Monday, April 30, 2012

manik hijau

assalammualaikum

haa kali ni customer ini 1st time try tempah ngan mamy
semoga dia puas hati lah dengan hasil kerja mamy kali nih
sebabkan dia nak separuh dari besar lengan tu..so mamy buat manik rapat rapat
dan diselang selikan dengan batu hijau, kuning dan biru tu

harapnya mimi suka lah baju yang bakal dijadikan baju raya ini
hrmm masih ada 2-3 helai tempahan manik tu..
semua tuk raya kut..syukur alhamdulillah
walaupun kerja ni buat sambilan memang bole mendatangkan hasil

dan wang upah kali ini mamy kumpulkan untuk beli rice cooker baru
memang tak mahal pun bole beli anytime
tapi saja nak beli rice cooker baru pakai duit manik
macam best aje..bile dapat upah beli barang
bila tengok barang tu..terasa tu macam beharga sangat sebab 
hasil titik peluh atas kepuasan orang

sekurang kurangnya saya berusaha tambah pendapatan dan ekonomi kan
so tak mau citer panjang panjang..moh nak share manik kali ini..
semoga mimi suka!


ok tak hasil tangan kali ini
kalu ada teguran bole lah bagitau mamy..at least bole mamy perbaiki kan hehehh
anyway tima kaseh yang mengorder dan mempercayai hasil tangan mamy..

thank you

nota kaki: tempahan raya sudah mula dibuka ...


   




Saturday, April 28, 2012

DOVE ~

assalammualaikum

bebaru ni saja merayap kat watson seksyen 18 shah alam tu
hrmm pusing pusing...hati teringin nak cokelat
sekali nampak yang ni...


aku ingatkan sabun dan shampooo aje jenama ni
selalu mamy setia ngan satu brand tu..hrmm kali ni mcm menarik tul aa 
cokelat ni eh..
mamy memang suka milk chocolate tak suka ade nuts and raisin..
so memang perfect for me...

hrmm bile dah makan kan...so rich lah rasa cokelat dia..
sedap laa pulak..harga pun bole tahan ler..haaa
macam menarik dijadikan bahan suka suki tambah lemak di badan ni hehehe

posing ala ala manja bersama dove hahahha

dan bagi kesimpulan nya..cokelat ini memang akan jadi mamy 
punye bahan ler kalu merayap rayap di watson tu lagi
absolutely sedap ok..go and try it hehehe


so jemput makan semua!

Friday, April 27, 2012

big cake!

assalammualaikum

haa hari ni jumaat lagi..so ada lah buat celebration kat opis ni
mamy ditugaskan bawak kek lerr....sambutan peringkat jabatan kann

so apalagi bajet rm100 sahaja..nak kek untuk 90 orang..hrmm
pening kan...kalu di luar 2 kg aje dapat kut..sebijik kek rm50 kann

kalu memikirkan perut "ikan paus" memang tak cukup...
sebab penah beli 3 biji secret recipe pun berebut..hrmm

penyudah order ngan jiran..dia homemade..kek coklat moist.
berat nye almost 4 kg..dan harga memang RM100 ...cantek..
saksikan "kesedapan" kek ini okkkkkk



ok semua dah tengok kan..kek tu tadi..memang sedap nok
semua puji hasil air tangan jiran mamy ni..terbaeekk
dan paling amazing..cukup untuk semua orang makan tau...
bagus kann...

so penyudahnye setelah 45 minit di buka untuk di cekikk


tu laaa penyudahnyer..nak order email mamy collin3108@yahoo.com..
saksikan sendiri ye.

sekian terima kasih






Thursday, April 26, 2012

feri pulau pinang

Assalammualaikum

cuti sabtu ahad lepas dapat lah kami ke penang sekejap
saja melawat akak dan abang ipar kat sana..
nak cerita pasal feri nih...terminal feri yang usang nih

no. 1 ~ tiap kali kami naik mesti anak anak tido 
no. 2 ~ sebab selalu kami sampai penang lewat malam dan kuar lewat petang..
no. 3 ~ kami mmg suka naik feri tu ngan kereta hehehhehe 

nak dijadikan cerita kali ini kami bertolak balik tengahari
so memang anak anak tak tido so memang mereka teruja lah kann
naik feri besar heheh

tengok aje lah gambar alisa yang penakut ini

papa tattutttt~

macam biasa mulut ali imran tak berhenti henti bertanya..dan alisa tak berhenti henti tatut tatut.. (takut) hehehe. biasa lah budak pelat 3 tahun ni kan..

tengok laut pun tak nak..tatuttttt

imran memang sempoi..suka menda menda gini
alisa again and again...tak malu lepas langsung..

anyway apabila dah nak sampai seberang sana..dia akhirnya 
chill sikit..so dapat lah gambar alisa tunjuk "good" heheheh

cer tengok muka dia..mcm x pueh ati ajee kann

dan akhirnya papa and mummy captured by ali imran


adiosss penang !






kasihan danish...


kenapa lah ada manusia yang kejam sangat macam ini.
kepada semua ibu dan bapa tunggal kalu nak mencari pasangan baru
biarlah mereka sayang dan kasih kepada anak kita..jangan lah biarkan
anak tak berdosa jadi mangsa orang sebegini

apa hak dia nak dera danish..tengok laa keadaan danish yang kritikal sekejap
lebih menyayat hati..tangan nya mungkin lumpuh..
tubuh kerdil dah buat pembedahan..tiub tiub berselirat...

kepada ibu pada danish tak perasan semua tu...tak perasan ker anak yang
dikandung dia 9 bulan 10 hari di dera oleh orang yang tidak berhati perut

terlantar anak tak terdaya ni..kami yang di luar ni sakit hati lah tengok 
baca kat surat khabar dengar tv dan radio cerita sebegini
tolong laa ...tak mau dah Malaysia ada cerita sebegini
buat malu..negara melayu...negara islam
perangai mendera anak anak..buang anak..
sedeehh..

nota kaki: saya benci orang yang dera dan buang anak huh!








Tuesday, April 24, 2012

Ikan Terubuk Sarawak!

Assalammualaikum

well citer banyak pun tak guna..semalam kawan kawan opis mamy
baru balik ke kerja daripada lawatan ke sarawak
seperti biasa mesti kirim kan..kalu tak kirim..
hrmm orang gila ajer kut tak kirim ahhaha

nak dijadikan cerita mamy pesan kat dia RM10 ikan terubuk
so apa yang dipesan dah sampai iaitu 3 ekor saiz sederhana
so apa lagi..ini lah dinner kami malam ni kan

heheheh 

 ini lah ikan terubuk!

so masak nyer sangat simple..buat mamy and hubby..
lauk ini memang dah cukup sangat tuk makan malam
so mula mula potong bawang kecik dan besar banyak banyak 
secukup rasa..

then potong cili merah dan cili padi 
haaa tu pun secukup rasa..
so terus goreng ikan tu..sisik tak yah buang tau
tu yang ranggup kalu makan 
krung krang ..krung krang..so sedap ok

anyway dah siap semua tu...ikan pun dah garing kann
so angkat ikan buh dalam pinggan
masuk kan lah cili dan bawang mawang tadi..goreng goreng..
angkat dan tabur atas ikan..marvelous hahaha

ni kalu bulan pose memang pembuka selera yang amat amat ok..
terima kasih dilla..ini memang mengubat rindu kami yang pernah melawat 
sarawak pada 2007 dulu..memang kalu sapa yang pergi sana
mamy tak pernah lepaskan peluang nak kirim
bukan banyak dapat seketul dua pun jadik laa
gian tau ikan nih...kalu di sabah ianya lebih kering..
so tak brapa kick laa kann

 melawat kampung budaya sarawak

so harapnya lepas dapat lah ke sarawak lagi
nak makan pucuk paku istimewa tu..mee kolok terutamanyer
memang makan makan aje lah kerja aku kan..
kalu tak makan bukan nama cik kolin aite..

so jum makan terubuk hehehe
sampai tak sempat snap gambar semalam lepas masak
sebab masing masing dah mengadap n terus ngap ahahhah

so ..burrppp alhamdulillah.. *wink*



Monday, April 23, 2012

manik mutiara vs kristal


assalammualaikum

well..ini lah hasil terbaru mamy..saja sulamkan manik
dan mutiara sebab sekarang kan banyak inspirasi gelang kan
so selang seli..bila dah siap..nampak macam boring so mamy 
pun terus bubuh kristal bagi nampak lip lap kan lagi baju nih

anyway lepas dah naik batu ...taburan manik dan labuci 
melengkapkan gaya kain sari ini

dah digayakan ke majlis perkhawinan semalam
dan sangat vass hehehhe..

happy happy happy

nota kaki: dah bukak tempahan tuk hari raya heheheh

Friday, April 20, 2012

jumaat !!

assalammualaikum

Jumaat yang indah kannnn 20 April 2012
indah nyer jumaat ini..selain penghulu segala hari
jumaat adalah sangat seronok apabila rehat lama hehehe
dan jumaat adalah petanda esok mamy cuti rehat 2 hari bersama family...

haa nak joget japp hehehe

bayangkan mamy di tepi beach ituuu

haaa esok bole bangun awal awal naik basikal 
pergi makan breakfast ngan anak anak..heheh
leh kemas kemas rumah, kerah tenaga abang dan adik buat kerja rumah heheh

eh bukan nak dera..cuma nak ajar buat kerja
apa yang penting KERJASAMA kannn
so kena didik anak anak kecik dari awal
buat kerja rumah, tolong ibu bapa dan berdikari yeee

at least nanti dah besar dah berbini or belaki
tak menyusahkan orang betul tak..mak ayah adalah
cikgu pertama di rumah...kannn pendidikan awal

tapi..jumaat ok..nak p melepak ngan my BFF ok
kali ni nak p dekat dekat aje..sbb BFF i sakit lutut hahaha (mak jemah kann)

gembira adalah kuih bewarna pink hehhe

so hari jumaat hari gembira buat mamy ok

so moh happy happy
(sambil menari salsa)


Wednesday, April 18, 2012

trip to Singapore

Assalammualaikum

jom ramai ramai kita ke Singapore
naik bas ala ala rombongan cik kiah
sangat murah weh..RM270 siap bas, tiket masuk
Universal Studio dan bersiar siar di hot spot
di Singapura

Jangan lepaskan peluang ini ..mari ramai ramai ok

adios


Tuesday, April 17, 2012

char kuey teow!

assalammualaikum

waa kali ni a BIG thank you to huda sebab bawak balik sos char kuey teow ni 
dari penang..waa kelass ko nyah! memang superb
botol ni bole buat sehingga 15 hidangan tau!
so bermula laa rumah kami mempunyai chef kuey teow sendiri heheh

hanya RM8 sahaja
muslim produk tau! orang kedah buat...

so nak dijadikan cerita kami suami isteri pergilah ke seri ternak di selayang
haahaha membeli barang barang nak masak char kuey teow nih..sbb
makanan ni memang menjadi kegemaran ali dan alisa
termasuk kami juga

so nak yang sedap kene cari yang kecik kecik 
kuey teow nya..baru sedap tau..ori char punye heheh
so beli kerang 3 kilo, udang sekilo, taugeh..kucai x beli
sebab selalu ketepikan aje tak makan pun kann

so balik xtvt merebus kerang bermula..kome bayangkan
aku berdiri kopek satu persatu buh dalam pinggan 3 kilo kut
dah macam nak buat rendang dah wehh..keletihan ..
tu semua sebab sos ni (tak guna punya HUDA hahahha)

 kerang yang direbus

so siap semua dah dibersihkan
tukang masak import pun dipanggil untuk jayakan misi ini
well ...siap sedia ya semua

api kene panas tau..
mula mula masukkan minyak
then masuk udang sesuka hati
then masukkan kerang rebus 
masak masak 5-10 saat 
then masukkan kicap yang telah dicampur air tu
kicap tu 2 sudu dan air 14 sudu ..kira betul betul ye nak..

then masak..masak..masuk kuey teow tadi
masuk juga taugeh
goreng goreng..ketuk ketuk kuali sikit 
dan ..lihat sahaja gambar di bawah ye ..

super delicious char kuey teow homemade is ready!!!!!

sedap sangat ok...
so kami me-repeat dah beberapa hari ni 
sebab anak anak asyik request..tak berkesudahan..

akhirnya kerang tu lebih banyak kan
mamy buat masak sambal kerang hahahha
sebab dah tak lalu dah char kuey teow hari hari tau..

so pergi penang cari sos ni tau..

nota kaki: rasa aman lepas private kan blog nih ...







Sunday, April 15, 2012

manek buat sahabat...

Assalammualaikum
akhirnya siap juga jahitan manik simple tuk sahabat mamy ni
kain pada baju ini mamy dan kawan kawan hadiahkan pada
majlis perpisahan yang lalu
jadi kain ni dia mohon mamy hantar pada tailor biasa (kak mun eh)
so bila dah siap ..mamy pun buat la manik yang sangat simple
khas buat sahabat ku
sori ya sufia...manik nya sangat simple
sebab kebelakangan ini mamy sangat bz memasak pula
heheheh...harap sufia suka
sufia sekarang dah sangat gembira
mamy tumpang sekali
dulu penuh dengan stress now dia lebih happy
sangat bagus untuk dia hehehe
anyway ...sufia..hope suka ngan manik simple mamy ni..
jum kita view sama sama



 



Saturday, April 14, 2012

hujan

dengar guruh di langit
dengar air di atapan
semua itu petanda hujan

hujan membasahi bumi sekali
bumi yang telah lama gersang dan tandus
hujan yang mengiringi noda noda kehidupan

deraian hujan bagai mengiringi hati
hati yang selalu basah dan hiba
kebasahan yang tidak pernah kering
hati kecil nan merah milik manusia kerdil

kerdilnya tubuh manusia itu cuba memahami hujan
hujan yang turun di senja hari
sesungguhnya ini adalah kurniaan Illahi
manusia menerima dengan sepenuh hati

seakan hujan mengerti maksud di hati
hati yang tidak pernah sunyi mengerti
mengerti kedudukannya di mana kini
seakan mengerti rahsia hati

biar lah hujan turun selebat lebatnya
selebat sedih di hati manusia
dengan kejam di syaki pendusta
semoga kebasahan ini mengubati jiwa lara

jiwa lara ini sememangnya kehibaan
hiba nya hati seorang manusia

nota kaki:
ex 5 sastera 5
Sek. Men. P Assunta Petaling Jaya

alisa maisara and ali imran ...

assalammualaikum

hari ni bangun pagi..kedua dua anak saya kat tepi saya...
suami..ntah ..hahahhaha...
bahagia sangat rasa...sebab kalu tido malam sorang anak di sebelah kanan ..
yang anak dara suka tido di celah kaki saya...
dah itu bermaksud saya tido statik sepanjang malam
sebab kasihan kan anak anak yang suka tido berbantalkan
badan saya...tapi saya suke

nikmat ini akan berakhir dalam beberapa tahun kann
so saya nak gunakan apa yang saya ada sekarang ni
sehabis habisnya...saya nak kenangan saya ni sebagai
seorang ibu..mamy..jadi yang paling terbaikkkk

ye lah..esok ali imran dah bujang..
for sure ada bilik sendiri..dunia dia sendiri
alisa maisara jua...kann betul tak?
sape yang dah ade anak yang sudah meningkat dewasa
pasti faham apa yang mamy maksudkan..
semua tu pasti berubah ...hilang...kemanisan tido berasak asakan dalam satu katil hahahah

ali imran dan alisa maisara...kebanggaan mamy
semoga menjadi anak yang soleh dan solehah
dipermudahkan kan urusan mereka, terang hati dalam pelajaran
dan menjadi anak yang taat pada ibubapa dan agama...

yang masih tidak punya anak..jangan give up!
ikhtiar banyak banyak..semoga anda mempunyai
anak dan melalui pengalaman ini...

keseronokkan yang tidak terhingga...
terubat hati setiap kali bersama mereka..mamy bahagia

nota kaki: sangat dapat mengubati hati ini yang dilanda keresahan dan
kebingunggan setelah di "salah erti" oleh orang orang yang suka mencari
salah orang lain. takde privasi ker kat dunia nih..sigh






Friday, April 13, 2012

peringatan tuk diri sendiri

To remind you and me...(tq mayang)
 "sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa; dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain." 
Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa; dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (Jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertaqwalah kamu kepada Allah; sesungguhnya Allah Penerima Taubat, lagi Maha Mengasihani. (Al Hujurat:12)


nota kaki: hanya tuk perbetulkan diri saya sahaja..

Thursday, April 12, 2012

TSUNAMI

Assalammualaikum

smalam cuti..PERTABALAN DIPERTUAN AGUNG
DAULAT TUANKU

seronok cuti..kami pun buat BBQ di rumah mama..
kami perasap lah flat smlm..tengah sibuk sibuk
duk makan ayam bakar lebih kurang 3.45 petang
flat kami bergoyang

kami di tingkat 6 flat desa sepakat, taman sri manja
terus padamkan api BBQ berlari turun ke bawah..
takut sbb umah kami lantai bergoyang...

ini lah pengalaman kali kedua kami
pada kali pertama pada 2004 di kota damansara...
masa 2004 banyak gegaran susulan dan flat di seksyen 8 tu 
diatas bukit. Bayangkan lah jam 2-3 pagi kami di bawah flat
arahan pihak berkuasa yang takut apa apa terjadi 
akibat gegaran 

dan semalam 11 april 2012 gegaran 8.9 di acheh
mengoncang rumah kami sekali lagi
bergoyang....takut bukan kepalang

meluru kami menuruni tangga...memang lah 
apa yang kami rasai tu sedikit dari orang di acheh 
tapi memang takut...perasaan tak tau nak kata apa

anyway semua amaran tsunami di tarik balik
dan semua keadaan pulih seperti sedia kala

kami bersyukur sangat

Ya Allah, lindungilah kami semua...

 Earthquake Japan Tsunami

 

Wednesday, April 11, 2012

manik bertaburan...

Assalammualaikum

dah lama diam bab manik ni..hari ni 
mamy saja gatai tangan jahit manik..maklumlah nak p meeting
puspanita kann heheheh
tu apa lagi melaram

baju kurung moden ni mamy buat keras kat bahagian tangan
satu senang nak buka lengan tu apa apa hal kannn
satu lagi mmg gatai nak bermanik

so tengok manik tabur yang selalunya mamy expert bab nih
mamy saja gabung merah dan hijau..
semua ni promosi nak raya kann

sebab biz manek mamy akan sangat bzzz 
time nak raya lah..masa tu semua nak glamo heheh

so enjoy the maneks aite!






Tuesday, April 10, 2012

Aaron Aziz

Assalammualaikum

Tahniah atas kejayaan lelaki kacak ni..waa memang untung lah menang kan
Tahniah Aaron..rezeki anak anak kutt 

gambar ihsan dari OHBULAN!

apa yang tak sedap lepas cik abang ni memang
kununnya dia bukan warganegara Malaysia..

well kalu dipikirkan balik memang laa kan..
dia adalah warga Singapura..tapi dia berkarya di sini
bukan setahun dua.lama kut..
dia juga yang banyak menimbulkan minat warga Malaysia ke panggung

tak dinafikan anugerah sebegini adalah tuk artis Malaysia
yang mana adalah warganegara..

tapi Aaron Aziz dia berkarya di sini
so kalu dia jadi paling popular kannn....apa kes??

takpe laah abg haron ...dah menang pun
peminat semua di sisi..Insya Allah..semua yang baik baik sahaja ...

yang mana tak puas hati tu..mohon tunggu tahun hadapan 
undilah artis anda yer...

TAHNIAH AARON!

Sunday, April 8, 2012

stalker aka penyibuk

Assalammualaikum

Mula mula ko perasan
Aku tak faham kenapa
Baru aku perasan ..ko mmg perasan
Abis abisan ko pertahan menda
Menda yang bukan hal ko
Hal yang memalukan ko sendiri

Dah abis ko stalker fb aku
Aku remove..coz I am soo over with u
But then makin berbakul ko caci maki
Tapi 'ade aku kesah'
Sebab aku tak perasan sendiri
Macam ko yang selalu perah santan

Stalker aka penyibuk
Sudah lah tu
Dunia aku banyak di luar
Bukan di kepompong itu saja
Aku sedaya upaya let it go
Sebab ko memang buang masa aku

Kalu dah suka makan cili
Cepat cepat minum air
Minum air coke bagi cepat lega
Haaaa kalu dah lega...
Duk diam diam n pikir panjang panjang

Silap silap bawa ke mati dosa
Dosa kering sebab suka maki aku

Aku memang dah mmalas nak layan
Layan orang macam ko
Sebab akhirnya aku rasa aku menang
Menang sebab aku dah kata
Aku mmg tak kesah ngan ko

So jaga diri
Diri sendiri agar tak disakiti
Disakiti di kemudian hari

Adios nyah...

Friday, April 6, 2012

skirt lycra

Assalammualaikum

Suka pakai skirt labuh ala ala princess
body memang boleh masuk aje menda menda free size

moh shopping kat 



hehehe..sesekali terasa mcm yuna atau hana tajima..bole jer kan.. *wink!

Thursday, April 5, 2012

PRADA phone....smug

Assalamualaikum

baru baru ni dapat email..waa hati mamy dengki
tengok la betapa elegan nya phone nih
dengki laa sangat ok..dengki dengki dengki
 smart giler..yang aku punye Iphone pun dah sebulan lebih masuk workshop
tauke kedai pun takde call kata dah ok ker belum ker..
hadooiii..tu dah kene brapa ingit laa agaknyer tu kan..hampess

patah balik pada PRADA nih..nama pun dah gah..moh 
tengok betapa "sleek" nya dia ok...huh

haa siap ada plan tuh..kalu nak kan phone nih
tepuk dada tanya selera macam best sangat ok..
kalu pegang..aku ada PRADA..ko mampo??!!
hah kehji gitu dialog kann hahahhaha

jap nak p nangis...uuuwaaaaa

Wednesday, April 4, 2012

oh Hatyai!


Assalammualaikum

Kejadian bom di Hotel Lee Garden Hatyai betul betul memeranjatkan..
baru tahun lepas pergi..kami serombongan bebas ke mana jua dalam hatyai
hotel yang memang terkenal di kalangan pelancong Malaysia 
apa yang terjadi sangat sangat menyayat hati

tempat yang best tuk melepak makan 
tempat tuk orang di sana mencari rezeki dari pelancong Malaysia
kini sudah tentu sunyi sepi..kami warga Malaysia
tidak mahu mencari pasal ...

Kenangan ku di Hatyai..
semoga kota mu kembali tenang..


tak tau la bila mamy akan mengunjungi tempat ni lagi
takut nyer...
harap nya laa Malaysia tak begini...

so sampai di sini saja Hatyai...bye bye

Safee Sali

Assalammualaikum

Nama ni sape yang tak kenal kan...tapi baru baru ini kita dikejutkan dengan 
cerita kurang enak..penceraian dia..

hrmm kasihan mereka ini..karier safee sedang berada di puncak 
sekarang dugaan pula datang..dugaan buat dia dan isteri
semoga mereka berdua akan berbaik baik demi anak anak

semoga anak anak dapat menerima situasi baru
dan ingat lah apa pun kasih sayang kita jangan lokek
curahkan kasih sayang

gambar ihsan http://www.jiwarosak.com

untuk mamy yang peminat bola sepak tempatan ni kannnn mendoakan
semoga safee terus berjaya mengharumkan nama Malaysia 
mana tau lepas ni ada ke Europe pulak
suka tengok safee time dia nak lari ke gol.....ke laut!

All the best buat safee dan isteri
apa yang terjadi biarlah menjadi rahsia mereka berdua

Semoga dipermudahkan semua urusan...
Bercerai ...ibarat makan nasi hari hari der...perkara biasa...

*wink*




Tuesday, April 3, 2012

Count on ME!

 

 

Count On Me****

 

If You Ever Find Yourself Stuck In The Middle Of The Sea,
I'll Sail The World To Find You
If You Ever Find Yourself Lost In The Dark And You Can't See,
I'll Be The Light To Guide You

Find Out What We're Made Of

When We Are Called To Help Our Friends In Need

You Can Count On Me Like 1 2 3

I'll Be There
And I Know When I Need It I Can Count On You Like 4 3 2
And You'll Be There
Cause That's What Friends Are Supposed To Do, Oh Yeah

Wooooh, Wooooh

Yeah Yeah

If You Toss And You Turn And You Just Can't Fall Asleep

I'll Sing A Song
Beside You
And If You Ever Forget How Much You Really Mean To Me
Everyday I Will
Remind You

Ohh

Find Out What We're Made Of
When We Are Called To Help Our Friends In Need

You Can Count On Me Like 1 2 3

I'll Be There
And I Know When I Need It I Can Count On You Like 4 3 2
You'll Be There
Cause That's What Friends Are Supposed To Do, Oh Yeah

Wooooh, Wooooh

Yeah Yeah

You'll Always Have My Shoulder When You Cry

I'll Never Let Go
Never Say Goodbye

You Can Count On Me Like 1 2 3

I'll Be There
And I Know When I Need It I Can Count On You Like 4 3 2
You'll Be There
Cause That's What Friends Are Supposed To Do, Oh Yeah

Wooooh, Wooooh

You Can Count On Me Cos' I Can Count On You 


Monday, April 2, 2012

semangat ku hilang~

Assalammualaikum...

apa nak kata eh..sekarang ni rasa macam "down" aje
nak p kerja hari hari pun macam takde semangat
takde "kick" dah..bosan aje..

nak kata takde bos ...sekarang dah ada bos..
bos yang ok dan very sporting..
anyway mungkin persekitaran

persekitaran yang tak sihat..penuh dengan kepura puraan
penuh dengan kedengkian dan dendam yang teramat kut
tu menjadi malas nak ke office..sebab buat kerja pun pegawai
tak bagi kerjasama..bosan again!

dulu pernah jugak jaga bos yang sangat cerewet
tapi p kerja rasa semangat..rasa penting sangat..
now ...ntah ler..terasa macam di "anak tiri" pun ada jugak..

kenapa mamy rasa begitu eh?
hanya Allah Taala aje yang faham kut..
terasa buat kerja macam sampah...kalu orang nampak 
untung laaa kalu tak nampak..hanyut...

gambar ihsan google

semangat ku hilang...lagi lah dengan mulut mulut sekeliling
ntah berita benar atau palsu..
terus terusan berat sebelah oleh orang atasan..
lagi ler hilang sudah semangatku..
nak sangat pergi jauh dari tempat ku mencari rezeki sekarang
tak ada perasaan seronok di sini..tiada kasih sayang disini..

gambar ihsan google

aku memang kalah ngan kaki mengampu..kaki bodek
sebab aku tak pandai..hatta bilik aku 
sebelah ngan orang paling penting dalam jabatan
tak pandai!

so memang laa sape yang suka bodek dan ampu menang
dulu masa pemimpin wanita..aku buat kerja aku saja
dan dia nampak
dia hargai..
dia penuh dengan kasih sayang...penuh dengan doa dan harapan
i mish u boss!!

semangat ku hilang
hilang di bawa angin lalu
angin membawa hawa kepanasan
kepanasan di ranjang hidup ini 
hidup dengan penuh orang berpura
kepura puraan demi mengambil kesempatan
kesempatan yang penuh dengan rasa iri hati
iri hati bergenang dengan dendam
dendam yang tidak bertepian...

yang pastiknya kini
semangat ku hilang..
hilang di celah celah desiran angin
bersama kenangan lalu...

kolin zainal alkadrie