Thursday, October 16, 2014

cara buat cheesekut

assalammualaikum

resipi mudah ini dikongsi oleh kak intan azila
terima kasih ajar kolin buat cheesekut ini dan ianya menjadi 
kegemaran keluarga kolin, malah kawan-kawan pun suka
terima kasih kak intan!! luv u mucho!!! hehehhe
(bodek oii kut dapat charm ahhaha)

inilah bahan-bahannya:


kemudian langkah pertama:

kita ambil tortura cheese tu tuang semua dalam mangkuk
susu pekat tu tuang setengah bersama cheese tu


pukul sehingga kembang ok


bila dah pukul letak ketepi sekejap

tuangkan susu segar tu dalam mangkuk 
dan mula mencelup biskut satu persatu untuk disusun di dalam loyang
kolin guna tupperware untuk susun sebab senang nak jimat 
ruang dalam peti sejuk 


by the way kolin ada pembantu cilik menolong heheh


bila dah susun ikut layer ikut besar mana loyang atau tupperware tu
kita oleskan cheese dan susu yang dipukul tadi
lapisan nipis aje


kita ulang step tadi sehingga lah kita puas hati dengan berapa tingkat yang ada
lepas tu baki cheese dan susu yang dipukul tadi dituang abis ke atas 
selesai tu boleh lah hias dengan apa pun
serbuk milo, choco rice, coklat cair..ikut suka kita lah


selesai semua..
simpan di dalam peti sejuk selama 3 jam untuk di makan


selamat mencuba ye!!


2 comments:

  1. yummehhhh...tq cengkolin for the resepi...langkah pertama..aku dah beli pun tortura cheese tu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay..nanti potluck ko bawak eh hahahha

      Delete

loving me..loving you