya nak bertukar pakaian dan mengemas lagi. Tapi memang weekend getaway yang best sangat. Semua lepas stress..
Dan kolin pun macam rasa fresh sangat bila balik dari simple piknik nih..

so sesiapa yang pergi simple weekend nature getaway 
sila lah ke hulu yam ye...

Thursday, November 14, 2013

handbag

assalammualaikum


mampooo..haa di tengah bulan yang gerhana ini..
keep calm and buy a handbag!!!...

nak handbag baru weih...


ni XOXO..so in love with red!!

animal printed..yang sangat yummy

elegant sangat kan...woot woot..

black..back to basic..


nak handbag!! please..please ..please..


yang benar
desperado soppink..

Wednesday, November 13, 2013

surprise from ali imran

assalammualaikum

pada 7 November 2013 seperti yang kolin share sebelum ini, ali imran dapat anugerah cemerlang di sekolah. Kolin dan hubby memang tak tahu apa yang ali imran dapat ok. Memang clueless! So pergi lah kolin dan lisa meraikan abang. Hubby ada kerja sikit pada masa tu datang lewat.

Masa pendaftaran ibubapa, Ali Imran kelas 1 Budiman di kotak pertama. Kolin senyap lagi, masih tak faham apa laaaa anugerah yang ali imran dapat nih. Duduk lah sambil berborak dengan mak ayah lain dan cikgu. Sekali ada jiran kolin tanya "anak dapat apa?"...kolin terpinga-pinga ..
"entah lah..sebab dalam aturcara ni tulis dia 1 budiman dan no. 1."..balas kolin

sekali jiran tu kata "ooo ali imran no. 1 lah tu..tempat pertama. Anak saya hawa no. 2"..

Ya Allah terkedu kolin..surprise sangat-sangat
Ini lah anugerah terindah..ali imran capaikan impian kolin untuk lihat dia naik pentas. Dia bagi mamy dia merasa pergi tengok dia naik pentas. Lagi terharu dia bagi kolin bangga dengan dapat
TEMPAT PERTAMA bagi kelas 1 budiman.

Ya Allah...tak dapat nak bayangkan kegembiraan kolin ini
Tatkala nama ali imran diumumkan cikgu penerima tempat pertama kelas 1 budiman.
Mata dah berair, dada dah sebak..tunggu nak mengalir aje

Biarlah orang lain nak kata baru darjah satu..
alah...baru darjah satu..
biarlah..korang kata laa..apa pun

tak tergambar kegembiraan kolin tatkala itu..betapa teruja nya kolin..

anak ini yang sering kata takde 'homework'
anak ini yang cikgu sering mengadu 'tak bawak buku'
anak ini yang cikgu kata 'sangat relak'
anak ini yang kami lihat 'blurrr selalu'

Hari khamis 7 November 2013
anak ini lah memberikan kolin sejuta rasa kebahagian..
terima kasih ali imran sazali..bagi mamy rasa pengalaman ini..

semoga abang terus maju, sukses, berjaya dunia dan akhirat
semoga abang jadi anak soleh yang berbakti pada ibubapa
semoga abang  di lindungi Allah SWT selalu..









Tuesday, November 12, 2013

oh my ferrari !

assalammualaikum

kereta kolin rosak!!
well kereta ferrari dah 10 tahun pun, sayang giler kat kereta ni. Dulu nak beli kan mahal almost 40k dah tu memang laa sayang nak let go. Nak dijadikan cerita, lampu bateri kereta mula menyala dan seterusnya tempreature naik. Kejadian hari khamis lepas kolin tersadai nasib baik dah dekat dengan pejabat. Dan bernasib baik juga kawan-kawan sepejabat yang datang membantu. Seperti biasa pendekatan nya adalah buh air hahahha

Malangnyer balik kerja jadi lagi..kali ni kolin tersadai tepi nkve. Ya Allah lori besar-besar lalu bergoyang ferrari ku. Sejam kemudian suami ku datang rescue..syukur boleh berjalan balik ke rumah. Dan seperti biasa, tambah air dan tambah air bateri. Dan try pusing-pusing kereta ok aje..tak ler pergi bengkel sebab ingat masalah air bateri.

Hari rabu nan indah selepas bercuti 4 hari...hrmmm kereta kolin berasap lagi. Adoi..tepuk dahi lah kan. Nasib kali ini ngam-ngam sampai rumah. So declare esok hari cuti ..sebab nak ke bengkel.


haaa ini lah rupanya ferrari kolin
firstly dia cek bateri tu charging atau tidak...
well bila tak charging..pulling belt dynamo tu rosak ler katanyer
memang nampak belt tu jalan perlahan dari sepatutnya dan disebabkan itu, bateri tak caj dan air mengelegak tempreture pun naik ler.



pukul 10 pagi kolin ke bengkel
dekat pukul 1 tengahari siap ferrari ini dibaiki, dan kos pada bulan yang sesak ini ialah:

RM120 tuk pulling dynamo
RM75 brake pad

jeng..jeng..jeng...pitam


akhir sekali snap lah muka aku yang benggang kene keluar duit!
kena cuti kecemasan!
kelam kabut berkejar ke majlis anugerah anak!
 oh my ferrari!!

Monday, November 11, 2013

beads for gray black dress

Assalammualaikum

This dress is pretty!
suka sangat kombinasi warna yang ada ni.
nak pakai dress ini untuk menghadiri dinner dan dia mahukan kilat kilat di bahagian bawah dada ini. So apa yang kolin buat, ambil basic color yang sama iaitu grey, silver dan putih untuk effect kilat tu.

semoga suka yaa

terima kasih banyak banyak


Sunday, November 10, 2013

bunga labuci putih

Assalammualaikum

Sempat juga kolin siapkan tempahan ini
Tempahan dari orang yang kolin tak pernah kenal hihihi
Ini la rezeki..rezeki yang tak pernah putus
Alhamdulillah

Rezeki cari duit tuk anak naik sekolah yeay


Wednesday, November 6, 2013

proud of you

Assalammualaikum

Kolin rasa bangga sangat, tak tahu nak gambarkan macam mana
Bila ali imran balik dan tunjuk surat ni. Kolin melompat terus peluk imran (hatta masam busuk)...

Gembira sebab berjaya jua impian kolin pergi tengok anak naik pentas. Allah SWT makbulkan doa kolin, syukur sangat.

Buat ali imran, semoga berjaya dan terus berjaya..
Mamy bangga sangat dengan ali imran

Damn proud of you son!