Saturday, April 2, 2016

Hujung Minggu di Pantai Remis

assalammualaikum dan salam sejahtera

Biasa lah hari minggu, kadang-kadang hari cuti memasak. Minggu ini kolin dan suami tetiba rasa teringin nak makan tepi laut. Pagi tu terus bersiap dan menuju ke Kuala Selangor mengunakan LATAR mengambil masa dalam 45 minit untuk sampai. Cuaca agak panas, tapi nasib baik angin pun kuat juga lah tengahari tu.
Kami memilih restoran biasa yang selalu kami makan terletak betul-betul tepi pantai.




Order semua siput dan kerang-kerangan, memang kenyang tak ingat. Duduk kat situ makan perlahan-lahan sambil menikmati angin laut. Masa kami di sini air surut Jadinya anak kolin memang sibuk nak ke tepi pantai mencari anak ketam. Tak tahulah ada ker tidak..seronok juga dapat ke sini hujung minggu kan. Korang yang duduk KL kunun kata jauh nak ke sini, sebenarnya tak jauh sangat pun. Guna sahaja highway LATAR bayar sikit tol terus dah sampai. Best tau lunch kat sini.


Bila dah habis makan memang tak balik terus la. Hubby ambil kesempatan tidur sekejap.
Memang mata nak terlelap saja bila mata terkena angin laut ni.
Sebelum hubby tido kami posing lah dulu.


Inilah anak bujang dah umur 10 tahun.


Ini anak dara Frozen dah 7 tahun


Kami yang dah 12 tahun berumahtangga pun ada juga hahahha
Doakan yang baik-baik ya


Inilah pemandangan kami tengahari hujung minggu di Pantai Remis.
Menarik bukan, memang best kalau dapat piknik bersama keluarga beramai-ramai di sini.
Selalu pergi mall sahaja kan, sesekali turun main panas, main pasir seronok juga.
Yang penting 'Family Time' kena ada. Betul tak??

Buat masa sekarang kolin dah lepas rindu makan kerang-kerangan dan siput di sini. Tengok lah kalau teringin boleh lah datang makan lunch lagi.

Love,

Kolin Zainal

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you