Thursday, November 10, 2016

Part 2: percutian keluarga di PEARL INTERNATIONAL HOTEL

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Pagi hari kedua kami di PEARL INTERNATIONAL HOTEL, kami bersarapan di Cafe 5. Terletak di tingkat 5, Cafe 5 menyajikan pelbagai pilihan sarapan. Yang suka nasi lemak, western ataupun yang berdiet pun ada. Ini dalam pakej 3 Day 2 Nights Fun & Play tu tau. Memang ada sarapan pagi termasuk sekali. Kami kena makan cepat dan bersiap-siap, sebab dah tempah shuttle ke SUNWAY LAGOON. Yahooo...
Buat pengetahuan korang, hotel ini terletak di Jalan Kelang Lama. Dalam 10- 15 minit sahaja perjalanan. Tapi yang lebih excited sebab package ini dah disiapkan shuttle untuk hantar dan ambil balik tau.

Cepat bersiap, mandi dan kami semua dah ready ke Cafe 5 untuk bersarapan. 


Pilihan anak-anak kolin memang bijirin dan susu lah. Kegemaran mereka dari kecil sehingga lah sekarang.
So kalau kat rumah nak siapkan breakfast memang kolin senang hati sangat. Sebab mudah aje kan. 


Selain hidangan ini, ada juga hidangan lain juga.


Hidangan bubur nasi


 Nasi lemak


Salad dan cocktail


Vegetarian Dhal


Muka bangun pagi kelaparan.


Ini yang sempat kolin makan untuk first round hahahah. Makan lebih sedikit pagi ini, aktiviti banyak kan.
Selepas dah bersarapan, kami terus ke Lobby Hotel untuk shuttle kami ke Sunway Lagoon.
Sekali lagi kolin nak cerita, ini dalam pakej tau. Kalau tak pasti korang boleh rujuk link ini

http://alialisakreatif.blogspot.my/2016/11/part-1-pearl-international-hotel-3d2n.html



Cantiknya dekorasi Lobby PEARL INTERNATIONAL HOTEL ini. Lawa dan segar sahaja.
Masa melangkah masuk kat sini, kolin terus dah on kamera nak tangkap gambar. Warna-warna yang digunakan sangat segar dan menarik. Lawa sangat !! 


Ini pula shuttle kami yang dah siap sedia untuk menghantar kami ke Sunway Lagoon. Walaupun kolin sekeluarga tahu nak drive ke sana, tapi dah ada perkhidmatan macam ini, mestilah guna. Lepas dah bermain dan mandi manda di Sunway Lagoon, tak perlu penat-penat nak bayar tiket parking dan pandu kereta. Tunggu sahaja dan shuttle dari Hotel dah sampai. Itu yang kolin cadangkan buat semua kawan-kawan yang teringin nak bercuti didalam bandar atau mana tahu ada antara korang dari utara, selatan atau timur yang nak bercuti kat Kuala Lumpur, ini antara pakej atau penginapan hotel yang boleh korang pertimbangkan.
 



Dah sampai pun Sunway Lagoon !!! Kan kolin cakap pakej dari PEARL INTERNATIONAL HOTEL berbaloi. Lepas ini kami nak pergi redeem tiket dan bersuka ria. Dah panjang sangat pun entri kali ini. Bercerita mengenai Sunway Lagoon in next entry ye.. Terima kasih kerana membaca entri ini.

Love,

Kolin Zainal




2 comments:

loving me..loving you