Monday, September 9, 2013

pancing udang galah

Assalammualaikum

hubby kolin suka sangat memancing udang bila free.
mancing udang galah ini tidak susah pun, senang gile dan best giler.
ko tak yah susah-susah nak tarik pancing macam apa. Bila terasa sentap aje berat sikit batang pancing tu, tarik aje..gerenti ada udang sangkut.

Dedulu kolin selalu memancing di sentul tu. Tapi sekarang macam dah terasa mahal sikit kat situ. berubah pulak kat bukit dukong kajang dekat ngan tol tu. Pusat Memancing Tuah, kolam tak lah besar sangat. Biasa lah Melayu punye pun..ok lah jugak
cuma kekadang makcik yang jaga tu tak reti tambah udang bila orang dah ramai..cehh..


Anak- anak kolin excited giler masa hubby tunjuk udang yang berjaya ditangkap besar sangat.
Imran dan alisa berjoget-joget nampak udang besar tu.


Siap posing macam macam ngan udang besar tu. Memang pening lah nanti bila nak masak kan.
Bebudak paling seronok bila dapat udang, sebab mereka memang hantu udang

So pada sabtu untuk makan tengahari kolin pun masak lah
masak lemak cili api udang campur buah kelong.
Korang mesti pelikkan, buah ni selalu dimasak masakan kari.
tapi ada aku kesah, aku memang suka buah kelong ini, dari kecik mak kolin dah ajar makan
anyway sedap aje weh hahah..terima kasih nana dan ary bagi masa kami beraya rumah dia di bandar baru salak tinggi yang lalu.

Siap masak!!
kolin campur lah ngan udang lain sikit
sebab udah galah yang dapat hanya 6 ekor aje.
tu pun satu aje yang besar..jadi lah daripada takde kan..heheh

terima kasih papa pergi mancing!!

udang masak lemak cili api den memang podehh
sorry ye anis dan huda yang datang weekend hari tu tuk siput sedut lemak cili api
aku memang suka pedas-pedas sikit. tak sangka korang tak tahan
memasing mulut kebas hahahha

lenkali kalu nak merasa kolin masak lagi
sila lah ke rumah..
jangan segan dong

adios

4 comments:

  1. hahahhaha...saya ok ajer...kalo setakat hingus leleh tu dh biasa..cume tuan umah la tisu takde..hahahahahhahahah..anis tu memang blanja makan pedas dgn saya..kalo ader mase perut die xtahan pedas, mahu cherry berry..hihihi..ape2 pun, thanks ek..sedappp..slurp slurpp

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh..tisu takde dah bagi tuala kecik tau hahahha

      kalu nak kene cili mulut lagi..mai ler makan hahah

      Delete
    2. hahahhaa...siap share towel kecik lagi...kalo sudi nk menghidangkan kami lauk2 yg sedap2, kami sudi sajer diganyang2 dgn cili..hahahhaha

      Delete
    3. boleh!!
      aku mmg suka cilikan mulut orang hahaha

      Delete

loving me..loving you