Friday, October 17, 2014

oriental village + cable car - langkawi episode 4

assalammualaikum

dah mandi laut..dah naik banana boat...
tiba masa kami menjelajah pulau langkawi bersama avanza hihi

so tempat pertama kami pergi adalah cable car
kunun naik naik tapi harganya sangat mahal..RM40 tu baik kami beli periuk
katanya ...so kami pusing-pusing lah oriental village
menarik lah juga...taman yang bersih dan landskap yang lawa


ada mini jambatan gantung kat sini
yang best nya kita boleh bagi ikan talapia makan
banyak sangat ikan ok


tengok lah bila ali imran campak dedak tu..berkerumun


banyak sangat..tangkap kita bako ..bako ..bako


dalam jambatan ini bergoyang-goyang sempat si milah dan ibunya bergambar
senyum ketaq-ketar lah tu hahahha

kat area dalam oriental village ini banyak sangat kedai tuk shopping
kolin rasa lebih kepada pelancong luar
kalau untuk orang malaysia agak mahal lah harganya.
langkawi memang mahal dah sekarang ..bukan bebas cukai dah rasanya
mahal!!..makan pun mahal!!!
kat chenang..mineral water kecik tu RM2 ok..seyes tak tipu
jangan makan kat chenang..mahaiiii

kami makan lunch kat sini
dalam kawasan ini ada satu food court...agak terhad pemilihan makanan
sebab banyak kedai tutup..tapi disebabkan dah lapar
kami makan aje lah..


sementara tunggu acara ke toilet kami anak beranak bergambar kenangan


ok..kempunan nak minta abg zill dukung, minta lah abg zali dukung hihi
memang seronok kat sini..
hujan pun dah mula renyai..
kami semua ke destinasi lain pula

jum!!

No comments:

Post a Comment

loving me..loving you