Friday, August 28, 2015

Event: How Do I Look? ASIA on DIVA be Yourself

assalammualaikum dan salam sejahtera

Bermula 31 Ogos 2015, 8.00 malam melalui rangkaian DIVA (Astro Channel  702, DIVA HD 723), NBCUniversal International Network's akan mula menyiarkan rancangan HOW DO I LOOK? ASIA buat semua di peminat fesyen di Malaysia.

Dan kini HOW DO I LOOK? ASIA yang julung-julung kali ini akan di hos kan oleh Sazzy Falak yang memang terkenal dengan penampilan menarik beliau dan mempunyai label tersendiri di Malaysia. Rancangan yang akan membuat 'make-over' kepada setiap peserta yang telah dipilih ini adalah berlainan kerana setiap peserta datangnya dari setiap negara ASEAN yang telah dipilih. Bukan sekadar Malaysia sahaja tau.


 NBCUniversal International yang di terbitkan oleh NBCUniversal's Matchbox Asia, melalui selebriti terkenal dan icon Sazzy Falak akan membantu lapan peserta "mangsa fesyen" kepada penampilan yang lebih baik. Jeanne Mai, hos dari rancangan HOW DO I LOOK? US sememangnya wajah yang terkenal di peringkat asia akan bersama di setiap episod yang bakal ditayangkan.


Lapan peserta "mangsa fesyen" adalah dari onesie-addict/blogger Apple (Philippines), indie rock guitarist Ariana (Malaysia), mismatch, mishap/watercolor artis Choc (Taiwan), sales executive Jane (Philippines/Australia), overachieving yet outdated Lavinya (Malaysia), rebel teacher Lianni (Philippines), romantically-insecure Maisarah (Singapore) dan uninspringly - dressed motivational speaker Yessinta (Indonesia). Inilah senarai 8 orang peserta yang akan ditayangkan untuk setiap episod 
HOW DO I LOOK? ASIA yang bakal dihoskan oleh selebriti Sazzy Falak.


Untuk mendapatkan penampilan HOW DO I LOOK? ASIA, Sazzy akan di iringi tetamu bagi setiap episod. Antaranya Liz Uy (Filipina celebrity stylish), Zac Wu (Taiwanese celebrity stylish), Andrea Wong (former editor of Elle Malaysia) dan Anindita Saryuf (fashion director of Elle Indonesia).


Di majlis pelancaran yang dihoskan oleh Priscilla di Ben's Publika baru-baru ini, Sazzy telah menyatakan di setiap episode yang bakal ditayangkan adalah campuran kesemua emosi yang ada. Ada yang berkisar keluarga, kawan-kawan yang ingin peserta menukar gaya mereka dari seorang 'mangsa fesyen' kepada 'ikon fesyen'. Wardrobe mereka akan di serbu dan mana-mana outfit yang tidak bersesuaian akan masuk ke "Eww Tube". Nak tau macammana rupa "Eww Tube" tu janganlah lupa tengok DIVA di Astro jam 8.00 malam ok. Memang seronok tengok baju-baju tu lalu "Eww Tube"


Rancangan HOW DO I LOOK? ASIA ini bukan saja berkisar mengenai fesyen. Untuk proses transformasi yang bakal di jalan, memang akan ada cerita-cerita menarik di belakang setiap peserta. Memang kalau tengok rancangan ini kita pun turut sama merasai perasaan mereka di 'make over'.

HOW DO I LOOK? ASIA ini turut dibawakan oleh ZALORA, yang teruja menaja semua outfit 'make over' sepanjang episod. Bagi rancangan ini di Malaysia ianya juga di taja oleh Marigold Yogurt Drink dan Panasonic Beauty. Clozette adalah satu Official Fashion Social Network untuk siri, yang mana ianya difilemkan di NBCUniversal International studio set di Solaire Resort & Casino, Manila. 

Untuk melihat sendiri bagaimana HOW DO I LOOK? ASIA di belakang tabir, anda boleh layari www.divatv.asia/hdila untuk hashtag di Facebook, Twitter dan Instagram ialah #HDILasia. Jeannie Mai dan Sazzy Falak akan membuat penampilan istimewa di Singapura 20-22 Ogos, Kuala Lumpur 23-25 Ogos dan Ho Chi Minh City 26-27 Ogos. Mereka berdua super fun dan sporting!!! Go girls!


Jangan lupa bermula 31 Ogos nanti, jam 8.00 malam tengok HOW DO I LOOK? ASIA di DIVA CHANNEL Astro ok. Saksikan sendiri tranformasi setiap peserta yang telah dipilih ok.

thx kak miera for this pix!

                  Sekali lagi..jangan lupa saksikan dua wanita hebat ini beraksi nanti ok.
HOW DO I LOOK? ASIA bermula 31 Ogos ini!
                




Love,

Kolin Zainal



23 comments:

  1. This is a really great event! Thanks for sharing. Btw, long time no meeting you in person my dear~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sooo true!! the first and last was at haji sharin low hehehe
      hope to see you again sin yee!

      Delete
  2. u looks gorgeous in that outfit dear <3

    ReplyDelete
  3. btw, i have follow u on Insta ya. but sadly couldn't load your FB page :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.facebook.com/pages/Alialisakreatif/713405442115698?ref=py_c

      try this!..i will follow you back. thx *wink

      Delete
  4. How do you look? You look fabulous babe... Always look lovely.. But yes, I want to watch this and get more info and inspiration also... Hehehd

    ReplyDelete
  5. How do you look? You look fabulous babe... Always look lovely.. But yes, I want to watch this and get more info and inspiration also... Hehehd

    ReplyDelete
  6. You look so amazing! keep going ya^^

    ReplyDelete
  7. So nice attend this kind of event ya! Wish I can join you guys next time :D

    ReplyDelete
  8. wow nice event, you look great. Where to buy the skirt? How much is it?

    ReplyDelete
  9. Nice outfit dear. And oh, this programme is so interesting. Can see her use her skills to make over different people.

    ReplyDelete
  10. Wish I was there to join in the fun too. Anyway...u look so lovely in the outfit

    ReplyDelete
  11. how do I look? how do you look?

    pretty damn awesome! :P

    nice event btw, good thing you get to mingle with artistes and stars.

    ReplyDelete
  12. you looks gorgeous! It's fun right to attend this event? so nice that you got chance to attend it :)

    ReplyDelete
  13. Opps i can't read melayu, but it seems like you enjoyed yourself well!! :)

    ReplyDelete
  14. Was suppose to attend jugak tapi jauh 😭

    ReplyDelete
  15. I really love Jeanne Mai and I think she is so cool, diva level yet so friendly to you all. so blessed to be able to meet her ya

    ReplyDelete
  16. wow macam best nya this show! I can have try to watch this either! Looks like many of you is having fun in this event <3

    ReplyDelete
  17. The show is superb! can't wait to be aired on Monday!

    ReplyDelete
  18. Interesting event! I love that colorful necklace on host, so vibrant and eye-catching :)

    ReplyDelete
  19. You look fabulous ! can't wait to watch it today !

    ReplyDelete
  20. Great coverage and have been watching HDIL on DIVA and can't wait for the Asian edition! :D

    ReplyDelete

loving me..loving you