Tuesday, July 31, 2012

SUPER DAD!


assalammualaikum

ini lah hadiah tuk hari bapa yang lepas
so memang papa suka laa sangat
lagi lagi anak anak yang bagi hadiah..
siap kad dan kiss kiri kanan pipi muah muah heheh

haa ini lah anak anak

tapi ceritanya nak cerita pasal hobi mengumpul fridge magnet
so jadinya masa bagi hadiah kat papa tu
mamy dpat letak depan fridge lah sekali kannn
haa bagi hadiah ada makna hahahhahah


tu aje lah yang tinggal nyawa nyawa ikan..
sebab ada nya anak anak kecil ni suka main 
so ada yg pecah..yang bos penah bagi dari istanbul
aduh sayang sekali terbelah dua ko...
yang dari thailand laa bla bla bla

jadinya masih tertinggal yang kome orang nampak ler..
heheh..siap buh gambo ali imran ler...yg banyak nyer 
magnet universal studio singapore tu sbb dia plastik kartun hahah
kalu laa seramik..memang dah meninggal laa magnet tu..

so itu lah cerita pasal hari ini..

fridge magnet ~

manik bunga teh


Assalammualaikum...

ini lah baju sufia hafizah untuk raya nanti heheh
saja buat sweet n simple tuk sufia.harap dia suka lah baju ni nanti

minta halal dunia akhirat ye sue...




terima kasih sangat sangat pada semua yang menyokong ...thx a lot!

Monday, July 30, 2012

manik tabur pink vs hijau


Assalammualaikum

haaa siap baju ni ada lagi 4 helai baju menunggu di rumah
rasanya cukup dah kut tuk tempahan raya tahun ni..
macam tak larat..belum lagi baju sendiri nii
nangis tuuu

ok lah..harap customer kali ni berpuas hati..
minta halal dunia akhirat ye...



sentap dengan orang yang menyusahkan hidup orang lain... lepas tu berlagak tak bersalah..!

Friday, July 27, 2012

bonus + bonus tambahan Selangor 2012

assalammualaikum

nak ucapkan terima kasih kat PM yang prihatin terhadap sermua
kakitangan awam dengan mengistiharkan bonus separuh bulan gaji kepada 
kami semua ...terima kasih banyak..

terima kasih kepada MB Selangor pula yang telah meluluskan bonus separuh bulan gaji 
tuk kakitangan awam di Negeri Selangor ...Alhamdulillah

bertambah syukur dan seronok..MB Selangor mengumumkan bonus simpanan 
RM200 lagi..Alhamdulillah syukur lagi..
untuk yang ini keterangan lanjut sila layari www.selangorku.com

terima kasih..terima kasih..terima kasih


Thursday, July 26, 2012

sekebun labuci


assalammualaikum

well dah penuh labuci tu..sekebun labuci ler
tima kaseh pada ika..heheh..
semoga berpuas hati..
minta halal dunia dan akhirat yee....

 

Wednesday, July 25, 2012

penceramah sempoi!

 Assalammualaikum
hari jumaat lepas pada 20 julai 2012..opis menjemput satu ustaz ni tuk ceramah
well ceramah tetamu ramadhan kalu tak silap
so mula lah ustaz berceramah..
nama ustaz tu kolin tak ingat
tapi banyak laa nasihat nasihat terselit
apa nak buat..apa yang nak diubah..terusik juga perasaan kadang kadang
but in the good way..Insya Allah

tapi dia memang sempoi sangat..dia panggil dia 'ustaz mamak'
memang nampak mai dari penang laa
heheh...comey giler dia ceramah

siap panggil panggil "eh eh he" tepuk tepuk meja tuuu
ibarat kami anak anak kecil di dalam kelas nya hahaha
ye lah ...ada yang sibuk bercakap cakap
dia takut apa dia pesan tak sampai..
dia nak sebar ilmu yg dia ada..
tapi yg penting..dia memang sempoi dan kelakar giler. heheh

disebabkan nak cari perhatian orang..dia berdiri tuuu hahahha

sampai berdiri ustaz ni ..nak bagi kami dengar apa yang dia kata..suka giler..
anyway ustaz..terima kasih banyak banyak
ada jua pesan ustaz terkesan di hati nih..

dan ikut kata dia..dia ada bukak maahad tahfiz
tuk anak anak..ada juga parents yang tinggalkan anak anak mereka
di situ..dah ditinggalkan tak di ambil tahu
kesian anak anak ini...dengar kabar jua...
mak pak budak2 ni amik duit zakat RM200 sebulan tapi tak diserahkan
tuk kebajikan anak anak tu..

ni lah zaman moden cara buang anak
apa nak jadi lah kan...kesian anak anak..
memang niat dah betul..hantar ke maahad tahfiz
tapi jangan lah kebajikan anak tak diambil tau
sihat ke? baik ke?...sedih nya...

anyway..dia menjual barang barang kesihatan jua
sempat lah beli kurma yusof taiyoob dan pil minyak zaitun hheheh

so ustaz sempoi..semoga Allah mencurahkan rezeki melimpah ruah untuk mu dan semoga
usaha murni ustaz membawa seribu kebaikan di dalam membela nasib anak anak kecil ..amin

 kagum aje muka dia kannn




Tuesday, July 24, 2012

rindu

berdesir angin di celah celah daun pintu itu
angin yang masih mencari cari keamatan itu
hati disulam...hati di semai..
adakah itu rindu..

rindu yang tidak akan terungkai oleh lisan
semenjak yang disayangi kelam hilang
hilang dalam pelukan..hilang dari mata dan hilang dari senyuman
yang kaku kini pusara yang masih kekal
untuk diri ku menagih cebisan rindu

insan yang disayangi hanya doa di kirimkan
tapi rindu yang bertamu masih menyelingkar
masih mencari cari resipi membongkar penawar
penawar rindu yang bersarang di segenap ruang

semoga diri insan yang disayangi damai di sana
sedangkan aku masih...
RINDU...


20 Julai 2012....




Monday, July 23, 2012

manik bunga iringan



Assalammualaikum

kali ni saja buat bunga dari labuci dan daun dari manik..beriringan
siap tabur sikit2 manik..look sweet for me
ni semua kat hujung lengan aje...

for Atika Nasrah..semoga berpuas hati..
terima kasih banyak banyak atas sokongan yang diberi
syukur sangat ramai kawan kawan mula menempah manik dan 
mempercayai hasil kreatif saya..
duit poket tambah belanja anak anak...

tima kaseh banyak banyak yee...
*peluk ketat ketat*

Saturday, July 21, 2012

Marhaban ya Ramadhan

Assalammualaikum

Kepada semua pengunjung blog

kawan kawan, sedara mara, wat soo ever..
dengan ini saya mengucapkan

Selamat Berpuasa dan semoga ramadhan kali ini membawa beribu keberkatan
buat kita semua ..Insya Allah..

Mengambil kesempatan juga..menyusun sepuluh jari
kalu ada salah dan silap atau terasa hati selama kolin
berblog sama ada sedar atau tidak sedar...
kepada kawan kawan...jua kolin memohon ampun dan maaf..

Selamat berpuasa sekali lagi!!!





manik bunga serangkai


Assalammualaikum

baju ni adalah milik sahabat ..si milah
harap si milah suka laa p ngajar pakai baju yang dah siap 
siap aku anto tempah..siap aku jahit manik...

Ya Allah..rahmati lah persahabatan kami..
Semoga kami terus bersahabat hingga ke akhir hayat.....



Thursday, July 19, 2012

Riak



Assalammualaikum

perasaan riak...rasanya kalu kita pandai mengaji..
tak perlu riak kut..mengata orang yang tak pandai mengaji

rasanya kalu kita solat awal waktu
tak payah kut nak riak tunjuk kat orang 

rasanya kalu kita selalu buat amalan baik bersedekah
tak perlu bercerita kut

bersyukur yang yang kita dah diberi hidayah
dibuka kan hati
sentiasa di bawah lindungan Allah Taala

terjadinya suatu situasi sampaikan kolin hupdate status FB

"ter KESIMA dengan orang yang suka 
membuka AIB orang lain"

ada lah kawan kawan yang dapat memahami situasi..
terus beri kolin sesuatu yang boleh dikongsi


so kepada orang itu..
saya doakan yang terbaik untuk awak
sebab saya dah tau apa masalah awak..
saya akan cuba maafkan awak ye....doa doakan laa saya berubah
berubah kepada yang lebih baik...






 

Tuesday, July 17, 2012

manik oren tabur


assalammualaikum

well meriah kan oren tu..haa kali ni pemilik baju nak 
tabur dan simple..so jadinya ini lah..
tiga warna manek ni kolin satukan atas baju..
semoga pemilik berpuas hati..

.......ada 4 helai lagi....uuuwaaa

Monday, July 16, 2012

Cherating - Part 3

Assalammmualaikum

dah pagi..dah tiba masa check out jam 12 nanti..
so terus tuju ke breakfast dulu lah..
breakfast yang hado hado..kalu kome tanya aku ler
tak meriah pun..anyway alhamdulillah janji ada

ni yang aku makan ler

lisa dan imran makan cornflakes..

mulut pok pek pok pek

budak kecik ni pun sama ajee...pok pek..

selesai makan sarapan jom ke tepi pantai 
ikutkan masa makan lagi masing masing tak sabar nak ke pantai nak ke pool
tak menyempat nyempat...macam ler lari pool tu kann


selesai aje makan kami terus ke pantai..melepak
cuaca dah agak panas pun..tapi nak gak p pantai..nak main pasir kata imran..


haa kan tengok gambar..memang betul2 anak aku main pasir aje lah kejenya
seronok sangat main tanam tanam mainan ..hehe 
kalu hilang nanti nangesss jaga laa ko ali imran ...

captured by ali imran..

natural born swimmer...

dan akhirnya selesai semua penat lelah kami pun check out lah 
dari Suria Cherating Beach Resort..
hotel yang dipilih untuk destinati kali ini..

so perjalanan kami pun diteruskan ke Kemaman, Terengganu 
untuk makan tengahari tu ..so sempat lah merasa sata dan lauk pauk ganuu
dah selesai makan..kami pun terus bergerak balik

sempat jugak la singgah rumah abg ipar di kg. awah jengka..
siap makan malam bagai bagai..jam 9.30 malam kami bertolak balik ke 
Jinjang Utara..memang letih sangat..
tapi sangat bahagia dapat meluangkan masa bersama anak anak..

so sila kan melancong heheheh ...
dalam negeri yee....hahahha

Saturday, July 14, 2012

Cherating - Part 2

Assalammualaikum

dan apabila dah penat kan..
so its dinner time..malam tu kami ke kuar dari hotel dan terus 
ke kanan..arah ke cukai, kemaman..haa dekat border ganu ok
sangat mengada kann 
nak makan seafood lah target nya

so jumpa restoran ni..banyak banyak yang kami lalu..
ini yang kami nampak senang nak parking dan menarik sikit
 so kami pun pilih la hidangan yang nak dimakan

1st sotong besar..buat goreng tepung..2 ekor hanya RM19


dan kedua..ikan putih besar ni..tak ingat nama dia
hanya RM23 sahaja ye..memang besar lah..puas hati dan fresh sangat sangat


sib baik sempat snap hahaha tu pun dah kene belasah separuh tu..
ni ikan bakar la...sebab ada order sup tulang ...

so yang ketiga macam biasa kerang bakar..
tapi dema bakar basah..terasa halia bla bla..n sedap laa


lapar tak tengok lauk pauk..sementara tunggu tu sempat lah order 
keropok..mana leh lepas kan sini banyak giler gerai jual keropok
di sepanjang jalan ada..so memang kene makan ler kann

sebelum sempat makan ..alisa maisara yang memang kepenatan 
tertido..so dia tak makan langsung..hanya minum susu sebelum keluar 
lepas maghrib tadi..dia memang penat sebab main pool beriya riya..
kesian anak mamy

tu tengok baru nak makan..tertidurrr

anyway..makan semua ni hanya lah RM62 sahaja..memang cukup meriah atas meja
sangat berpuas hati..makanan laut yang sangat fresh..

selesai makan kami pun ke gerai keropok losong..beli 2 plastik..
sebab kat hotel ada peti sejuk so bole simpan
ingat nak makan yg rebus punye hehehhe mengada
last sekali balik hotel kul 9.30 malam bilik dah gelap
semua dah tidurr...akibat penat yang teramat sangat sangat sangat

so nantikan Part 3 ya...

cherating in the morning

MARINA BAY SINGAPORE

assalammualaikum

well additional to my FM collection ok!
all the way from Singapore..Marina Bay Singapore
memang dekat tapi mampu ker aku nak duk hotel super meriah tu kan...
siap pool at the roof top ok!
waa feeling hindustan...jakun jap.... 

anyway this one a big big thank you to my dearly boss
thank you thank you thank you..
million million..
haa dah rupa membodek pulak nih hahahah
this is how i expressing that i like it so much..

suka sangat ler...harap satu hari nanti kolin boleh
stay kat hotel tu lah..semalam pun jadik laa heheh..
hari tu pi Singapore tengok dari jauh aje tau...sedehhh




Thursday, July 12, 2012

NOSE ....cleareance stock!


assalammualaikum

haa nampak banner tu..so apa lagi serbu..hahahha
sales ini bermula pada 11 Julai sehingga 15 Julai 2012 kalu tak silap kolin
serendah RM10 bole dapat barangan NOSE di sini..sangat ok kan
lagipun dah nak raya..so berjimat cermat sangat sangat bagus 
betul tak?

apa lagi lunch hour kami pun pergi terjah lah warehouse ini
tak melepaskan peluang ok memunggah barangan di sini
sampaikan ada pengunjung tegur kolin ok

"wow pandai nyer memunggah!" hahahha
kolin balas "expert!" hahahhaha
tapi memunggah aje expert ye...menyelongkar tak pandai
yang pandai menyelongkar penyamun tarbus tu aje..huissh..sempat lagi aku

so pungah pungah ..sempat lah rembat barang sikit2
sebab duit dah nak surut huk huk huk
apa lagi...meh tengok gambo hahaha


jangan jeles ya..semua ni hanya lah RM90 sahaja..ok ler tu
bajet pun berabis RM100 aje...lagipun tak guna tamak tamak
jualan begini selalu ada ajee hahahah

so detail barangan di bawah

wrislet kuning (tuk mak aku cik timah ye) RM20
wrislet besar putih RM20
sling bag envelope hijau putih tu RM20
kasut hitam 3 pasang satu RM10 

haaa itu sahaja...
so sesapa nak pergi masih sempat lagi..
silakan laaa berabis hahahahha

lupa important note..nak tau alamat warehouse ni
sila surf www.shoppingnsales.com


adios


Suria Cherating Beach Resort - Part 1

Assalammualaikum

7 - 8 julai lalu kolin sempat bercuti sekejap lah bawak anak anak
kali ni ke pantai timur daerah cherating 
kami menginap di Suria Cherating Beach Resort, Pahang hehehhe
bilik sangat ok..selesa bilik besar lah..masih boleh muat tuk budak budak 
main kat tepi tu..
anyway seaview lah sangat..tapi tak nampak sebab dilindungi pokok pokok
rasanye pihak hotel kene tukar..jangan kata seaview lah
seepokok! hahhahah


ha tu gambo bilik view dari atas katil ..hahah sebab dah penat sangat ler
petang tadi sampai kul 4.30 petang anak anak terus terjun kolam
dan mandi laut...penyudahnya mamy yang bengkok..

masa perjalanan ke hotel ini memang banyak gerai yang jual keropok losong dan sata
tapi tak sempat nak singgah lagi 
rasanya ada masa nanti kut..

hotel ini sebelah hotel impiana ..3 star
bagi kolin memang ok sangat lah..murah dan selesa yang penting 
jum kita view gambar hotel ini


tu bilik hotel nya..takde balkoni...
hotel ini hanya setinggi 3 tingkat sahaja
apa yang kolin perhatikan hotel ni sesuai tuk buat team building 
kalu berkursus lama lama macam tak ok sebab jauh dari 
jalan utama..so susah gak ler kalu nak membeli apa apa


keadaan kolam renang yang agak ok
tapi macam kotor sikit mungkin sebab ada pengunjung ke laut
terus terjun ke kolam ini kann
so kotor la sikit..dengan daun daun yang ada
maklumlah kolam di tepi laut ini banyak pokok..
angin pulak kut..so kekotoran yang ada exceptional lah..

ada kolam untuk orang dewasa dan ada juga kolam untuk orang dewasa

 we are happy happy in the pool

bukan anak saja happy..mamy pun tumpang sekaki
best masa bercuti dapat rehatkan mata dari manik manik hahahha
lepas ni balik hadap ler manik lagi aku kann

ok berbalik pada hotel..hotel ini memang dekat la sangat dengan laut
tak payah susah payah..kuar dari pool terus ke laut
tuk main pasir bla bla bla
tapi keadaan ombak sangat kuat..tak berani 
tak sama macam PD di sini
so jadinya kami hanya bermain di gigian pantai sahaja lah

 ali imran dan alisa maisara

 bonding time

sangat best..sangat seronok..kami main main main..
sampai lah ke senja...so time to balik bilik dan bersiap tuk dinner...

so nantikan Part 2 
Jinjang - Cherating - Terengganu-Kg Awah Jengka - Jinjang...

adios....








hati masih sakit bahana orang kurang ajar