Thursday, July 24, 2014

BIAR



Kau hadir membawa seribu hikmah
Memanah senyuman yang kian pudar
Mengenal erti sebuah persahabatan
Menerima baik buruk seorang teman

Pengubat luka rindu dan kasih sayang
Memberi semangat dan harapan
Tanpa ku sedari kau tertinggal di hati
Tiada ku menduga rasa ini kan hadir
Maafkanlah aku bukannya niatku

Untuk mencintaimu
Semua ini tiba-tiba
Berikanlah ku peluang
Untuk jadi yang terbaik untukmu
Takkan aku kecundang
Selagi kau bukan milikku

Biar, biar, biar aku menunggu
Sampai habis nanti semua hayatku
Tanpa ku sedari kau tertinggal di hati
Tiada ku menduga rasa ini kan hadir
Maafkanlah aku

Bukannnya niatku untuk mencintaimu
Semua ini tiba-tiba
Biar, biar, biar aku menunggu
Sampai habis nanti semua hayatku
Biar, biar, biar aku tertunggu
Cinta tulus ikhlas dari hatimu

Lagu : Biar
Artis : Hani & Zue
*************************************************

Rangkap pertama buat semua kawan-kawan kolin yang setia bersahabat sehingga hari ini. Nak sebut satu persatu pun tak mampu. Tapi kolin tau korang tau siapa diri korang. Sahabat yang kolin sayangi, rindui, hormati...sayang korang sampai Jannah..

*bergenang airmata while writing this
 
 

  •  

Wednesday, July 23, 2014

Laman Seni Shah Alam

Assalammualaikum

Masa kolin lalu kat sini teruja lah sangat
memang lawa giler eh art ni 
apa lagi..moh kita bergamboo

kolin ni memang sawan kamera
maklumlah dulu cita-cita nak jadi peragawati hahahha

Jum Review Laman Seni Seksyen 7 Shah Alam


Lawa kannnn


Terasa maya karin pulak yang ini
Only you can stop global warming!! So true..


Oh my!!!..kreatif sangat


Opss the toilet...hihi


Its my favourite movie indeed!!!


Lawa sangat lukisan dinding ni
 i am falling in love lalala


nape laaa comel sangat kome buat niiiii


rain over me!!


hurmm..tak tau nak rotate...pasrah hahahha
Mesti korang tertanya tanya siapa photographer kolin kan. 
Namanya cik milah hihi


bak kata sufia gambar ni kolin ngan buat promo tuk rexona hahhaha
siot tol!!..
anyway..i love this pic~


sesopan style..


an owl staring at milah..
Wat the!?


this is lorong belakang...

Kepada sesiapa yang teringin nak bergambar begini
Boleh lah ke seksyen 7 shah alam
Belakang butik tudung fareeda tu
Best nyah!!!

Kalau nak tag kat insta #lorongbelakang 
jangan lupa singgah ok!!

Adios

Tuesday, July 22, 2014

tampal lace pink

Assalammualaikum

Rezeki lagi
Baju biru lace and pearl pink..pretty





Monday, July 21, 2014

berbuka di wong solo sek 7

Assalammualaikum

Memang tak sah lah kolin ni kalau bulan puasa tak plan berbuka dengan kawan kawan. Seperti yang dijanjikan kami decided berbuka di wong solo seksyen 7 shah alam.


Sepatutnya kami berlima tapi sufia cancel saat akhir sebab ada hal lain. Takpe lah lain kali kami boleh berkumpul lagi.

Selesai berbuka, kami selesai maghrib...berborak lah
Kisah masing masing yang dah lama tak update
Seronok sangat!

Last but not least...photo session



Hope we are friends till jannah!!

Sunday, July 20, 2014

manik glam

Assalammualaikum

Rezeki lagi
Counting days before hari raya

Banyak lagi ni
Rezekiiiii...terima kasih menempah


Friday, July 18, 2014

saya anak no 3 dari 7 beradik

Assalammualaikum

Terbaca artikel ini di Facebook
tak tahu lah betul ke tidak betul
tapi macam menarik aje nak dikongsi

kolin anak no 3
ada sesetengah perangai boleh dibawa ketengah
cuma bab no. 7 tu hahahha..
sori ler kolin memang tak nampak sipi pun pemalu lah.

but something nice to share
have fun uollss



p/s: sekarang dah berada dalam 10 ramadhan terakhir 
al-fatihah buat semua penumpang beragama islam di dalam MH17
dan buat keluarga yang terlibat...
Semoga tabah menghadapi perkhabaran buruk ini

Al - Fatihah

Thursday, July 17, 2014

promosi iftar

Assalammualaikum

Well family kolin memang suka giler pergi makan kat terminal seafood ni, bukan jauh pun.
Hanya di jalan gombak
Buat anak anak mereka seronok main masak masak. masuk kali ni dah 3-4 kali kami makan kat sini.
Sebab disini ada grill, stim dan sup. Try sup ayam ok, memang sedap.
Kali ni kolin share harga promosi ramadhan yang ada.


Sila fokus kepada banner di belakang ye hahaha
Harga yang boleh tahanlah
Rasanya hotel pun sebegitu kut rate nya, kambing golek dia memang sedap.
ali imran kesukaan sangat.

kolin nampak bam bam sangat ler pakai pinafore dress ini hahahha
kolin beli di insta nama kedai nya dhiyanurcomtemporary
harganya munasabah lah jugak...
dalam gambar kolin memang dah gemuk tapi kalu luar gambar ...kurus jer hahahah perasan
sebelum kome kehji aku..baik aku kehji diri sendiri ok.

ni nak cerita pengalaman kolin bersolat di tempat awam
dah kalau kita beriftar di luar kan, memang nak solat lepas berbuka kan
kat terminal seafood memang menyediakan surau, tempat wudhu dan sejadah
malangnya hari tu tiada telekung lah pulak, terpaksa kolin meminjam dari pengunjung restoran yang lain. Selalu pergi mana- mana memang ada aje telekung kan.

kes kedua, berbuka puasa di Aeon Kepong, surau yang sangat bagus. Ruang solat yang best, dan banyak telekung disediakan. well...good job!!

kes ketiga, aeon big kepong yang dulu carrefour tu. Surau ok, telekung ada. tapi sedikit frust bila speaker yang ada siap on radio suara kuat-kuat. kome bayangkan nak solat kuar lagu 
La La La Shakira tu..haru nyah. Nak sembahyang pun rasa tak best.
kolin nak isi borang aduan, malangnya tanya customer service kata takde. Motipp?!!!

itu lah saja pengalaman saya

yang merapu

kolin

Wednesday, July 16, 2014

selendang crumble

Assalammualaikum

Kolin tahun ini manik lah tudung sendiri
Material ni hadiah dari sahabat
Dan apa yang kolin buat, kolin buh sequin dah buat 
Crumble berjuntai untuk selendang ini
Dan bila try on..ohsem ok

My style, my pride hihi
So takde meniru pihak memana ye
I dislike copycat!
Bole gitu hahaha .. verangan lol


Monday, July 14, 2014

pray for gaza...pray for all muslim

Assalammualaikum

Tiada mampu diluahkan
Cuma doa pada Yang Esa selamatkanlah umat islam seluruh dunia. Sedih!!



Sunday, July 13, 2014

manik moden buat sifon

Assalammualaikum
  
Siap sudah manik untuk baju ini
Manik moden untuk kain sifon 
Kolin tak dapat buat heavy sebab kain too soft
Harap dia suka

Rezeki langit ramadan..





Saturday, July 12, 2014

penderitaan anak yatim piatu

Assalammualaikum

Kolin dapat info ini daripada facebook. Ada hamba Allah yang sudi share bagi menolong anak anak yatim piatu ini. 
Tak tertanggung perasaan sedih tatkala kolin dapat tahu hal ini. Betapa besarnya tanggungjawab yang harus dipikul kakak bagi membesarkan semua adik beradik.

Kepada semua pengunjung blog kolin merayu agar ada sedikit derma dihulurkan kepada mereka di bulan baik ini.

9 adik beradik yatim piatu yang amat memerlukan bantuan
Semoga mereka dilindungi Allah SWT selalu




P/s: teringat masa arwah abah pergi, mama sensorang kerja sara kami 7 beradik...

Friday, July 11, 2014

manik bunga simple

Assalammualaikum

Manik simple ni untuk anak dara 9 tahun
Kolin buat cukup simple dan manis
Semoga dia suka

Rezeki...


Wednesday, July 9, 2014

manik coklat simple

Assalammualaikum

Manik sesimple orangnye, memang sahabat ini mahukan yang sebegini untuk baju kurung moden ini. Terima kasih banyak banyak buat sahabat.


Rezeki anak anak ...

p/s: salam takziah dan al-fatihah buat keluarga biduanita sharifah aini dan linda rafar atas pemergian memen. 7 Ramadhan pemergian mereka sama dengan adek kolin arwah ateh. Pada 7 ramadhan jua ateh pergi meninggalkan kami. semoga mereka semua ditempatkan di kalangan orang-orang beriman....sayu ~


Tuesday, July 8, 2014

manik "mendatin"


Assalammualaikum

Cubaan mendatinkan kak intan berjaya haha
Memang kunyah tudung ler
Semoga glam raya ko kak
Terima kasih menempah ye



Monday, July 7, 2014

baju pink lace purple

Assalammualaikum

Rezeki langit ramadan
Banyak sangat kolin tak update 
Manik makin mengalakkan, syukur badan masih sihat untuk menerima tempahan. 

Terima kasih buat kakak reena sudi menempah ye.





Friday, July 4, 2014

subway

Assalammualaikum

Kolin ni tak pernah makan subway kalau nak tau
Selalu lalu aje memang tak pernah terasa nak makan

Kali ni kami nak makan reramai sebelum ramadhan tiba. semua kawan kawan pilih subway.
Ayuh makan subway di pkns shah alam.

Acara wajib...pose


Lepas tu pergilah tengok menu apa yang ada
Milah jadi tuan penasihat bab mengorder lerrr



Si milah memang suka makan subway
Aku ni baru nak terjebak


Ntah apa yang yang aku bebel bebel sampai milah berkerut dahi mendengarnya. 
For first attempt, kolin ikut apa aje yang milah buh. Lantak!




Hamikkkk...makan rupa gitu hahaha
So my opinion, subway sedap! Sebab kolin memang suka makan sayur sayuran. 
rasanya subway boleh bawah ketengah..next time datang makan dengan family pulak
aku ni tak habis-habis kepsi..hahahhah
 udahhhh....
 
Jum subway!!!



Wednesday, July 2, 2014

throwback...our father's day celebration

Assalammualaikum

Hari bapa...al fatihah buat abah Syed Zainal Bin Syed Ali
Semoga abah di tempatkan di kalangan orang beriman dan untuk ayah, lin rindu nak berborak dalam telefon dengan ayah.rindu sangat...moga ayah tenang disana

***********************
Ini cara kami sambut hari bapa buat hero hati kami
Malam tu komuniti rumah kolin buat BBQ weiii...
Masa ini lah kami berkumpul dan makan beramai-ramai. Seronok sangat...semua kaum bapa reramai bakar ayam tuk kami hahaha...sedap


Esok petang kami ronda ronda KL sempat juga lah singgah dataran merdeka..tapi padang tutup tak dapat main kejar kejar.

So imran and lisa get excited on another thing



Air pancut lerrr...



Nak berdua tapi lisa tetap berada diantara kami
No fun!! Huh

Dan acara terakhir untuk hari bapa kami akhiri dengan dinner
Pilihan hero kami...pizza hut huhuhu


Buat papa

Selamat hari bapa
U are our hero which always there to save us each day
May u have a healthy and prosperous year ahead
We love u damn much....muuuahhh

Xoxo

Tuesday, July 1, 2014

kempen ramadhan

assalammualaikum

"ramadan yaa ramadan..ramadan yaaa ramadan 
ramadan tiba..ramadan tiba"

haa  ngko tu lirik lagu ramadhan ok..
ingat sambut raya aje ke ada lagu, sambut puasa pun ada lagu jugak tau
kali ini kolin nak share kempen yang kawan-kawan hantar
cute seh!








haa dari yang berbentuk islamik sampai laaaa ke lawak dema hantar
ada juga yang kurang asam send gambar makanan tengah-tengah waktu kritikal tu
hampeh betul..tapi itu lah dia sakat menyakat bulan puasa

semoga kita tabah menghadapi dugaan puasa ye..

chaiyookkkk