Saturday, December 31, 2011

Selamat Tahun Baru 2012

Assalammualaikum

haa dah nak berakhir tahun 2011 kan..cepat sangat masa berlalu
sedar tak sedar..abis dah semua yang kita nak laksanakan tahun lepas..tapi
tak pasti tercapai atau tidak

mamy memang tak selalu buat azam baru...jarang sangat
tapi pada tahun ini mamy nak serius dalam membuat azam...

no. 1 nak jaga solat mamy...doakan yer

no. 2 nak belajar pakai tudung...pakai pakai..tau wajib..tapi degil...

no. 3 wanna come back to biz online clothing..kene rajin rajin...cari duit tuk anak anak

setakat ini itu sajalah impian mamy..
impian nak jadi better person tuk diri sendiri..
nak berubah tuk diri sendiri dan semoga Allah menyayangi mamy
dan membuka hati ini..

dan untuk orang disekeliling ..support lah..
saya tak perlukan kata kata menyindir ..saya tak perlukan tohmahan..
apa yang saya nak semangat dan tak perlu puji puji saya
kalu berubah..tengok dan senyum

mamy tak bole orang sebut sebut..nanti terus padam niat hhahaha
degil kann

anyway buat semua pengunjung blog mamy
selamat tahun baru 2012
dan semoga kita semua diberkati Allah SWT selalu..

with loads of love

kolin

HTC Sensation XL from DIGI

Assalammualaikum

waaa tak abis lagi promosi kakigileinternet DIGI nih
marvelous lah kannn..waaa ni HTC Sensation XL from DIGI
again..harga sangat berpatutan...





 music powerhouse smartphone with Beats Audio™, the HTC Sensation XL!

mewahnyer nampak phone HTC nih..
ada jugak kawan kat opis pakai..ok gak..
ye lah berbaloi tak lah besar sangat..tapi ada jugak 
yang minat galaxy tab or ipad tuh..pada mamy lagi kecik lagi bagus hehehe
sebab suka tercicir barang hehehe

anyway ini lah plan digi ...for HTC phone nih

 Get yours now from as low as RM1,399.00 with the recommended DG Smart Plans above


rasanyer lebih bermakna sambutan tahun baru ngan phone baru kan heheh
tapi berpada pada yer jgn membazir ok..






Friday, December 30, 2011

rantai kaki anak dalam tandas!!!!

Assalammualaikum

hari ni semua surat khabar digemparkan kes bapak yang berhati binatang...
sanggup di tambat nyer anak usia 2 dah 6 tahun...menggong..tu baya anak2 mamy ler..
kesianyer..dah lah tambat...tak ada makanan...tak diberi tempat duduk yg proper..tu budak tu nak 
tido macam mana..nak suh minum air tandas kutttt

mamy menda sebegini memang sensitif...sangat kurang ajar bapak itu..
gerammnnyeerrr....
sakit ati lahhh..jgn ler ada hal hal begini berlaku lagi
mentang mentang lah dema budak budak..tak reti apa..
tak tau nak lawan 
kita yang orang dewasa ni senang senang dera n aniaya orang...

Ya Allah ya tuhanku..
aku bermohon kepada mu..selamatkan lah anak anak aku dan anak anak selainnya
dari orang yang berhati binatang dan berniat buruk..
selamatkan lah, lindungi lah anak anak kami...
aku bermohon kepada mu

inilah cerita ujung tahun yang sangat tak best!!!!




Wednesday, December 28, 2011

Ali & Alisa birthday party!!~

Assalammualaikum

haaa berakhir sudah party kecik mamy..hehehhe
yang penting semua orang happy..masakan pun ringkas aje
janji semua berkumpul and have fun!

yang paling penting budak berdua nih..wajah kesayangan mamy 
happy ...its enuff for me!
imran turns 5 on 26 dec dan lisa turns 2 on 29 sept...bestnyer rasa hati
bertuah sangat mempunyai anak anak secomel ini heheh...

peace yow!

dekorasi luar rumah

bermula dari dekorasi di luar rumah oleh achik awen..so satu flat tau
aku ni menyambut kelahiran anak anak heheh..sesekali beb..
memang meriah..bunyi belon meletup tak sudah..anjat boboi..hahahha

dekorasi dalam rumah

selesai mendekorasi..nak tunjuk lah pulak menu yang ada kann..
memang masak tak banyak..sebab cuti panjang 3 hari ramai
yang tidak dapat hadir..so masa ala kadar 
dan setakat yang mampu heheh..

menu nya mihun goreng, macaroni goreng, spaghetti bolognise, nugget, rojak buah
kek pisang, agar agar pekak, cokelat, muffin, sandwich sardin mayo dan gula gula

aku rasa apa yang aku siapkan ni memang dah simple..
oh tak lupa mamy ada add aiskrim malaysia dan air sirap jugak..
alah budak budak..air begitu ler kann...
party ni memang takde games..sbb ruang kan kecik
maklumlah rumah flat saja kan..so yang ada ado saja laa

kek angry bird tuk abg dan adik

dah tiba sangat potong kek..so semua orang teruja..
dan yang paling penting mamy dapat capture
gambar kami sekeluarga..happy sangat..
definately will print this pic and keep it..

 keluarga mamy

party ini berakhir pada jam 10 malam..apabila tetamu 
terakhir datang ..ye lah ada yang bekerja kan 
pada xmas ini..maklumlah triple hehehe

so enjoy the rest of the pic guys!
thank u all for coming, for your pray n wishes..luv a lot!








Tuesday, December 27, 2011

DiGi iPhone 4SURE 4 ME

Assalammualaikum

well sekarang memang fenomena iPhone 4s dan sememangnyer
gajet yang paling canggih sekarang..but then..bila tengok plan digi tu kan
mcm ok aje eh...affordable kut...meh tengok plan nyer

 ok jugak kann ..tak ler mahal sangat pun..masih di dalam kemampuan..
waaa tuh amik iDIGI 88 pun dah ok sangat..hheheheh..setakat FB dan Blog aje kut
kadang kadang ada lah guna map google tuh ...bile berjalan jalan kann


mamy suke aje yang warna putih tu..smart aje tengok kan..
anyway kalu nak beli memang DIGI menawarkan pelan yang terbaik ...
so mmg Digi iphone 4 sure 4 me tu betul laa kempen nyer

so mungkin ada sesapa yang hendak membeli iphone 4s ni
bole lah menimbang tara pakej yang ditawarkan DIGI nih..memang 
senang, mudah dan murah...

soo moh kita p beli eh!






Wednesday, December 21, 2011

Istana Negara, Jalan Duta

Assalammualaikum

selama ini kan..mamy selalu lalu depan istana lama....yang jalan istana tu kan
yang ada ikan bakar sedap kat jalan bellamy tuh..
tapi tak pernah singgah saja tengok..ada orang ngan kuda...kan ada askar yang tegak
berdiri tu kann hehhehhe
selalu nampak tourist punye bas banyak berhenti kat situ tangkap tangkap gambo...
mamy sendiri tengok aje lah dari dalam kereta...

so istana baru di jalan duta ni mamy singgah..
haaa ok lah eh..tak sesak pun..senang giler..parking pun ok sangat
tandas pun ada ok...

ample parking space..with toilet..

so kami pun parking kereta dan keluar..waa taman cantek lah
banyak bunga..tak lepas peluang tangkap gambo lah kann

anak anak buah bersama ultraman wannabe

so kami pun terus ke pintu pagar tuh..
masa tu lah nampak askar melayu berbaju melayu lengkap pegang senapang
diri tegak aje..sesapa tangkap gambo..redha n pasrah yer..hahah
so hari2 kene make up..gambo dema p international tuh..
ramai pelancong asing..arab, cina tau..haa amikkk

cantek dan besar dan luas kawasan istana baru ini
bile lah rasa nak jejak kaki masuk..terpikir tahun depan kalu raya kl
bole raya pertama beraya di istana kuang kuang kuang

kat sini ada beberapa gambar buat tatapan kawan kawan..
sila lah melawat istana baru ni..sangat cantek..
tempat letak kereta pun ok..memang luas..anak anak bole lepak 
dan main main kat kawasan depan istana ..satu sen tak payah 
keluar nyah..tapi kene bawak bekalan lah
sebab tak ada orang meniaga di sana kan...

enjoy the pics~


kawasan dalam istana..


askar yg diri tegak aje..sesapa tangkap gambo pun bole sajaaaaa

kawasan depan pagar istana!





Tuesday, December 20, 2011

planning for birthday party!

Assalammualaikum

ali imran birthday is around the corner..Fyi he's birthday on 26 dec 2006 ..so its
one day after xmas...well for this year we are planning to do a birthday party for him and his
sister alisa maisara which is on 29.9.2009...so budget laa hahahah
so the party will be on 25 dec 2011..yeah

but then after menjemput ..and menjemput..
i think i terjemput ramai orang..so today kene buat checklist again and buat bajet
tuk makanan tetamu nanti..excited usah cakap ler..

the last one mamy buat makan makan besar di rumah it was in 2008!
so apa lagi...mmg teruja nak buat birthday party nih..

buat di rumah..ruang agak kecil..so mamy plan from 5pm till 7pm sahaja
menu kemungkinan besar mihun goreng, macaroni goreng, spaghetti cheese and bolognise, sandwich,
sosej, nugget, fruits, ice cream and so on....hope its enuff laa kann

the goody bag..i only do for 50 bags ler..rasanyer cukup tuh hahah
dan isi nya sticker angry bird, sweets and chocs...should be nice then kannnnn


so everybody...please pray for me..
semoga semua berjalan lancar dan happy on that day..
so tonite nak p NSK kat selayang tu borong barang barang makanan
and lusa nak p tempah kek angry bird!

semoga anak mamy 2 orang ini happy lah yer...


mamy love you as many star in the sky kids!!!









Monday, December 19, 2011

my dinner!

Assalammualaikum

sesekali mamy nak share lah makanan malam kami
memang ler tak seberapa nak dibandingkan orang lain
tapi memang lauk begini menjadi kegemaran kami sekeluarga

tapi kali ini ..dijoin oleh anak buah mamy lagi 3 orang
kami ke kenduri di seremban..on the way balik 
sempat beli kupang ler..rm6 ingit sekilo
so beli lah 2 kilo..ramai kut..heheh lagi pulak 4 orang budak lelaki
makan bole tahan ok

so sampai rumah dalam jam 6 tuh..mamy terus 
bersilat masak masak..ye lah makan kenduri tadi for sure tak kenyang
so silat masak beb..tengah basuh basuh kupang tuh pikir laa nak masak apa..lastly mamy rebus
then tengah rebus ada saja dtg mengatah..adui..so sudahnyer tak masak sambal rebus aje laa

so dah siap kupang rebus..mamy buat kerabu mangga...
hari tu p chow kit wooiiii...best ler mangga nyer..heheheh 
then mamy buat ikan cencaru sumbat ..sumbat ngan bawang merah, cili merah dan serai
ditumbuk tumbuk dan sumbat dalam ikan cencaru yang gebu itu..dan goreng garing ...sedap weh..
satu umah bau wangi..jgn lupa satu kunyit dan garam yeeee

so ini lah makan malam kami tuk ahad malam nih...
jeng jeng jeng

 kupang rebus

ikan cencaru sumbat goreng..

kerabu mangga

sambal belacan

so sedap tak??? alhamdulilah 
ini semua makan tuk 2 dewasa dan 6 orang kanak kanak
dan buat pengetahuan..abis lah nasik seperiuk wooiii

janji halal n best heheheh...
chaiyook makan







Sunday, December 18, 2011

oh! durian!~

Assalammualaikum

hrmm bercerita pasal raja buah nih..memang buat orang terliur
semalam mamy pergi chow kit..mmg banyak dan murah sangat sangat
bayangkan laa durian kampung yang kecik2 tuh..dijual dengan harga RM10 ..6 biji
dan jangan risau..boleh dimakan disitu tau

lagipun..durian yang baguss punye murah tau..rm10 ..2 biji
not bad!! memang rasa macam aiskrim..sangat sedap!

 durian durian..durian

dan kalu sesiapa yang rajin boleh lah buat bubur durian..
weh kalu kome cicah roti..marvellous tau

tapi mamy pernah gak dengar orang yang tak suka makan buah ni
sebab baunyer..tapi mamy sekeluarga a big fan of the king!! percaya tak malam tu
kami berhabis rm50 ingit beli bermacam jenis durian

dah ler murah..berjenis jenis kami bawak balik..bukak yang sebiji rasa..simpan
dalam tupperware..dan bukak lagi dan lagi dan lagi..haa jadiknyer..penuh peti ais aku
dah ler bau semerbak bile bukak peti ais itu..cian nyerr peti ais aku

tak cukup ngan itu, mamy beli mangga muda tuh..rm5 sekilo
sangat sedap dibuat kerabu mangga ok..makan nasi wangi saja
then mamy beli buah ciku..sedapnyer..
tak lupa jua buah langsat..chow kit sangat penuh ngan buah buah dan ulam ulaman beb

mamy memang suka buah buahan tempatan
berbanding epal dan limau yang di import
rasa lebih manis dan best..

nanti nak hunting buah manggis pulak...mesti menarik
kalu lah ada masa bole balik kampung belasah buah
apakan daya..orang tua dah takde kat sana..rumah dah tinggal

hrmmmm..takpe lah kat sini pun masih boleh
merasa buah..cuma RM aje laa kannn...sedih

so selamat makan buah buahan tempatan ok...!!




Tuesday, December 13, 2011

cara wanita berjalan...hihihihi


Assalammualaikum

hari ni mamy tengok lagi email yang lama lama nih
rasanyer best jugak kalu mamy share artikel pasal nih
cara wanita berjalan..

tak tau kebenaran nya betul atau tidak..
tapi kalu nak saja main main haaa..mengusik orang bole gak
mana tau nanti kita leh telek bos kita kaa...kawan kita kaa
bukan apa..tambah ilmu pengetahuan sahaja heheh

moh kita baca ramai ramai
 
Cara Wanita Berjalan

1.          Jika berjalan, dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah.
 
Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita
yang tidak jujur, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan
orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap
egonya. Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang
tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya itu masih
banyak kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini
biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

2.          Jika berjalan, sering menoleh ke kanan and kiri

Wanita seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita
seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri,dan merugikan teman
bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon
wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

3.   Jika berjalan suka menunduk

Cara berjalan melambangkan wanita seperti
ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan orang-orang
yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan rahsianya. Wanita seperti ini biasanya 
sukar untuk ditakluk hatinya. Disamping sikapnya yang
dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika
ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita dengan cara berjalan menunduk
ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis ini sangat
setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4.          Jika berjalan menatap lurus ke depan. 

Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, bukan senang hendak
menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak
mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meski pendiriannya teguh, tapi
dia selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya
mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.

5.          Jika berjalan badan bergerak ke kanan dan kiri

Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku.
Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia dianggap kecil. Padahal masalah
itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya
yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat
diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri
.
6.          Jika berjalan badan tampak tegak

Wanita ini tegas menentukan sikapnya
sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya
bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh.
Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang
pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa
meninggalkan sifat-sifat romantiknya.

7.          Jika berjalan seperti zirafah

Maksudnya, ketika melangkahkan kaki
,badannya ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini
sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah
tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah
menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah
mengalirkan air mata.

 hrmm...setakat nih..korang jalan style mana eh ahahahha
aku pun tak pasti..yang pasti aku "jalan kucing" selalu hahah
so renung renung kan ye
cara lisa berjalan di pantai...

Monday, December 12, 2011

Sembah Ke Bawah Duli Tuanku Sultan Selangor

Assalammmualaikum

Pada 11.12.2011 Sultan kami..Sultan Selangor
menyambut Hari Ulangtahun Kelahiran Tuanku

dan 12.12.2012...kami bercuti..
terima kasih tuanku

Daulat Tuanku
Semoga dipanjang umur dan dilindungi Allah selalu..Amin

Sembah kasih buat Tuanku

Saturday, December 10, 2011

boboiboy

Assalammualaikum

hari ni kami duduk makan malam...
makan daging rendang minang, ulam dan telur dadar..
sedang makan makan..

sekali papa ali imran bersuara....
hrmmm abg imran nak ikut papa p jalan tak...
imran pun balas "papa nak pergi mana"..
aku memang dengan muka confuse sangggaaattt

papa ali imran pun cakap lagi.."pergi rumah boboiboy laah"

imran sikit punye teruja..waaa ngangga mulut lagi...
senyum usah cakap ler...nampak dua lesung pipit..
hrmmm...aku diam lagi nak tunggu kesah seterusnya nih

lalu imran pun suap nasi dulu..lepas dah puas dia sengih

dia pun cakap ler "haa papa ada no handphone boboiboy tak? kan kita nak pegi nih??!!
ngan muka sangat terujaa

dan aku....gelak guling2...tak tahan..
padan muka..menipu budak 5 tahun..kan dah kene...

ngok ngek..hahahhaha


Friday, December 9, 2011

berdoa untuk mama & abah

Assalammualaikum
hari ni hari jumaat hrmm...
ada bacaan surah yaasin di pejabat..
time ni lah..teringat kat dua insan tersayang dalam hidup mamy
tak lupa juga kaum keluarga lain..serta arwah ayah mertua...

sedang menengok email..terperasan ada email ini
terasa nak share ngan orang...
share sesuatu ngan orang lain..mana tau 
bole dipraktiskan jugak kann

sayu jumaat mamy hari nih
tak tau nape...
cuba lah baca sendiri dan apa yang salah datang dari mamy
dan yang baik datangyer dari Allah SWT...

Peluk cium dan minta maaf lah dengan ibu Bapa kite sementara mereka masih ada......... ...
jangan menyesal di kemudian hari........ ........

Rassulullah SAW pernah bersabda :

" setiap pagi sedekahkan al-fatihah kepada kedua ibu bapamu ( tak kira
masih hidup @ telah tiada )".......... nescaya pintu rezekimu akan terbuka
buat kamu...

Berdasarkan Hadith Nabi SAW :
" Tidak akan terputus rezeki seseorang ANAK  selagi dia tidak meninggalkan doa
kepada kedua orang tua nya dalam sehari"

Huraian hadith:
- jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa (baik yang hidup
mahupun yang sudah tiada )
- Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus2 berdoa
kepada kedua ibu bapa (hidup atau mati)

- Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah SWT
- Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2. ....tadah tangan dan
Bayangkan wajah kedua orang tua kita , termasuk guru2 Kita dan mereka2
Yang banyak menolong kita (berdoa perlu benar2 bersungguh2)

- Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan rezeki
Oleh Allah SWT.

Kesimpulannya:
- Bagi yang berniaga, tak perlu ada ilmu pelaris..... .. . Cuma jangan lupa
Doakan ibu bapa kita setiap hari
- Rezeki bukan sahaja berupa wang ringgit, tetapi segala nikmat yang kita
Dapat dari Allah (e..g. makan, kesihatan, kasih sayang, ilmu dsb nya..)
InsyaAllah
Berusaha dan bertawakal.. ...insyallah , - rezeki itu bukan kerana ada sijil SPM,
STPM, IJAZAH dsb nya.....tapi dengan hati yang tulus ikhlas dan doa kita untuk ibu dan bapa kita.....Mari kita Cuba .Allahhuakhbar. .

Bila2 masa kita boleh angkat tangan dan berdoa untuk kedua orang tua kita, waktu bangun pagi, dipejabat, waktu makan siang, pagi, petang, siang atau malam, dimana saja, (tidak termasuk diwaktu solat lima waktu)

Caranya : 'YA ALLAH YA TUHANKU, ampunkan lah dosa2 kedua orang tua ku, berkatilah kedua mereka itu, sihatkan lah mereka, murahkan lah rezeki mereka, panjangkan lah usia mereka, jauhilah sebarang bahaya, Dan lindungi lah mereka, Aminn yarabillialamin. ..." (Doa ini untuk orang tua kamu yang masih hidup)

Untuk yang sudah meninggal :  "YA ALLAH YA TUHANKU, ampuni lah segala dosa2 orang tuaku, tempatkanlah bapaku/Ibuku ditempat orang2 yang beriman.

Insya Allah, selepas berdoa beberapa hari akan nampak rezeki datang menjelma, Aminn
Allahu Akbar !

Sebarkanlah ilmu walaupun sebesar zarah.......


Wassalam

jom sama sama lah kita eh...






Thursday, December 8, 2011

manek lonjong

Assalammualaikum

macam dah lama sangat mamy tak buat kerja tangan manek nih..
bebaru ni terasa gatai tangan sangat nak buat..so mamy buat yang simple ...
simple aje laa..sbb mamy pun baru dalam biz nih..so apa yang terdaya buat ler hehe

apa pun...warna baju ni sangat meriah..kain lembut cotton dari hongkong..
dibuat pula baju kurung moden..so memang cantek pada mata mamy ler

bile dah begitu..teringin nak letak manek bagai bagai dan ini lah hasilnyer...taaa daaaa


boleh lah kan..tuk orang yang baru berjinak jinak ngan dunia manek kann
buat masa sekarang ni mamy memang kurang tempahan..
so banyak buat kat baju sendiri, kawan kawan dan keluarga..maklumlah kerja
kadang kadang nak letak komitmen pun susah...anak masih kecil pulak tu

so ...kalu berminat email lah mamy heheh collin3108@yahoo.com
semoga berpuas hati ye...


mood hujung tahun~

Assalammualaikum

mood hujung tahun~! hrmm biasa laa kan
dah laa cuaca ala ala mendung sejuk...jalan raya pun lenggang
balik dan pergi kerja seronok aje..jimat masa..

percutian?! hrmm memang ada rasa jeles tengok kawan kawan bercuti
tapi rasa mamy macam tak sesuai lah bulan disember..antara sebabnya ialah:

1. Orang ramai  sangat- cuti sekolah..so memang mana mana hotel 
atau hot spot menjadi sesak barat oleh orang ramai.

2. Hotel penuh - kebanyakkan hotel akan penuh dan mahal
pada masa ini..biasa laa semua amik kesempatan bercuti masa ini.

3. Nak shopping kemenda..barang mahal - barang sangat mahal..
nak tawar menawar pun macam tak best! sbb dema tau boleh buat 
duit time cuti sekolah begini.

4. Musim tengkujuh - nak berjalan kemenda kannn..nak pergi ke pantai..
hujan..sungai hujan..nak pusing2 mana pun nanti hujan..
hrmm baik duk umah haaaa. leh tido titun

 bestnyer kalu dpat melepak di sini kannn~

5. duit bonus kene simpan budak nak naik sekolah - kannn sape ada anak 
macam mamy..tuh..nak kene 
standby ler kan..duit kasut, baju, 
buku, van segala gala nyer..

so sape kata nak bercuti kene bulan disember yang havoc nih...tak kosa

 i just love beach!

tapi terpulang pada masing masing lah jugak..
ada juga yang memang kene bercuti gak dalam bulan disember 
sebab susah dapat cuti dan susah nak berkumpul bersama keluarga..

but for me..kalu bole nak elakkan sangat sangat
so moh kita coti cuti malaysia!! 

sayonara!








Wednesday, December 7, 2011

sistem saraan baru SBPA

Assalammualaikum

mari kita sama sama baca dan fahamkan..good luck..



good luck again

sekian terima kasih

mamy kolin

Zety weds Daniel ~ 26.11.11@ taman koperasi polis II

Assalammualaikum

Pada 26 Nov yang lalu..kami sekeluarga dijemput menghadiri majlis ini
bertempat di Taman Koperasi Polis Fasa II di Sentul 

Buat pengetahuan semua, Zety ini adalah akak sepupu mamy....so masa ni lah
kami semua berkumpul..yang penuh dengan kontroversi pun ado hahaha
maklum lah..masa tu laaa tengok pak sedara n mak sedara..tak mau tegur anak anak sedara..
anak sedara yang muda dah mengalah r..time tu..mak n pak sedara ni lari marathon seh..
letih aku...buang yang keruh dan amik laa yang jernih kann

so ini lah pengantin..sori ler gambo jauh...tak jelas..


itu laa gambarnyer..masing masing sibuk di bahagian depan kann..
so aku pun tangkap yang mana hado hahahah..
anyway makanan yang dihidangkan sangat sangat sedap
dewan ada aircond..parking pun senang..selesa..best ler kawen kat dewan

kalu aku leh buat kenduri kawen aku sekali lagi..nak buat kat dewan..bole???
tapi yang paling syok..kami berjumpa semua sepupu sepapat yang jauh dan dekat..bestnyer...
lama tak berjumpa..lagi lah sejak arwah abah meninggal kami bagaikan terputus hubungan...
sedihnyeee~

my mom with my auntie n uncle
imran n the kazens

anak i n anak buah..memang pandai bawak diri..amik makan n duduk memana suka haaa

 zety and daniel
selamat pengantin baru
semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat..
god bless...




Tuesday, December 6, 2011

PUREEN sales!

Assalammualaikum

Pada minggu lepas dalam the star tuh ada tulis pureen sales ..selalu mamy akan 
cuba nak pergi lah sale nih..sebab ada anak umur bawah 5 tahun kan..so pampers, botol susu,
ubat gigi, berus gigi, mandian dan bermacam barangan lagi yang di offer kann..maklumlah pureen!

inilah iklan nyer!

so seperti yang diwar warkan mamy pergi pada hari ahad..sebab hari tu aje yang 
macam free nak pergi..tempat nya senang aje nak cari beb..
kat bulatan rothmans pj tuh..tak pun dari ppum terus aje tau..haa 
memang confirm jumpa..ada kilang vitagen area tuh...senang sangat

kami pun sampai hari ahad..mak aiii..parking usah citer ler..
memang susah..tapi trafik masih terkawal sebab ada anggota RELA membantu
memang padat ler ...lagi satu mungkin dah nak pukul 1..so ramai chow for lunch hehehe

kami sampai..hrmm nak citer eh...memang ramai..
yang bakal jadi ibu pun ramai..ye lah baju baby murah2 
RM1 - RM30 sahaja..murah kan..
setakat baju yang pakai di rumah..pendek dan panjang semua ada...
murah sangat sangat!!!

ramai kannnnn

antara pampers yang ado

memang ramai yang memborong..sampai hubby mamy naik pelik
dema beli banyak banyak..siap bersila tepi tuh..kira kira baju
memang borong abis abisan..

ada jugak yang beli pampers berkotak..stok 6 bulan kut..
sebab murah kan..yang pureen ekonomi tu buat pakai kat umah..
ada 78 keping size L dan dua beg RM52 ingit saja..banyak n murah

hrmm mandian pureen dan syampoo pulak hanya RM6 sahaja..
so mamy pun beli ler buat stok..sebab jenama pureen memang ok sangat kan..

bermacam macam ler barang baby ada..tuk bakal ibu pun ada..
pendek kata kalu ada lagi sales nih..sila lah pergi..

dan sekarang tiba pula masa membayar


banyak kaunter di bukak..tapi orang memang ler ramai..
dan beratur jugak panjang hrmm

tapi ada jugak manusia depan mamy ni..mamy suh anak sedara tu tunggu jap
nak p minum air kan..
ada ke time anak saudara mamy tu leka sikit aje..
selamba "potong" barisan..aku dah lama x tengok orang begini

hrmm selamba mamy cakap..beratur bayar pun nak potong barisan ker
memalukan..terkulat kulat mamy tengok muka pompuan bertudung ituhhhhh
malu aje beb..aku p kejap minum air..patah balik tetiba ko boleh depan aku..
perangai melayu yang tak suka beratur..aku kalu tengok 
orang mat saleh..lagi beradab rasanyerrrr
sooo sedehhh

hrmm....lupakah hal itu...so kalu beli lebih RM150 bole pakai kredit kad..
so cash pun bole..
mamy happy ngan jualan nih..
semoga ada lagi tahun depan heheheheh

jom shopping!

Monday, December 5, 2011

my coach wristlet

Assalammualaikum

selalu mamy dengar orang pakai n beli bec COACH
tak pernah mamy miliki nyer tau..umo dah nak masuk 30an nih..
hrmm apa lagi..cek ler online..tanya tanya orang kut kut mana yang ok
dan buat makluman mamy memang suka "wrislet" itu lah wallet mamy

mamy takde wallet mcm orang lain..susun susun kad dan duit
mamy jenis semua bubuh dalam sebuah beg kecik..itu laa beg dompet mamy..
so my target is to buy new small beg..or else "wrislet" lah kan...

so masa browse tuh...jumpa laa website nih www.momsbargain.com haa apa lagi
terus klik ler..kebetulan dia ada pulak buat clearance beg coach..
mamy ada nak try kan..tengok sama ada asli atau tidak..so browse ler
apa saja Q & A yang ada tuh..

bile rasa puas hati mamy pun terus order hehehe..
mengabiskan duit yang ado 
adoi..hahahha 

ternyata..tak menghampakan..order today..esok sampai..ko mampu..
tak pun 2 hari lepas tu sampai yang ready stock ler kann


inilah beg duit baru mamy..cantek tak
simple aje dan color dia pun ala ala gitu..tak mahal pun murah aje..heheheh
rasanyer happy sangat bile dibekalkan dengan paper bag, resit dan tag harga nyer
so memang original..puas hati

mamy pun tunjuk kat kawan kawan lain yang pernah beli original
mereka kata memang sah ini original..sangat tidak menghampakan ler..
suka hati mamy..gembira heheheh

apa pun janji mamy dah ada satu tajuk yang ini
alhamdulillah penat penat cari duit keje..mampu gak beli satu
untuk reward diri sendiri.

nak beli..?? moh kita tengok web nyer yaaa
happy shopping beb....

Green Box, Jusco Klang

Assalammualaikum
   
mamy memang stress...rasa macam tak best aje tetiba
jadiknyer memerlukan sesuatu tuk terapi hehehe
terapi lah sangat kan...

setelah dipakat bersama sama kawan yang lain..jumaat kann rehat panjang
kami pun panjangkan kaki ke Jusco, Klang..
yeay yeay..lunch plus karaoke di Green Box..waa best kan..

 bilik kami melalak~

seperti biasa...kami pun order makan...alah ok aje makanan nyer
tak mahal sangat..air pulak "free flow" so bole lah minum apa saja...
kami pun tak menunggu masa terus amik minuman, order makan
yang paling penting ...pilih lagu heheheh
nak melepaskan stress...dah nama karaoke..so suara memang ler propaganda..
kalu sedap dah lama aku bikin album nyah!

 remote yang berkuasa~

apa lagi kami pun..melalak ler..bagai bagai..seronok ler hati masa tuh
amik lagu sedih sedih..layan jiwa raga jap...then baru lagu happy hora huru hara...
lama kelamaan amik lagu omputeh beb..haa uji skill ko mampu??!

bile dah melalak..waktu lunch hour of coz perut mohon di isi..so mamy
order mee tomyam ayam..sedap heheheh..air laks air mirinda oren tau

 mee tomyam!

tuna salad!

so makan ler..sambil melalak lalak..kunun hilangkan stress
stress tara mana pun aku tak faham...
yang pasti kuar dari bilik nih..memang rasa macam happy
tak tau nape mamy nih..happy happy..lagi ler dah menyanyi lagu  'because of you" ahahhaha

anyway sesapa yang nak try green box ni silakan ler

menunya...

boleh aje datang bersama kawan, keluarga dan teman teman tersayang
spend quality time together..mereka bukak seharian sampai ke lewat malam 
rasanyer..so apa lagi..moh ilangkan stress

adios