Thursday, September 11, 2014

simpul kasih

assalammualaikum

simple sangat menatang ni bak kata aku..orang buta pun boleh simpul heheh
serunding ikan tongkol tu kolin beli masa bulan puasa..dah lama kut
kulit pastri tu pun...memang tersadai dalam peti sejuk sebab 
tempahan manik mengalakkan so memang tak berusik lah

semalam masa tengah melepak-lepak tengok TV kolin tergerak nak menyimpul
so gerak-gerak khas pun bermula jeng jeng jeng

mula-mula alas surat khabar
ambil pinggan, gunting, sudu ..letak laa serunding ngan kulit pastri tu..
dah siap sedia ..ok jum nyimpul


kalau selalunya orang panggil ini popiah kecik
disebabkan kolin ni menikah dengan orang utara 
mereka yang sangat kreatif dan memudahkan semua kerja
menatang ni tak perlu digulung rapi..hanya simpul ok
lepas tu letak nama kuih simpul kasih..
ko tengok ...betapa disimpul nya dengan penuh kasih sayang dari seorang ibu macam aku
haa gitu...


bahan-bahan semua beli siap, cuma kolin simpul
jadi lah sebegini selepas digoreng
sedap ok


dapat lah buat sebalang hatta terhangus sikit sebab nak cepat hahaha
yang penting kolin pandai simpul kasih ok...terasa terer sangat
semoga reena hilang mengidam nak makan eh...

nukilan orang yang pandai sangat masak,

kolin





4 comments:

  1. camne ek nak simpul tu?? aku masih lagi wondering..hehehe..wonder je la bikin belum lagi

    ReplyDelete
  2. alah..macam kita ikat tali tu
    simpul..simpul...

    sedap mimie..try!!!

    ReplyDelete
  3. hahahha...thumbs up!!

    aku beli aje wei...serunding ikan tongkol tu

    ReplyDelete

loving me..loving you