Wednesday, March 11, 2015

All about Food: Hotel River Majestic Riverside Kuching Sarawak

assalammualaikum

OMG.. i am a food lover..seriously
kalau tidak tak akanlah berat dari 55 kg menjangkau naik ke angka yang lain kan hehehe
Kolin hampir terlupa nak share semua food yang disajikan semasa berada di Hotel River Masjestic Riverside di Kuching Sarawak bulan Januari yang lalu.

Lunch - Day 1




yang paling menarik perhatian kolin adalah chocolate fountain ini ok
memang macam jakun sangat sebab tinggi wei.. terhegeh-hegeh kolin salut la marshmallow dan buah-buahan yang disediakan dalam coklat ini. Memang teruja tengok line up dessert yang ada dalam Hotel Riverside Majestic di Kuching.



this is what on my plate for day one lunch. banyak tak??!!!
lantak ler..semua nampak sedap ko.. balik KL nanti kita timbang aje lah rasa bersalah itu hahaha


ada juga makanan sihat. pendek kata kolin aja yang pilih makanan berlemak itu untuk di papah balik hahaha.
Panjang tak kata apa-apa..dia suruh makan aje ok


Inilah model chocolate fountained heheheh

Selesai Lunch day one di Hotel Riverside Majestic. Petang itu kolin dan ika try seberang sungai sarawak untuk membeli ikan terubuk dan kek lapis sarawak yang memang terkenal di seberang sungai. Memang gugup berdebar jantung bagai naik sampan ini tau. Atika Nasrah itu menjerit-jerit sambil ditenangkan oleh penduduk tempatan hahaha. Kenangan yang manis sangat buat kami berdua




Bila sahaja pakcik tu mendayung hilang terus gemuruh naik sampan ini tadi. Sekejap aje dah sampai ke seberang. Masa untuk shopping!!!!


Kalau kat sini banyak kedai kek lapis yang kita boleh pilih. ada dayang kek lapis, mira kek lapis dan bermacam-macam. Rajin tak rajin aje kita nak berjalan. buat kolin dan ika kami ambil saja apa yang ada sebab masa agak suntuk uhuhuh


Dah siap membeli beratus ratus duit ku abis itu. Masa untuk pulang ke hotel sebab malam ini ada kerja lagi ler. Maghrib kat sini pun awal kene cepat bersiap untuk acara malam pula.


lawa tak iklan gigi weh...


ok dah review makan lunch day one kan. Kolin rasa macam lupa nak tangkap gambar dinner malam tu. Rasanya terlalu sedap sampai leka nak ambil gambar huhuh
seperti biasa..lif ada cermin besoo..
aku kan sawan gambar hahahha
tapi kali ini kolin bawak member .. ko hade heheh
 

 Nanti kolin update makan lagi ye!!

see ya!

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you