Thursday, October 23, 2014

Mariah Carey "The Elusive Chanteuse Show" Tour 2014

assalammualaikum

bestnya bila dapat invitation untuk datang event ini
terima kasih banyak-banyak kepada puan nannie isa http://kitepunye.com/
sebab ajak kolin untuk event ini..congrats nannnie
thank you nannie..yeahh

seawal jam 5.00 petang kolin dan nannie dah sampai kat stadium merdeka kuala lumpur
sebab nak collect tiket dan juga masalah parking nanti
sampai kat sana memang dah banyak gerai jualan yang dibuka 
t-shirt, makanan, momento...banyak sangat



sampai aje kat stadium, hujan gerimis mulai turun
dan peniaga baju hujan pakai buang pun memulakan perniagaan
memang meriah habis!


bila tiket dah collect apa lagi..snap picture lah
happy!!!! its VVIP Tiket plus Refreshment Party okay..ohsem


lebih kurang jam 5.30 petang kami semua dibenarkan untuk masuk ke refreshment party. 
sedap sangat buffet line yang ada..


lihat sajalah makanan yang kolin ambil ..menyelerakan
siap ada poster yang besar untuk bergambar 
kolin memang tak melepaskan peluang bergambar lah



inilah view kami dari atas 
masa ini hujan dah mula turun..hopefully masa nak mula nanti hujan reda lah
sesambil tunggu pukul 8.30 malam kami bersantai lah di ruangan atas
sambil menikmati semua hidangan yang memang sedap
tambahan pulak hujan kan, perut memang berdendang lah


keadaan di depan stadium yang sudah mulai sesak dengan kehadiran fan Mariah Carey


she is my 'hero' for tonite
kerana dia..aku berada di sini..best nyah..



antara hidangan yang menjadi pilihan kolin
mini burger tu sedap sangat..
daging tu memang buat sendiri
dan roti kecil-kecil dan mereka letak berbagai jenis rasa
ada cheese with salmon, tuna, mushroom 
banyak lagi lah..salad pun banyak wei


salad with Mariah
I love my life!!


ada dua buffet line kat sini 
so memang memenuhi semua yang bakal join the pre concert party
tahniah buat penganjur!!



sempat kolin selfie ko..
nampak tak muka bangga nak pergi jumpa Mariah Carey
biar lah orang nak judge apa pun..


kalau tak silap kolin
mereka inilah penganjur konsert kali ini
siap hastag mereka dalam instagram lagi #mymajorevents



konsert dah nak mula, hujan pun turun..
tetap tidak berganjak wei..menunggu lama juga hampir 1 jam
tunggu kak Mariah Carey keluar..akhirnya...hampir pukul 9.30 malam 
Mariah Carey muncul!!!...our VVIP seat at row 19
hooorayyyyy.....




aduhai ...selepas ini nothing else i can say
biarlah gambar yang kolin sempat rakamkan ini berbicara
apa yang kolin tahu, i have a wonderful night
i love this singer..she is all time favourite
meskipun ada kelemahan di atas pentas, transmission satu lagu ke satu lagu sangat panjang
mekap dah cair sebab hujan, kaki berlecak sebab duduk atas kerusi plastik atas padang
what so ever kolin rasa best!!! its my night!
ada juga artis yang datang seperti marsha, TMJ pun ada tau...
kerusi plastik kolin ni berharga RM680 tau...biar laaa
janji best!!!!

 ini outfit pertama dari Mariah
semua lagu-lagu rancak 




nampak yang kecik kat bawah tu...itu lah mariah


satu segmen dalam 4-5 lagu yang dinyanyikan


ini segmen kedua lebih banyak lagu slow
mariah carey keluar dan duduk atas piano putih
merdunya suara...
masa ini lah lagu "My All"



masa ini semua kolin snap gambar pakai kamera handphone
kualiti agak kurang..
tapi this is the best that i have
good enough for me!!




Mariah Carey nampak cantik dan elegan
dalam busana pink terang ini...beliau juga sempat berduet
bersama penyanyi latar


semasa ini lagu hero dinyanyikan 
aduhai bergema stadium dengan nyanyian ramai
kami yang kebasahan dan kesejukkan huhu
nothing i can say further..
i have so much fun at the concert!!!

teringat dedulu selalu nyanyi lagu one sweet day berduet dengan nizam dulu hahah
lagu wajib ok!!!!
seronok sangat pada masa itu
dan lagu-lagu mariah memang menjadi siulan kolin ketika di sekolah menengah
ini semua menjadi memori manis kolin
cerita malam semalam..terkesan sehingga ke hari ini..
yang benar, 
kolin yang seronok
sekian terima kasih 
 
#mariahcareytour2014





2 comments:

  1. wah best nyer dpt g concert Mariah..favorite singer jugak ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi didie kamila

      kan..my all time favorite singer!!

      salam perkenalan didie...

      Delete

loving me..loving you