Friday, October 24, 2014

Seoul Garden, Setia Alam City Mall

assalammualaikum

kali ini permintaan milah agak melampau hehe
nak lunch kat seoul katanya...tapi seoul garden ler
nak ke korea beribu dik..doakan kolin dan milah sampai korea satu hari nanti eh
tunggu bonus berbillion-billion hihih
 
kolin memang tak pernah rasa makanan kat sini
yang tau memang mahal..tapi sedap ke tidak tak taulah
dedulu ada gak kawan-kawan yang makan kat sini 
tapi selalu ditinggalkan..biasalah heheheh


the entrance to the restaurant
kat paling hujung ...
cari habib dan pandora..masuk lorong ke tengah tu terus ke hujung sekali
dalam setia city mall ini
 saja sebut pandora..since i kan 'trendsetter' hahahha


 ini lah harga yang tertera masa depan pintu tu
disebabkan mereka tulis
please wait to be seated..kami menunggu ajelah
rupa-rupanya kena bayar dahulu sebelum ke tempat duduk
so masa kat kaunter pembayaran tu lah kita add on apa kuah sup yang kita nak
pada kolin dan milah we stick to the chicken soup..better


sempat kami berwelfie tau..sementara menunggu nak bayar tu heheh
nampak tak kegebuan aku tu..


ini lah harga untuk makan dua orang
berbaloi atau tidak ..tungguuuuu
sekarang nak p serang buffet line tu


antara yang ada
mee goreng, nasi, samosa, popiah


kuah pedas dan manis yang disediakan


si milah tengah mengail bahan-bahan yang nak di grill dan rebus


sementara menunggu milah memilih tu ...aku belanja selfie satu
sebab aku ni ditugaskan oleh mohor-mohor 
besar untuk menjaga handbag charles dia yang warna kuning
yang aku dengki sebab dia beli warna kuning
eh...nape ko beli warna kuning milah?! tu kan warna aku..haishhh..

ok dah terluah apa yang terbuku selama ini hahahha

nah..ini yang kami berdua kutip..apa lagi..MAKAN....

 
tak banyak kan..
ko tunggu jap lagi hihih


dalam banyak-banyak benda kolin dan milah suka ini
cendawan yang dah celur dan dimarinated kan kalau tak silap
memang sedap...


dah siap bako...moh kita rasa...


ini lah tempat kecik ko rebus
ko bakar...pada kolin lah kan..kalu datang beramai-ramai 
ber jam jam lah ko nak tunggu masak oiiii
nasib pergi berdua..
kalu setakat rebus dan bakar-bakar ini banyak tempat lain lagi yang boleh kita try makan
pada kolin seoul garden yang dibangga-bangga sangat ini sederhana aje
dah makan semua..memang kolin dan milah terasa..
no way we are coming again hahahhahah
baik pergi makan steak RM40 yang sedap..


nampak tak...kecik beno

pinggan pun bersusun laa tepi
ikutkan meja kami dan meja sebelah
memang kami consider makan sikit..well memang tak boleh nak pergi dah
kolin try makan itu ini..but nothing really catch me
well balik ler jum!!!

acara biasa..bergambar dalam toilet hihi
korang ingat tak ..aku mention beg charles warna kuning
yang aku hangin dan sentap tu
tu diaaa....nampakkk


nampak tak..kekuningan itu terserlah
benci aku ngan ko pondan..huh



sekian terima kasih

#seoulgardenrestaurant
#setiaalamcitymall


2 comments:

  1. dah tu dah beg kuning tuuuuuu...pondan ko panggil ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha...syyh...
      dia tak baca blog aku wei hahaha

      Delete

loving me..loving you