Wednesday, July 27, 2011

manik panjang tuk jubah~

statisfied customer return for more!

so kali ini mommy jahitkan manik baju tuk customer yang selalu 
hantar baju tuk mommy manikkan.

sangat berharap dia berpuas hati...ikut betul customer ni cuma nak
yang dua lapis awan larat tu..but then mommy mcm x puas hati then tambah jugak bunga satu
kat hujung tu n tabur-tabur manik puteh sikit tuk meriahkan..harga tetap sama don worry...

agak susah gak yg panjang tu sama n selarikan sbb kain licin takes time n kesabaran..
anyway this is to share..enjoice..


Tuesday, July 26, 2011

oh ultraman~

Hari minggu pergi laa jalan-jalan kat sunway pyramid bawak si imran n lisa..
Then suddenly anak mommy stunned!! u know what? ada ULTRAMAN patung
depan speedyvideo tuh..

Adoi apa lagi..imran mmg suka laa berphoto gambar..
jeng jeng jeng..haa ini laa ultraman si ali imran ..

ko hado?~

Monday, July 25, 2011

manik awan larat

Sekarang tinggal sehelai dua aje yang belum disiapkan lagi..
Tapi tinggal yang senang-senang aje..
1-2 jam dah leh siap dah (dalam nada merendah diri ok)..

hahahahha..ni lah hasilnya. Harap tuan punye baju suka laa.  
Design ni requested by the customer..

Buat pengetahuan semua, walaupun nampak simple tapi banyak manik digunakan.
Ditambah pula harga manik sekarang bole tahan jugak ler..
so jahitan manik ni mmg mendapat tempat di hati peminat nya.

Semoga lebih banyak lagi yang sanggup menghantar baju nya ke mommy hehehe...adios~

Thursday, July 21, 2011

manik segera!!!

Ini laa yang mommy penat giler smlm...dari lunch hour ke petang mommy mengadap
baju customer ni. Dia nak cepat sbb nak pakai malam esoknyer..aduih..golap mata mommy
lunch ke mana...minum petang x minum..buat menda alah nih..sampai lobam..

Mommy nak share hasilnya laa..taaa daaa


Design kali ni requested from the customer..
so mommy buat ..alhamdulillah diterima ngan happy

but please next time, no manik segera!!!!!
mommy tak mau ler..rasa nak muntah hahahha

at least 2 hari ke..haaa bole buat sambil menyanyi lagu Lady Marmalade kannn.. ko hado??!

Adios~

Tuesday, July 19, 2011

manik hijau

Pada kali ini customer mommy nak glamo n glitter-glitter for baju raya dia tahun ini.
Kain sutera crepe yang sekarang agak sensasi dan forfular tu laaa
Warna hijau dan merah agak menarik..but still its too dark for me hehehe
Anyway ini laa hasil yang telah mommy buat..semoga customer ni berpuas hati. 
Dan terus menerus menghantar untuk mommy buat lagi dan lagi dan lagi selagi
mommy tak dapat jam tangan elle studio yang diidamkan ituhhhh

bahagian lengan baju

pandangan dari atas kut nih!

keseluruhan baju serta lengan

design pada tiap2 bunga di baju

Itu lah serba sedikit yang tejadi kepada baju yg memerlukan sentuhan 
tuk nampak glamo pada hari raya ini.
Yang penting mommy kreatif?! ko hado?hahahahhah

Adios~

Monday, July 18, 2011

hantaran lagik!

Mommy ni tak laa pandai sangat mengubah hantaran.
Tapi everytime in the family ada yg bertunang or bernikah..mommy ler jadik mangsa kann.
So saja mencuba..ok ler hasilnyer ..tak ler pandai yang havoc havoc tuh..semua simple mimple..
mengikut citarasa org muda hahahhah


bedak, losen, perfume

yang ni mommy buat ala2 kat kaunter perfume di mall tuh. Haaaa menjadi tak...alah ni hantaran bertunang so jangan membazir with lace n ribbon banyak2. Yang penting simple dan barang tu marvellous kannn...~

telekung

Gubahan ni mommy lipat biasa dan keluarkan sulaman nye buat tatapan orang..

yang ni kain tuk nikah!

Mommy masukkan dlm paper bag saja..sbb takut kain lace tu rosak pulak nanti. Untuk menyelamatkan kain tersebut mommy buat ala-ala gitu ler laa kann

cokelat!

Yang ni mommy letak dlm kerangan, sekali lagi konsep jimat no ribbon or lace.
Harap orang tu terima laa kann 

wain potpurri!!

Masa mommy buat menda alah ni satu opis bau ler wangi.
Mommy pakai pewangi rose tuh..dah mcm lovely lace bilik hahahah
But i really like it!
tempat letak cincin tanda n tunang

Mommy guna sangkar ni untuk letak cincin..it very romantik lerrrr...
soooo sweeetttt

Ada byk lagi sebenarnya tapi mommy lupa snap gambo nyer hahahha.
Kepada you you semua..kalu cantek puji..kalu x cantek jangan ler dikehji...huh

Adios~

Friday, July 15, 2011

jalan-jalan

Minggu lepas hujung minggu bawak anak-anak ke Lake Garden di KL nih, saja 
ajak main playground and pusing-pusing taman.
Ramainyer datang sini duk pose gambo pengantin...favorite pose kut..
Mommy dulu2 duk pose dlm umah berlatarkan kain itam ajek tau..n atas pelamin..sedehh

So masa kat Lake Garden sempat singgah masuk tempat nih ~


Sangat seronok! sebab mommy mmg suka sangat pokok lerrrrr. 
Ada macam-macam pokok bunga kenanga..paling fav!
Then ada satu nama pokok sangat hampeh hahah

korang tak rasa ke mcm "apakah?"


Lepas pusing-pusing jam pukul 12.30 tengahari, sekali hujan turun daaa
Kami pun terus balik jinjang hahahahh

Adios ~


Thursday, July 14, 2011

manex lagiiii

Seperti biasa dijamu cerita mommy buat manek untuk customer haa ini laah hasilnyer!! taaa daaaa

 
haa! kelasss tak...

puas hati tengok dah siap..yang ini mommy buat sehari suntuk tau ahad tuh. Sebab customer tu nak pakai
esoknyer. Tak tido tengahari disebabkan baju nih.!! haremmmm

So duit upah yang mommy dapat kali ni simpan sbb tengah target
nak beli jam baru ~ elle studio hihihiiks

doakan mommy berjaya yeee...adiosss




Wednesday, July 13, 2011

manex untuk kawan di masa study di uitm dolu2

let the story begins~~ heheheh

kini ada jugak kawan-kawan yang sudi bagi sokongan kan..nak buat manik-manik ni. Lagi-lagi untuk raya yang bakal menjelma tak lama jek lagi kan.

so ini baju oren pertama, mommy buat ala2 abstrak laa kunun!

yang ni baju kedua!!!

santek tak??! alhamdulillah dia puas hati katanya..semoga ada lagi laa job untuk mommy.

semuanyer bermula dari hobi nih..suka menjahanamkan baju sendiri dahulu eheheh

anyway mommy mmg kreatif..!! I like ~





Tuesday, July 12, 2011

**mencoba gubah hantaran**

Kali ni nak berkongsi sikit pengalaman mengubah hantaran untuk orang.


ni gubahan untuk bekas cincin pertunangan...

tapi malangnyer, kata bakal tunangan orang ini parents dia tak suka pulak..
mungkin design saya terlalu moden
agaknyer lah kan. But it still look sweet for me!

gubahan untuk sejadah

untuk gubahan yang ini diterima ngan senang hati oleh pihak terbabit. Ok laa tu kan,
lepas ni saya bole bukak biz nih heheheh

bunga rampai ~

oh well....sekarang takde bunga rampai dah, kita guna potpurri n tuang aje
pewangi banyak-banyak supaya upacara dan hubungan kita dan tunangan tu
berkekalan wanginyerrr forever heheh..mudah mudahan.

Akhir kata, saya mmg berseni dan kreatif! ko hado?!



Monday, July 11, 2011

manik manek ~

Selalu buat untuk diri sendiri saja..tapi kali ini tetiba dapat tempahan dari butik.
Sangat besar hati mencuba untuk mendapat duit kocek extra...

Alhamdulillah..customer suka sangat hasil yang dibuat...
So duit ini mommy belanja Ali dan Alisa makan Pizza Hut jom!