Friday, July 5, 2013

Penang Trip

assalammualaikum

entah ke berapa ratus kali kolin jejak kaki ke penang
cuma kali ni berlainan sikit sebab kolin pergi dengan BFF
tujuan ke penang nak merasa naik cruise ler katakan. macam kolin gebang balik bercuti baru nak update hihih..nak update untuk tatapan kawan blog terbaik si Zura..hhhehhehe

ok..perjalanan ke penang terasa kejap, bertolak jam 8 pagi dan sampai dalam pukul 12.30 tengahari. pusing-pusing last sekali kami 'landing' di nasi kandar SAFAA untuk lunchie. Makan nasi kandar 7 dewasa dan 2 orang kanak-kanak cuma RM58 sahaja ok. Nasi dan ayam nya sangat yummy..hujan gerimis di penang waktu tu.

Abis lunchie sementara tunggu 5.30 petang untuk check in kapal cruise kami melepak di padang kota

 

ada kubu lama yang boleh kita lawati dulu rasanya masuk tak berbayar. Tapi sekarang mahal la pulak RM2 ke 3 tuk dewasa, kanak-kanak pun ada bayaran. So kami batalkan niat ler..So kubu Fort Cornwalls..kami tengok dari luar ler..



ada banyak beca di kawasan ini, beza beca penang orangnya kayuh di bahagian belakang, tetapi kalau di Melaka, pengayuhnya berada di sebelah tepi kita. Haa itu perbezaan beca penang dan melaka, tapi yang sama masing-masing sakan menghias beca memasing.


this trip means a lot to me..the best time ever in the lifetime. Me and my best buddy holiday together..love u kamilah ismarani..


StarCruise Libra..here we come!

nak feeling feeling pisau cukur ala fazura...oh my Dior hahahha

classy!!!...





4 comments:

  1. Kawan blog terbaik katanye... Huwaaaaaaaaaaaa iolls terharu sgt !!!!! :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..harusslaah..i wish we can meet up one day kan..

      hahahh

      Delete
  2. muka mila dah nak sama cam ina..skali tengok cam ina pakai tudung

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahha...pitam kalu milah baca oiii

      Delete

loving me..loving you