Wednesday, August 26, 2015

back2kidz by Kidzania

assalammualaikum dan salam sejahtera

Betapa gembiranya hati kolin bila berjaya dapat tiket dalam giveaway blogger kak miera
Sebab apa tau, sebab dapat pair tickets dan kolin boleh bergembira dengan milah yeay!
Sesi untuk orang dewasa hanya 22 Ogos dan 29 Ogos 2015 dari jam 6.00 petang sehingga 9.30 malam. 


Macam biasa beratur dan ambil cek RM50 Kidzo kat kaunter dan pakai bracelet yang disediakan. Bracelet tu untuk scan apa-apa aktiviti yang kita sertai dan masa nak beli gambar nanti pun kena scan juga. Cuma mahal lah gambar tu bagi kolin RM30 sekeping untuk 6R. Agak kedekut bab ini yaaa...


ko tengok laa reaksi si milah dapat duit Kidzo tu, macam dapat gaji ko....maklumlah gomen kan tunggu gaji lama bulan ini. 56 hari kemarau menunggu gaji tau. 


Nampak tak cita-cita yang kesampaian...milah jadi hakim, kolin jadi dentist hahaha
bila lagi nak merasa outfit macam ini. Patutlah bebudak seronok datang Kidzania. Bila kat sini jumpa sesapa kita bukan cakap HAI tapi KAI...hahhaha super cute!



Yang ini kawan-kawan baru kolin, kami bersama-sama beratur nak jadi FIRE FIGHTER hahaha
seronok giler, memang kena sebut kuat-kuat YES SIR...memang ko mengenakan adik ooiii



Siap tengok video, jangan bermain dengan api. Siap dengar ceramah bla bla bla..
tapi apa yang kolin boleh cakap, aktiviti di Kidzania ni memang bagus untuk kanak-kanak.
Dulu kolin hantar anak saja main, tak tahu apa intipati mereka. But now, i am in the programme.
Memang bagus bagi perkembangan mereka, daripada asyik main game saja kan.

Dah..jom pergi padam api!

Nampak tak siapa yang sengih melebih lebih sekarang. Tu pasal kolin suka bawak milah pergi berdendang sebab dia memang terbaik bab ini hahahah..

Dah penat bekerja kita pergi Saloon lah buat Mani dan Pedi..ko mampu. Last sekali aku jadi worker, si milah jadi customer. Bayar la 6 Kidzos sahaja. 


Lepas dah pergi saloon, kami terus ke Oreo Factory. Memang mengila cari kerja kan..hahah


Nampak kan kegembiraan di muka mak akak makcik budak ni
Best laaa..korang semua patut pergi yang sesi 29 Ogos nanti..rugi beb tak pergi


Siap kami pergi jadi DJ lagi tau, yang bestnya apa yang kita cakap-cakap tu telah di rakam dan bawak balik CD sebagai kenang-kenangan. Terima kasih Kidzania untuk kenangan ini. Best giler..!


Dan pastinya kolin tak melepaskan peluang membuat kraftangan di sini. Siap boleh bawak balik tau! kesian milah berpeluh nak siapkan satu gelang hahah. Takpe sesekali be creative kan.

Kolin pergi design kereta honda, pergi buat resume dan ada beberapa perkara sampai tak boleh ingat. Yang pasti memang release sangat stress melepak bersama BFF kat sini. Buat semua ajak keluarga dan kawan-kawan beramai-ramai datang dan join #back2kidz ini. Terima kasih kak miera bagi tiket. Dah penat main-main jadi jadian kat sini, kolin pun nak balik lah...korang jangan tak try ok!

Love,

Kolin Zainal
 



33 comments:

  1. Glad you have a lot of fun over there! Wish I can try it out also, since I wish I never grow up as adult, because of adult having a lot of emotions, stress and tension. :(

    ReplyDelete
  2. Back-2-Kidz : when were young, we want to grow up fast. when we are now mature, we need to "Back-2-Kidz". ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. between, i have follow ur Google= ya. do follow me back :D

      Delete
    2. hi sharynn...

      i will...
      thx babe...

      Delete
  3. Looks like a good day out too for the adults at Kidzania. Hmmm I will love to be a teacher...maybe a nurse too. Not a doctor but a nurse. Hehehe

    ReplyDelete
  4. Best best.. Can relive our kid moment, even though already old .. Hehe

    ReplyDelete
  5. so fun for adults, hehe.. I wanna be part playing too. My kids love kidzania too.

    ReplyDelete
  6. omg this sounds so fun! That oreo cookie factory looks awesome *heart eyes*

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Oh this looks exciting! I wish I could go there and experience the place.

    ReplyDelete
  9. OMG! I like the oreo factory the most : ) I have not been to Kidzania myself, hmm...after reading ypur blog post, I think I need to pay a visit there very soon :P
    Hmm...macam mana to get the free ticket for adult on 29/8? Can share pls?
    Cheers, SiennyLovesDrawing

    ReplyDelete
    Replies
    1. it was given by KidZania to certain bloggers... then again for giveaways... there are no more though... I think....

      Delete
  10. Wow... so cute.... and looks like they got new uniforms too for the fire fighters.... !!!Glad you had a great time...

    ReplyDelete
  11. Seronoknya dapat jadi kanak kanak ribena balik. haha. so lucky to get a chance to turn back time :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aliza...yupp kanak-kanak ribena hahaha

      Delete
  12. wah it's so fun to play in kidzania for the kids, even more fun when the parents now get to play too. glad to see you have so much fun there.

    ReplyDelete
  13. Good.. It make everyone enjoyed some memories to make recall! ;)

    ReplyDelete
  14. Ahh I can't read melayu.. but your photos looks fun!! :) especially going to oreo factory . I love oreos!

    ReplyDelete
  15. Ahh I can't read melayu.. but your photos looks fun!! :) especially going to oreo factory . I love oreos!

    ReplyDelete
    Replies
    1. its ok fishaberry, ..hahah..
      i love the oreo factory too...cool

      Delete
  16. Wow! Look like you having so much fun! :)

    ReplyDelete
  17. Interesting event! I dreamed about becoming a DJ last time too, bla bla bla bla bla ;)

    ReplyDelete
  18. Bestnye. I nak pergi kidzania too. Boleh jadi budak kecil untuk sehari.

    ReplyDelete
  19. I hope I can join too. it looks so much fun you guys had.

    ReplyDelete
  20. I enjoyed myself very much! So cool to be kids again.. lol

    http://cre8tonebabe.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. Yeah... Being a kid is always awesome :3 the experience looks so fun!

    ReplyDelete
  22. Would love to be a kid again. Looks like it is so much fun!

    ReplyDelete
  23. Looks fun! Hope I am still as young as the kids! Haha

    ReplyDelete
  24. Looks fun! Hope I am still as young as the kids! Haha

    ReplyDelete
  25. Didn't know there are section for adults, definitely gonna give it a try! :D

    ReplyDelete

loving me..loving you